Дянков забрави за пицата: Учителските заплати с 50%!

Годишният ръст трябва да е около 6%, смята бившият министър
12 май 2017 10:37,
29
Дянков забрави за пицата: Учителските заплати с 50%!
Снимка: архив, Bulphoto

Да се направи увеличение от 50% на учителските заплати, за да се покаже, че трудът на учителите е ценен. Това предложи бившият финансов министър Симеон Дянков, който заяви, че е привърженик на по-рязкото увеличение на възнаграждението.

По думите на финансиста бюджетът иначе като структура е добре направен.

"За пръв път от много време служебното правителство не се намеси в тази част", коментира той пред БНТ.

Дянков заяви, че харесва идеята на Валери Симеонов за патентния данък, тъй като тя е използвана на места с летен и зимен туризъм.

"Един вид се плаща за определен брой жилища и НАП може да събира по-лесно данъци", коментира той.

"Амбициите ни трябва да са за около 6% годишен ръст, какъвто имахме преди голямата икономическа криза", посочи Дянков.

Данните показват, че  във Великобритания 28 000 българи са влезли за постоянно само за последното тримесечие и това са предимно млади хора.

"Още дълги години ще изоставаме в Европа по заплати, българи ще напускат страната ни, но ние трябва да привличаме хора, които искат да живеят и да работят тук. Миналата година около 6 000 души са получили бъларско гражданство, а 2 000 са останали за постоянно тук", коментира Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До десен от ГЕРБДА МАЧКА КОМУНИСТИТЕ ДОКАТО НЕ ОСТАНЕ ЖИВ БЪЛГАРИН---ЗНАЧИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СА КОМУНИСТИ А ВИЕ СОФИЯНЦИ--НЕСТЕ БЪЛГАРИ ЗАЩОТО СТЕ ПРОТИВ КОМУНИСТИТЕ---Т Е --БЪЛГАРИТЕ
17
0
 
1
 
! Отговори
STAG SHTO E TO? преди 6 години
Promqna i pak promqna, a pensiq i dohod, i pecalba za vsichki trqbva, a poluchavat plqva.
16
1
 
1
 
! Отговори
bellance преди 6 години
pornoaktiorite ot vertepite na ns i ms imat oste nekolko dena v publichnia bg bel dom...
15
1
 
1
 
! Отговори
пак аз преди 6 години
Бойко трябва да намали пенсиите и заплатите защото тези които ги получават са комунисти и русофили.
14
5
 
1
 
! Отговори
десен от ГЕРБ преди 6 години
Дянков е велик икономист. Да се върне отново в България и заедно с Бойко да мачкат комунистите докато и един българин не остане.
13
2
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Аха, туй с 6% на Бойку Карпузата, било визия на голямата и богата пица, която сега ни предлага Дянков. Ще рани "феодалните старци" по училищата, тоя път нема ги трепе. Но защо ГЕРБ се целят в учителските съсловия. Липсват им интелектуални кадри? Или просто искат да хванат гимназистите в горните класове, които като навършат 18-сет, ще гласуват за тях. ГЕРБ не правят нищо без далечен прицел и замисъл.
12
1
 
7
 
! Отговори
Hashsh преди 6 години
Как го прогнозира този ръст от 6% като вчера ЕК излезе с макс 2.4% за България :)
11
2
 
6
 
! Отговори
Пф преди 6 години
"6000 са получили българско гражданство,а 2000 са останали в страната".Ами то и *** да си трябва да ти светне лампичката,че са искали българско гражданство,за да могат да заминат в по-развитите страни от ЕС.
10
3
 
9
 
! Отговори
99 преди 6 години
Имам предложение - заплатите на полицаите и съдийте да са свързани.Тоест - прибран пристъпник и осъден - може възнаграждение иначе 300лв заплата.Трябва да има поущрения за свършена работа! Трябва да имат хъс. Нека тези които глобяват да получават по 20% бонус от глобата. Да видим дали ще има глоби. Трябва да отпадне условна присъда изцяло. Направиш нещо - минимум 1 месец на топло. Пък да видим дали ще внимаваш.. Всички дупки в закона да се запушат и доказателство от камера да се приема в съда.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кака ти Кристалина ти е поръчала да даваш грешни акъли, че да вземем още заеми от СБ. Как иначе ще заработите, ако не са послушните политици като нашите? Имаше Воден заем - окраде се, водния сектор пак е в недостиг и пак трябват пари. Същото е и в други области. А хиените дебнат къде ще се скъса кошницата и ще им паднем пак в ръчичките.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете да дигате цените! Това вдигане го насочете към заплатите... нищо не разбирате от икиномика
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя гo взеха на запад щото нищо не разбира и ще прави каквото му кажат, а той да oпере пешкира при нужда. Hо е толкоз ***, че и туй не може да схване за сметка на туй пък е и грозен.
6
4
 
15
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
Заради този *** хората искаха главата на Бойко 2013........ Той е олицетворение на лошата Америка.Не на християните и консерваторите,а на неолибералните тарикати .
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дянков, кой ти плаща да ръсиш мозък за нашите заплати, след като ограби сребърния фонд и здравната каса? Само питам, но имам и усещането, че чакаш пак да се напълни кацата с мед и да кацнеш отново...
4
2
 
19
 
! Отговори
Добре преди 6 години
би било цацаратурата да се самосъзира за онези 1.4 милиарда които по време на дянков изчезнаха и така не се възтановиха!
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая *** го изритаха от щатите, после от Русия и сега па клекна за порция!
2
15
 
4
 
! Отговори
Wind преди 6 години
Как изобщо може да сравнявате времето, когато той беше финансов министър със сегашното. По негово време беше разгара на Световната финансова криза. Всички държави трупаха дефицити и затягаха колани. Нормално е сега, когато вече всичко е в подем, да се вдигат заплатите на учителите. Аман от *** заглавия!
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе я си гледа работата тоя хората няма се върнат тука за 20 лв повече. Xората искат правова държава и справедливост за всички, закриване на БХК събаряне на незаконните катуни, полиция и жандармерия по селата и прочие. Да се въведе гласуване за хора със средно образование и нагоре само.