Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща

В събота 36-годишният Делян Палазов прекарал много часове наряд
15 май 2017 07:00,
163
Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща
Снимка: Facebook

36-годишният полицай Делян Палазов, който загина под гумите на джипа в Пловдив, е бил много коректен и отговорен към работата си. Така го описват колегите му, покрусени от тежката загуба.

Те събират помощи за семейството му. Организирали са кампания в рамките на МВР, за да подпомогнат съпругата и двете му невръстни деца.

Още по темата

Много часове прекарал на пост във фаталния съботен ден служителят на Пътна полиция. Той застъпил от 8 сутринта да дежури в осигуряването на обществения ред заради провеждащия се народен събор в парк "Лаута".

Там се изсипа стълпотворение от посетители, а специално за мероприятието беше разрешено паркирането по булеварда.

Преди да бъде връхлетян около 16 часа от джипа на 41-годишната Катя Лерца, униформеният бил със съответната сигнализираща жилетка в дясната лента. Видял, че в средната профучават два автомобила. Първият бил камион, шофиран от мъж, а вторият - въпросният джип Киа.

Полицаят видял, че товарната кола кара с висока скорост и създава опасност от катастрофа. Излязъл и вдигнал палката. Мъжът зад волана намалил рязко скоростта да спре. В този миг Катя Лерца, за да го заобиколи, предприела неправилно изпреварване отдясно и буквално помела полицая. Тя също се движела с несъобразена скорост.

От силния удар го преметнала и той счупил обзорното стъкло на джипа й, както и десният фар. Сблъсъкът бил толкова мощен, че оставил Палазов на място.

Съсипани от скръб, колеги на загиналия отбелязват, че е трябвало да не излиза на платното, а да запише номера на джипа. Така е щял да се предпази.

"Нека не забравяме, че и преумората си е казала думата. Той е бил на работа от рано сутринта", казват колегите му пред "24 часа".

Според очевидци виновна за инцидента е водачката на джипа. Тя е задържана след произшествието й и арестът й вече е удължен на още 72 часа. Взети са й проби за алкохол и наркотици, но резултатите щели да бъдат готови в началото на седмицата.

Разследващи продължават да издирват и да разпитват очевидци на трагичния инцидент, за да съберат достатъчно данни.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на водачката на джипа за причиняване на смърт по непредпазливост и за шофиране с превишена скорост.

Погребението на 36-годишният полицай ще е във вторник на централните гробища в града под тепетата. Той оставя съпруга и две деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше блъснала обикновен човек щеше да й се размине. Сега поне има надежда да я тикнат в затвора.А тая можеше да сгази и майки с деца...
93
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртофелата сега ще полежи в сливенския, ще й носят шпекови салами, пък ще свикне - да не кара със 100+ км/ч в градовете, да не изпреварва от дясно и да не трепе хора.И най-важното на което ще свикне - като не е сигурна в пътната ситуация - да намаля и да се оглежда.
92
0
 
3
 
! Отговори
xalmi преди 6 години
ministarkata Rumiana Bachvarova kato im kazva da ima prevantivna rabota v mvr zasto ne izpalniavat regionalnite shefove? prevantivnata rabota za vatreshnia dobar red v grada pri demonstracii e da ima komfortno udovstvo za vsichki vidove vazmojni uchastnici v dvijenieto, v tova chislo i policeiskite slujiteli, koito sa na rabota? kak moje edin slujitel da e tolkova svrahnatovaren i vikan v pochivnia mu den? na nego li se darji bg darjavata samo? sto za kommunikacia s bgnarod suveren ima regishef?
91
3
 
18
 
! Отговори
Димо преди 6 години
Няколко пъти ми се е случвало да спирам и да кълна полицаи, че се разхождат по пътното платно и се мислят за безсмъртни. Те много се изненадват, ако някой ги блъсне, докато се разхождат по пътя. Жалко за човека, но работа на пътно платно при движещи се автомобили няма. Колите се спират на място където не пречат на движението и Катаджий не изскачат като нинджи на пътя. Язък и за жената, която сега ще изкарат виновна, достатъчен и е шока, че и да я държат 3 дни арестувана.
90
2
 
1
 
! Отговори
olah преди 6 години
mvr shefa da pokaje tuka kopie na predvaritelnia detailiran plan za rabota po minuti na tozi obekt v tosi den.
89
0
 
2
 
! Отговори
fit преди 6 години
mvr obstinski regionalen shef e mnogo umen.1 policai za vsichko i za vseki den. daje i da igrae roliata na svetofar v 3 lentova skorostna otsechka. abe koi e toz umnik akademik profesor doktor ot mvr?
88
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главната причина да се шофира с превишена скорост, както и да се правят други нарушения е, че КАТ го няма, КАТ не работи, КАТ не санкционира за всяко нарушение. В този случай (без)действието на КАТ се обърна срещу самия него.
87
1
 
