Запор на парите при кредит: Поне 5 нарушения на гърба на бъдеща майка

Мая Манолова праща казуса на Валери Симеонов, в чийто ресор е демографската криза
13 май 2017 14:53,
125
Запор на парите при кредит: Поне 5 нарушения на гърба на бъдеща майка
Снимка: архив БТА

Омбудсманът Мая Манолова изброи поне пет нарушения на гърба на бременна жена, осъдена от частен съдебен изпълнител и получила запор на парите си от НОИ.

Историята започва през миналата година с тегленето на бърз кредит за 600 лева от Калоян и бременната му приятелка Лилия. Днес младото семейство е осъдено от частен съдебен изпълнител заради просрочена вноска.

Така от 600 лева сега с лихвите и разноските те трябва да върнат над 1 300 лева, без да знаят, че са осъдени. Когато младата жена решила да си изтегли парите от болнични по сметката й от НОИ, те се оказват запорирани.

Още по темата
Както Dnes.bg писа за казуса си младото семейство Калоян и Лилия разказа пред Bulgaria ON AIR.

“В този случай можем да изброим повече от пет нарушения на правата на Лилия. Първо, тя е осъдена зад гърба й, без да знае. Второ, срещу нея е започнато принудително изпълнение, без да бъде уведомена за това. Трето, наложен е запор върху един доход, който не трябва да се пипа. Четвърто, размерът на дълга е нараснал неимоверно”, коментира омбудсманът Мая Манолова пред “Нова телевизия“.

Според националния защитник това е нагледен пример и за това как в България се решава проблемът с демографската криза.

“Смятам да изпратя този случай на вицепремиера по демографската криза Валери Симеонов да види как реално стоят нещата в неговия ресор. Това е безобразие”, каза Манолова.

Тя припомни, че е изготвила и внесла в парламента законодателни промени срещу частните съдебни изпълнители заедно с неправителствени правозащитни организации.

“Ако тези промени бъдат приети, този случай ще стане невъзможен”, бе категорична Манолова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
7
 
! Отговори
Az преди 6 години
Добре де. Тази жена не знае ли, че тези пари ТРЯБВА да ги върне? Не знае ли, че има лихви? Ми дай да теглим всички по един кредит, пък после ще ревем на ляво и на дясно...
75
5
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименСиреч кредитната система ще рухне, което е добре, всички тарикати мамини участвали в нея, трябва да бъдат арестувани и ако не искат да работят в каменоломните, за разстрел на гарнизонното стрелбище!"Ако хората не плащат кредитите, фирмите и банките ще фалират и добрите платци, няма да има от кого да вземат кредит"
74
1
 
6
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ТАКИВА СА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ: СМРАД И ВОНЯ
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато една фирма не плати на друга - всички вкупом- осъдете ги, нека има справедливост.Когато някой не ще да плаща на банката, кредита, който с кеф е похарчил - кръвопийци, кожодери, няма закони в тая държава...
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази статия е още едно потвърждение, че от никой в този живот не трябва да взимате пари на заем. Брат ми ме преби защото не му дадох пари на заем...за какво си говорим?
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между бързи кредити и банкови кредити има разлика. Общото е, че когато не плащаш и не желаеш да плащаш, има последствия. Това не е бащиния, това са частни фирми, които не работят за хорския кеф, а работят за печалба - както и всяка нормална фирма. Ако фирмите не могат да осъдят лошите платци, то за какво им е на хората тогава да си плащат кредитите? Ако хората не плащат кредитите, фирмите и банките ще фалират и добрите платци, няма да има от кого да вземат кредит
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че са ги осъдили - добре - всеки трябва да си плаща дълговете!В случая обаче и съдът и ЧСИ не са дали възможност на ответника да се защити и затова тазии практика ако е законна, трябва да се прекрати!А че ЧСИ-тата заслужават някой да им счупи краката, това е ясно
69
1
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
ПП Атака на Перхипедрола - от бързи кредити към Си Банк;)))
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пешев, я кажи какво не спазват банките в договорите или тия фирми за бърз кредит? Аз ти давам пари, ти прочиташ договора , правим сделката и след това ти имаш претенции към мен? Ссстига беее... това се казва нагла простотия.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мая спаси жената от кръвопийците, банки измамници. Когато за вземане са силни, а като пада лихвеният процент мръсниците продължават да смучат по старите лихви.
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По никакъв начин не защитавам бързите кредити, но се дразня, когато се отклонява вниманието от факта, че ТАЗИ ЖЕНА НЕ СИ Е ПЛАЩАЛА КРЕДИТА! При това , не го е плащала дълго време. Преди 90-тия ден, никой не може да я осъди. А заинтересованите лица, ни представят историята, все едно е 'les miserables'. Премълчавате много важни факти, които изкривяват историята!
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевКои "Печеливши банки" бе Василев? Тогава имаше само БНБ. ДЗИ и ДСК не бяха банки, после ги преобразуваха в такива.
64
0
 
12
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Въпроса е принципен , теглили кредит не плащали - наказват ги, ясно справедливо и т.н. какви наказания понасят банката и ЧСИ-то когато те нарушат нещо в схемата. Ето това е проблема че ни наказват само нас а грешките на банки, политици, съдии, полицаи минават ей така.
63
0
 
12
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 6 години
тези замениха сик и вис
62
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземеш в момента кредит от такива дружества е все едно да поискаш да продаваш наркотици от нарко бос и след като ти писне да му кажеш " Чао". Дали ще те остави?
61
1
 
9
 
! Отговори
скоро преди 6 години
Лобито на ЧСИ и банките е много силно и разполага с много пари не знам дали изобщо ще се приемат промените!?борбата ще е безмилостно жестока....
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Otvori SAKONA SA SADULJHENIYATA I DOGOVORITE / po rimskoto pravo, ne po moskovskoto/TAM PISHE. DOGOVOR SKLJHCHEN S ISMAMA E NEDEISTVITELEN.
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди три години бях теглил кредит 170 лева,издължих се с един ден закъснение,като преди това бях провел разговор със служител на компанията и ми казаха,че няма проблем за един ден закъснение понеже съм бил точен винаги с предишни кредити ииииии след една година получих онова писанце от чси,че дължа 1100лева.*** кожудери
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възмущавах се, когато някой съветваше младите хора да бягат далеч от тази мафиот ска държава. Сега разбирам колко са били прави. Нищо в държавата ни не е честно и читаво. Не Мая Манолова ще ни вкара в правия път. Правилният път е да се окачим от мястото, което ни помага да развиваме експресно... своите пороци
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nali i semedeleza Z.CHOKOV SA LIHVARSTVO GO SUDAT. TASI PIRAMIDA S CHASTNIYA ISPULNITEL SASHTO NE E V SATVORA. KAKVA E RASLIKATA.ILI SA EDNI MOJHE SA DRUGI NE.