Запор на парите при кредит: Поне 5 нарушения на гърба на бъдеща майка

Мая Манолова праща казуса на Валери Симеонов, в чийто ресор е демографската криза
13 май 2017 14:53,
125
Запор на парите при кредит: Поне 5 нарушения на гърба на бъдеща майка
Снимка: архив БТА

Омбудсманът Мая Манолова изброи поне пет нарушения на гърба на бременна жена, осъдена от частен съдебен изпълнител и получила запор на парите си от НОИ.

Историята започва през миналата година с тегленето на бърз кредит за 600 лева от Калоян и бременната му приятелка Лилия. Днес младото семейство е осъдено от частен съдебен изпълнител заради просрочена вноска.

Така от 600 лева сега с лихвите и разноските те трябва да върнат над 1 300 лева, без да знаят, че са осъдени. Когато младата жена решила да си изтегли парите от болнични по сметката й от НОИ, те се оказват запорирани.

Още по темата
Както Dnes.bg писа за казуса си младото семейство Калоян и Лилия разказа пред Bulgaria ON AIR.

“В този случай можем да изброим повече от пет нарушения на правата на Лилия. Първо, тя е осъдена зад гърба й, без да знае. Второ, срещу нея е започнато принудително изпълнение, без да бъде уведомена за това. Трето, наложен е запор върху един доход, който не трябва да се пипа. Четвърто, размерът на дълга е нараснал неимоверно”, коментира омбудсманът Мая Манолова пред “Нова телевизия“.

Според националния защитник това е нагледен пример и за това как в България се решава проблемът с демографската криза.

“Смятам да изпратя този случай на вицепремиера по демографската криза Валери Симеонов да види как реално стоят нещата в неговия ресор. Това е безобразие”, каза Манолова.

Тя припомни, че е изготвила и внесла в парламента законодателни промени срещу частните съдебни изпълнители заедно с неправителствени правозащитни организации.

“Ако тези промени бъдат приети, този случай ще стане невъзможен”, бе категорична Манолова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АТАКИСТКух, нали видя колко минуси ти бичим в дивия пърдялник? Айде, омитай се при твоя вожд Волен Перхипедрола, да пудриш патката на Борисов, заедно с него.
35
0
 
17
 
! Отговори
ЧСИ преди 6 години
Законен рекет и геноцид !!!!
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТВлоговете са гарантирани от държавата, но заплатите не.
33
7
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
АБЕ ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ СТРАСБУРГ ИЛИ ХАГА ?!КВО СЕ ЗАНИМАВАТЕ С БЪЛГАРСКИ СЪДИЛИЩА ?!
32
18
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 35 във всяка една държава ще те гонят до дупка заради неплатен депозит към заем!
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Про руски бандитски кккенеф,каквото там такова и тук
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Надя НиколоваАдвокат иска солена такса.
29
10
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Това е все едно като оня договор ...който не бях прочел навремето при покупка на мобилен телефон, че ако не прекъсна договора си с тях след първата година и телефона си остава да го изплащам още 1 година.Написано отдолу със ситни букви на договора. Аз ли съм виновен, че не съм го прочел или те, че са го написали със ситни букви? М?Каввали, говорете!Четете си договорите, оллигофрени!
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напуснете скапаната бандитска мафиотска корумпирана България,не обслужвайте кредите ,не плащайте данъци,не пращайте пари от чужбина,разрушете го това нещо наречено държава.
27
0
 
23
 
! Отговори
КК преди 6 години
На всички хейтърчета по-долу само да разясня, че жената е осъдена и сметките й са запорирани след като тя де факто си е върнала дълга. Има само кратко просрочие на една от вноските, след което си е платила всичко дължимо. Това обаче не е попречило на ЧСИ да й разкатае фамилията. Затова ЧСИ трябва да се закрият като институция - това е законен рекет.
26
10
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Щото била беменна затова и щатският съдия -изпълнител запорира имуществото на подобни семейства с бременни в САЩ?К'во общо има бременноста с договорите и законите свързани по този въпрос, Майче?Ще се научите да спазвате законите в тази държава.
25
1
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
" За да поискаш, първо трябва да дадеш"Васил Михайлов към Маргарита във великия филм "Маргарит и Маргарита"!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега кой ще осъди частния съдебен изпълнител? Прокуратурата спи.
23
6
 
13
 
! Отговори
типичен клиент преди 6 години
Първо ше взема едно бързо кредитче, пък после ше мисля как и дали изобщо мога да го върна. Ей, ама умно съм го измислил, а?
22
10
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 22 В договора е записано, че ще ги съдят ПРИ НЕПЛАЩАНЕ. Но кой да чете!
21
2
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Проблемът не е това, че се теглят кредити. А в това, че масово хората закъсват и теглят кредити да свържат двата края защото нямат прилични доходи.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В същност нарушението е, че не са ги уведомили, че ги съдят и че са ги осъдили. Което само по себе си е тежко и трябва да бъде наказано. От тук нататък обаче проблема си е за тези, които са взели кредит. Тея бързи кредити трябва да се ползват в много крайни случаи и много внимателно да се следи всичко около тях. Накратко казано - да се избягват дори с цената на лишения, щото после може да плачеш.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само един въпрос имам към Майчето! Кой създаде частните съдебни изпълнители? Не бяха ли тези от тройната коалиция в която участваше и нейната партия?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а да видим винкела дали ще обърне внимание на това безобразие?ще се оправдае8 както винаги ама малко сме от коалицията .... и до тук на тоя и дружките му не вярвам
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавната политика на валутен борд ражда висока безработица и хората се принуждат да теглят и печелят банкерите и държавните служители.