19
 
! Отговори
Факт преди 6 години
По това, което пише в новините, съпричинители на ПТП-то са движещата се пред джипа кола, която в нарушения на закона е спряла рязко, както и катаджията разбира се, който е изкочил на пътното платно без да се съобрази с пътната обстановка.
86
0
 
1
 
! Отговори
edno преди 6 години
organizatorat na sabitieto da plati sega na blizkite na policaia i na zastrahovatelite.koito organizira masovki bez nujnata podhodiasta za celta i miastoto podgotovka.i zasto be e bilo planirano tova na stadiona, kadeto ima mesta za parkirane i vsichko nujno? ili naprimer v selo Trud, selo Graf Ignatievo na letisteto?! v panairnia grad ili na kanala?!
85
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно тази не е спряла рязко след като е блъснала полицая. Законът забранява да се спира рязко и съвсем правилно е спряла относително бавно. Вземете малко поне да понаучите Закона за движение по пътищата. Много от вас са шофьори, а не знаете елементарни неща. Не се хващайте на манипулациите на катаджиите - там експерти по пътна безопасност няма. Мислете и прочетете закона!
84
1
 
14
 
! Отговори
Безопасна скорост преди 6 години
Има едно правило добре познато по света и напълно непознато в България.Когато намалиш максимално разрешената скорост под безопасната скорост за пътя, катастрофите се увеличават. Ако още намалиш разрешената скорост, катастрофите пак се увеличават. В този случай имаме точно това - път като слънце и ниска разрешена скорост, което навсякъде по света води до повече пътнотранспортни произшествия.
83
0
 
1
 
! Отговори
lent преди 6 години
za masovi sluchki, sabitia, demonstracii ima kak da podgotviat predvaritelno terena za lesno pridvijvane na vsichki ochakvani ucgastnuci v dvijenieto:- da slojat nova ili razlichna markirovka, ukazatelni tabeli ot karton i darvenj kolcheta, vajeta s znamenca, remarketa, atomobili, traktori, kombaini, motokari, elektrokari s nadpisi na karton, velpape ili tekstil, nailon...metalni ograjdenia, mobilni ogradi, slanchsvi chadari s tejka postavka, kolove za domati s betonna postavka, saksii, kamani.
82
9
 
6
 
! Отговори
69 преди 6 години
Добре бе на тая *** не й ли хрумна, че товарен автомобил случайно няма да бие така рязко спирачки и явно отпред става нещо. Що за *** ще тръгне на пълна газ да изпреварва в такава ситуация? Все пак се движиш в град, нормално е да имаш едно на ум за пешеходци
81
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до диваците дето коментират, че полицая е виновен... ами нали това му е работата, да спира и да проверява !?! аз не знам с колко е карала дамата, ама да не може да спре 100м ?!? ами като видиш спираща или спряла кола на платното нема значение дали си в съседна лента, АМИ НАМАЛЯВАШ ВИНАГИ , с тенденция да спреш, защото може да излезе човек на платното!!! Мен поне така са ме учили едно врме на курсовете. имам около полувин милион километра и винаги съм го спазвал!!! незнам как ги учат в момента...
80
0
 
7
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
А ?! М-а-й-м-у-н-а е цензурирана дума?! Уникално. А "делфин" ? Я да видим :)
79
0
 
13
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Изхода на Русе /при хижа Приста/, аз изпреварвам ТИР. Тъпата *** от КАТ притичва през три платна!!! На трилентов, еднопосочен път. Тира е в средата, аз в крайна лява. Застава в левия банкет и мята *** *** с палка! Къде да му спра? В крайна лява лента ли?! Чак се чудя как са толкова малко случаите с изтрепаните *** с фуражки.
78
1
 
1
 
! Отговори
дд преди 6 години
pazardjik.marica.bg/article/read/58473данни за момичето
77
0
 
17
 
! Отговори
60178 преди 6 години
Има някои безумни отживелици в наша държава и катаджиите с палките са едно от тях. Този случай показва защо този метод на работа отдавна не се практикува в белите държави.
76
3
 
16
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Що ще полицая на пътното платно?! Изобщо не ми коментирайте, че това му е работата защото НЕ Е! С палка се мята от тротоар или банкет! Ако МПС-то не се спре се започва полицейско преследване. Та този просяк с фуражка, в стремеж за заветните 20 кинта е направил предпоставка за ПТП !!! Хайде да не се правим на неразбрали. А дудненето за високата скорост е нелепо. Кой-кога-как-с какво измери скороста на джипа?!
75
8
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Моите съболезнования на семейството му...Но, пак ще се замете всичко под чергата.За джиповете в България закона не важи.Колко безнаказан трябва да си се почувствал, за да караш с превишена скорост в града1 да блъснеш ПОЛИЦАЙ, и да не можеш да спреш 100 метра? И публикувайте малко данни за убийцата? Чия жена или любовница е?Или не смеете?Ако беше карала с 50, щеше ли да се случи това? В никакъв случай не е невинна, но ще я спасят.Масова практика в България, умрялия-умрял, живия-жив и на свобода.