Запор на парите при кредит: Поне 5 нарушения на гърба на бъдеща майка

Мая Манолова праща казуса на Валери Симеонов, в чийто ресор е демографската криза
13 май 2017 14:53,
125
Запор на парите при кредит: Поне 5 нарушения на гърба на бъдеща майка
Снимка: архив БТА

Омбудсманът Мая Манолова изброи поне пет нарушения на гърба на бременна жена, осъдена от частен съдебен изпълнител и получила запор на парите си от НОИ.

Историята започва през миналата година с тегленето на бърз кредит за 600 лева от Калоян и бременната му приятелка Лилия. Днес младото семейство е осъдено от частен съдебен изпълнител заради просрочена вноска.

Така от 600 лева сега с лихвите и разноските те трябва да върнат над 1 300 лева, без да знаят, че са осъдени. Когато младата жена решила да си изтегли парите от болнични по сметката й от НОИ, те се оказват запорирани.

Още по темата
Както Dnes.bg писа за казуса си младото семейство Калоян и Лилия разказа пред Bulgaria ON AIR.

“В този случай можем да изброим повече от пет нарушения на правата на Лилия. Първо, тя е осъдена зад гърба й, без да знае. Второ, срещу нея е започнато принудително изпълнение, без да бъде уведомена за това. Трето, наложен е запор върху един доход, който не трябва да се пипа. Четвърто, размерът на дълга е нараснал неимоверно”, коментира омбудсманът Мая Манолова пред “Нова телевизия“.

Според националния защитник това е нагледен пример и за това как в България се решава проблемът с демографската криза.

“Смятам да изпратя този случай на вицепремиера по демографската криза Валери Симеонов да види как реално стоят нещата в неговия ресор. Това е безобразие”, каза Манолова.

Тя припомни, че е изготвила и внесла в парламента законодателни промени срещу частните съдебни изпълнители заедно с неправителствени правозащитни организации.

“Ако тези промени бъдат приети, този случай ще стане невъзможен”, бе категорична Манолова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 58 Ти от Марс ли падаш? Топлофикация знаеш ли колко дела е завела без да предупреди длъжниците й ? Но всичко е законово. Както и в договора на тези фирми даващи бърз кредит. Но кой да чете. Ако са нарушили договора, тези фирми няма как да спечелят дело, нали се сещаш? Така че истината от статията е само погледната от едната страна, а от страната на ищеца къде е? Стига ме занимава с глупости, бе!
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТНямат пари и не могат да си купят храна.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герджиков, Близнашки, Манолова са все светила на правото в СУ.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V Germaniya SA PODVEJHDANE I SABLUDA V DOGOVORA TASI FINANSOVA PIRAMIDA SE SAKRIVA.
52
2
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Овчо племе до откат!Мразя банките до дъното на душата си!Никога не съм взимал кредит и никога няма да взема! Мразя и всички агенции предлагащи бърз кредит.Но най-много мразя овцете, които се възползват от услугите им и след това реват, че ги ограбват! А те ги олграбват законово!ОВЦЕ!
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като прочете за този случай в медиите, представен само от едната засегната страна, и след "задълбочена проверка" на всички факти, кореспонденции и решения на компетентните органи, "компетентния ни омбуцман" взе решение и още утре ще предложи изменение на поне 5 закона и един кодекс (може и на конституцията), които най-вероятно са приети и с нейния (на Г-жо Манолова) глас....Питате защо сме на този хал....Защото "институциите" са на този хал като интелект (Г-жа Манолова)!
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТДА, пич, във всяка държава по света ще те гонят до дупка за неплатен дълг, но преди това ще ти дадат възможност, даже не една, а няколко, да си го платиш доброволно. Едва тогава ще те дадат на ЧСИ, който също ще те уведоми, ще ти даде възможност за доброволно покриване на дълга, лихвите към него и съответната такса, и чак тогава ще тръгне да ти такова майката. В случая мацката са я осъдили без да си направят труда да я уведомят за това и без да проверят, че тя си е платила междувреме
49
8
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Майче и всички вие педеругги които подкрепяте тази бременна женица да ви попитам: Когато изтеглите пари от някаква компания, или държавата, знаейки какви са последствията, сте готови да съдите държавата или компанията защото не искате да си спазвате договора подписан между вас и другата страна?В кой век живеете, бе , ДОБИТЪЦИ?Някой да ми каже нещо, защото само простотии чета.
48
2
 
11
 
! Отговори
КК преди 6 години
Само едно въпросче имам към Мая М: Когато нейната партия БСП прие закона за ЧСИ по времето на Тройната коалиция, тя беше депутат и навярно е гласувала "ЗА", защото в БСП има "партийна дисциплина". Ти къде спа тогава ***, Майо, та сега ми се правиш на много възмутена?
47
0
 
0
 
! Отговори
АТАкист преди 6 години
до 43 Мунчоляк, *** израза "депозираш пари на банката"...не винаги означава, че правиш собствен влог, папагал!
46
4
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 49 Моя е Държавата? Аз събирам лихвите от заемите на народа? Забавен си.Говорим за друго, поялник! Говорим за това, че някой се оплаква, че му искат лихви от негов заем. В коя държава го няма това- да дължиш лихви за кредит?Овце смешни, даже вече се уморих да ви обиждам...
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дълговете трябва да се плащат, но за дребно просрочие да ти свалят и ризата от гърба, и то при условие, че в крайна сметка междувременно вече си се разплатил, и да те съдят без да можеш да се защитиш, това е много повече от прекалено.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте на кюстендилска хрущялка да ви помогне ,,поправката Ванко 1,,Надай се куме на пияна жена.
43
1
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ВанкоГледай ся, пич, ние не искаме да живеем така, чаткалъ или не чаткалъ? Не искаме да живеем назаем. Не искаме да сме европци, нито атакисти, като по-долния, перхидролен педальон. Искаме да видим всички тарикати, заемодатели с една кирка в каменоломната и неизпълнима дневна норма. Така ще си лягат всеки ден гладни, докато свършат.
42
10
 
3
 
! Отговори
Ванко преди 6 години
Продължаваме да си живеем на принципа:Кога поръчали пеяли,кога плащали плакали!Но най притеснителна е демагогията на Майчето!Бабите и,като са били много деца и са били бременни не са си връщали заемите така ли?
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе в Ирландия теглиш 50 000 евро за жилище и за 20 г връщаш 68 000 не като в държавата на атакиста теглиш 5 връщаш 2555
40
2
 
20
 
! Отговори
те преди 6 години
А кой гласува такива бандитски правомощия на ЧСИ?БСП и ДПС ПРЕДИ 10 ГОДИНИ....
39
0
 
15
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Май нещо не си наясно с другите държави......В другите ти държави имаш мнооого възможности да си платиш закъснялото без да те рекетират!!!!Ама нямам време да ти обяснявам....
38
1
 
12
 
! Отговори
39 преди 6 години
За да се жалваш в Страсбург първо ти трябва решение на Българският съд,после вече започваш да ги мачкаш,.ХОРА НАИСТИНА ПОДАВАЙТЕ ЖАЛБИ ВЪВ СТАРСБУРГ.European Union-официален уебсайт на европейският съюз ,превежда се на всички езици на страните членнки,четете и си търсете правата ,там пише всичко
37
0
 
9
 
! Отговори
мунчо преди 6 години
До АТАКИСТнеплатен депозит по заем-прочети, какво си написал, и се гръмни веднага!