Обезглавен мъж в Драгоданово, искат закриване на интерната

Децата крадат, проституират, оплакват се местните хора
11 май 2017 18:44, Анисия Иванова
52
Обезглавен мъж в Драгоданово, искат закриване на интерната
Архив: Булфото

Подписка за закриването на Социално-педагогическия интернат в Драгоданово започнаха днес жители на сливенското село. Поводът за това е смъртта на 63-годишен мъж от селото, открит обезглавен в понеделник, в изоставена къща. Главата на мъртвия е открита в съседен двор. Смъртта според съдебния лекар е настъпила два дни по-рано - на 6 май.

Според хората не става дума за нещастен случай, а за убийство. Кметът на Драгоданово Станчо Станчев, който е бивш разследващ полицай, разказа, че според първоначалната версия Георги Кънев е загинал, падайки върху счупен кинескоп на телевизор.

Още по темата

В хода на следствието 13-годишно момиче от интерната е разказало пред полицаите, че е срещнала мъжа в къщата и след спор между двамата, го е бутнала, а той е паднал върху счупения телевизор. Случаят се разследва, назначен е наблюдаващ прокурор, но към момента не е повдигнато обвинение, заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев.

Според жителите на селото, настанените в интерната около 30 деца, безконтролно излизат от сградата, извършват кражби, държат се непристойно, нападат възрастни хора и животни, вандалстват и проституират. Изоставената къща, където е бил открит мъртвият мъж, е била използвана като място за проституция.

Директорът на СПИ-Драгоданово не пожела да разговаря с журналисти и не отговори на телефонни обаждания. Това не е първият случай, в който драгодановци искат закриване на интерната.

При посещение на националния омбудсман Мая Манолова през октомври, 2016 година, тя настоя въпросното заведение да бъде първото закрито от подобен тип в страната. Мотивите й бяха "лоши битови условия, нездравословна храна, занемарен учебен процес, безцелно пропиляване на времето на тези деца, липса на лично пространство, на джобни пари и липса на перспектива пред децата, въдворени там."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
Съселянин... преди 6 години
Въпросната Фидана три пъти е ходила да наднича през прозореца дали трупа е още там. Бездомни кучета са разкъсали тялото на човека до неознавателност оглозгали са му цялата глава, пръстите на рацете, размъквали са главата му чак в съседния двор. Пиша ви тези неща за да спрете да скверните името на човека който все пак беше на 63 години а вие го изкарвате насилник на малки "дечица"
30
1
 
3
 
! Отговори
Съселянин... преди 6 години
Гошо лека му пръст се е прибирал от свой приятел около 16, 16и30 часа на 6 май- Гергйов ден, когато минавайки покрай къщата на покойният си чичо вижда как някой се промъква през съборената ограда. Отива до неговата къща и подпира колелото с което се е предвижвал и се връща да види какво става, влизайки в стаята вижда момичето от интерната което казва че чакало някой си там развиква се на човека и го блъска за да избяга, той полита върху стария потрошен телевизор и се промушва около шията.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо, момичето не е 13 годишно, а 17. Това е първата лъжа на полицията. Тя е била в къщата, защото е чакала да дойде един мъж. Този мъж случайно на следващия ден е имал контузии по цялата ръка. Полицията го разпитва и го пуска!!!!! Момичето 3 пъти си сменя показанията в полицията!!! Този мъж, чието име няма да споменавам, от години използва къщата за да води момичета от интерната. Разследването намирисва! Ако има медии, моля търсете истината!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм жител на това село и най - явно се прикрива убийство. Това не е полиция, всичко се потулва, заради нечий интерес. Зам. директорът е бивш дансаджия, дали на него не му е удобно да се прекрие истината, за да му върви службата. Няма ли кой да се разрови и да излезе наяве вонята, която бълва от този интернат. Нека медиите вземат активно участие и дадат гласност на тези своеволия и на това беззаконие. Днес отново всички деца от интерната бяха плъзнали из селото.
27
3
 
3
 
! Отговори
Комаров преди 6 години
момичето /то - среден род/ го е бутналА
26
1
 
6
 
! Отговори
читател преди 6 години
На много места е така.Има изключително висока скрита престъпност край тези институции, и съответните "махали".Но иначе мигрантите са много по-опасни....
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,че избягах преди 21 години от тази страна
24
5
 
3
 
! Отговори
Оле Майко преди 6 години
Между другото;написаното по-долу е от 2000 км.Не много.А толкова много да ме боли за всеки един загубен наш сънародник
23
5
 
4
 
! Отговори
Оле Майко преди 6 години
Колко агресия понасяме само.Замислете се.........Е вярно сме сбъркани
22
4
 
4
 
! Отговори
Оле Майко преди 6 години
Леле
21
4
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
В София има много места където майките пращат дечицата си да крадат и да правят бели! все така истински български семейства които имат традиции, знаят няколко езика, изучени са, могат да пишат - мамо!няма контрол - никакъв!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защи прекриват тая * с кой е била вътре и с кой са го убили и сега се опитват да прекрият и да изкарат човека че е направил нещо
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не пишете глупости за човека без да знаете калва е истината- човекът е влязъл да ги изгони от чуждата къща , няма нищо общо нито с момичета от интерната нито с пари нито с нищо чисто и просто да изгони *** да не влизат в чуждия имот и те какво убиха го за няма нищо щото им се е равикал
18
2
 
27
 
! Отговори
Изходът е, преди 6 години
да задължат родителите им, чрез принудителен труд да изкарват пари за дом с по-добри условия и за по-висококвалифицирани възпитатели и преподаватели.Като му даваш три пъти по-висока заплата и следиш резултатите от работата му, възпитателят ще е по-отговорен.Относно тези деца с антиобществени прояви -строг режим, задължително и по няколко часа труд дневно освен ученето, защото те отиват там вече формирани като *** (а не както мисли 14)и само труд и много строга дресировка ще ги очовечи.
17
2
 
31
 
! Отговори
Непроменими са преди 6 години
До Анонимен 14Тези "деца" не са онова, което ние обозначаваме с тази дума.Още от предучилищна възраст те са научени да грабят, да просят, да лъжат, да мразят всекиго извън своята общност и да гледат на него като на плячка.Всяко момиче от тези среди, на което е дошъл първият мензис, живее с мисълта, че трябва да изкарва пари с онази своя анатомична част -като я продадат за булка, като ражда деца и чака да й дават пари за това или като проституира; те самите не гледат на себе си по друг начин
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо, колко от тези деца си имат живи и здрави родители? Защо данъкоплатците да са длъжни да им хранят децата, да осигурят добри битови условия и образование на тези деца?Омбудсманката предлагаше не само закриване на интерната, но и НАСТАНЯВАНЕ НА ДЕЦАТА В ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА. От къде накъде? По колко пари ще трябва да броим всеки месец на всяко от тези семейства? Кой ще вземе такива деца? Искат ги само роми, с цел да получават пари за тях. С други думи, децата ще се окажат в още по-лоша среда.
15
3
 
7
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Що бе омбудсмая, що ги закриваш тия домове,там е резултатът от вашия електорат..с какво поведението на тези деца се различава от това на вашата богиня другарката соня или по известна като баба цола с гумените.***...
14
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До САШО+Ами, Саше, то за убийство ясно, че не е лошо да има смъртна присъда, но за дядка, който срещу 5 лв употребява 13-годишно дете каква трябва да бъде?
13
1
 
12
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 6 години
Чети внимателно - пише 63 годишен...
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не пишете на колко години е мъжа?Ако е физически силен,как е станала тази работа с отрязването на глава от 13 годишно момиче на здрав мъж?!