Обезглавен мъж в Драгоданово, искат закриване на интерната

Децата крадат, проституират, оплакват се местните хора
11 май 2017 18:44, Анисия Иванова
52
Обезглавен мъж в Драгоданово, искат закриване на интерната
Архив: Булфото

Подписка за закриването на Социално-педагогическия интернат в Драгоданово започнаха днес жители на сливенското село. Поводът за това е смъртта на 63-годишен мъж от селото, открит обезглавен в понеделник, в изоставена къща. Главата на мъртвия е открита в съседен двор. Смъртта според съдебния лекар е настъпила два дни по-рано - на 6 май.

Според хората не става дума за нещастен случай, а за убийство. Кметът на Драгоданово Станчо Станчев, който е бивш разследващ полицай, разказа, че според първоначалната версия Георги Кънев е загинал, падайки върху счупен кинескоп на телевизор.

Още по темата

В хода на следствието 13-годишно момиче от интерната е разказало пред полицаите, че е срещнала мъжа в къщата и след спор между двамата, го е бутнала, а той е паднал върху счупения телевизор. Случаят се разследва, назначен е наблюдаващ прокурор, но към момента не е повдигнато обвинение, заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев.

Според жителите на селото, настанените в интерната около 30 деца, безконтролно излизат от сградата, извършват кражби, държат се непристойно, нападат възрастни хора и животни, вандалстват и проституират. Изоставената къща, където е бил открит мъртвият мъж, е била използвана като място за проституция.

Директорът на СПИ-Драгоданово не пожела да разговаря с журналисти и не отговори на телефонни обаждания. Това не е първият случай, в който драгодановци искат закриване на интерната.

При посещение на националния омбудсман Мая Манолова през октомври, 2016 година, тя настоя въпросното заведение да бъде първото закрито от подобен тип в страната. Мотивите й бяха "лоши битови условия, нездравословна храна, занемарен учебен процес, безцелно пропиляване на времето на тези деца, липса на лично пространство, на джобни пари и липса на перспектива пред децата, въдворени там."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
37
 
! Отговори
САШО+ преди 6 години
Смъртната присъда, би решила много от проблемите на България.....Но, Европейския съюз забранява.....една от многото причини да излезем от съюза .
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше стабилни институции,средства и контрол на място,такива неща нямаше да се случват.Вместо да възпитават децата в добра среда и използват тези домове като инкубатор за справяне с демографския проблем и създаване на здраво,образовано българско поколение,те създават престъпници,защото с нехайство е по-лесно и леко,отколкото с труд да сътворят нещо полезно.
9
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БПФНе е така! Именно безхаберието,бездушието,липсата на отговорност,мързела на персонала,липсата на внимание и съчувствие към децата,възпитанието и т.н. са причина тези деца да се превърнат в ***.И колкото по-дълго време не се обръща внимание,толкова по-трудно ще се превъзпитат тези деца.
8
2
 
33
 
! Отговори
? преди 6 години
За кинескопа е ясно: но КОЙ обезглави човека и хвърли главата му в съседен двор? Такива ЗЛОВЕЩИ действия може да извърши само някой, СВИКНАЛ с това: ножове, дрехи окървавени: ако сте мед. лице или детето ви е имало рана на главата, знаете, че тече ужасно много кръв.Това не е било ТАЙНА за хората, които са участвали; КОИ СА??? Ще има и кръв по земята: следователите да видят НАКЪДЕ водят следите.
7
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама това не дом за изоставени деца, това е интернат за деца-престъпници, all inclusive ли да им осигурят. Условията трябва да са рестриктивни, то ако е хотел, къде е наказателния характер на настаняването.
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това там не са деца, съседите им ходят въпръжени, за да могат да оцеляват!
5
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се отпускат средства в приемни семейства,така може да се отпускат и за тези деца без родители,както и да се ремонтират тези домове,но най-главното е какъв е екипа който работи вътре.Ако само идват да отбиват номера,че работят,а не се занимават и организират живота на децата денонощно,няма как да стане!Ако няма регулярен контрол какво се върши в дома и как работят,също няма как да стане.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"лоши битови условия, нездравословна храна, занемарен учебен процес, безцелно пропиляване на времето на тези деца, липса на лично пространство, на джобни пари и липса на перспектива пред децата, въдворени там."---Това зависи от управниците на дома и от средствата които им се отпускат.Каквато средата и възпитанието,такива и децата.
3
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тоя развъдник на "ония" с помищите след няколко години това ще е навсякъде!
2
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първоначалната версия Кърти Яко. Паднал на кинескопа и главата хвръкнал та чак се търкулнала в съседен двор. Моля ви поне ги измисляйте по правдоподобни истории. Че сме овце е ясно вече 30 години си избираме едни и същи да ни стрижат ама сменете сценаристите малко.
1
4
 
42
 
! Отговори
помак преди 6 години
Във почти всички държавни учреждения за настаняване е така,но си затварят очите заради работата!