Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща

В събота 36-годишният Делян Палазов прекарал много часове наряд
15 май 2017 07:00,
163
Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща
Снимка: Facebook

36-годишният полицай Делян Палазов, който загина под гумите на джипа в Пловдив, е бил много коректен и отговорен към работата си. Така го описват колегите му, покрусени от тежката загуба.

Те събират помощи за семейството му. Организирали са кампания в рамките на МВР, за да подпомогнат съпругата и двете му невръстни деца.

Още по темата

Много часове прекарал на пост във фаталния съботен ден служителят на Пътна полиция. Той застъпил от 8 сутринта да дежури в осигуряването на обществения ред заради провеждащия се народен събор в парк "Лаута".

Там се изсипа стълпотворение от посетители, а специално за мероприятието беше разрешено паркирането по булеварда.

Преди да бъде връхлетян около 16 часа от джипа на 41-годишната Катя Лерца, униформеният бил със съответната сигнализираща жилетка в дясната лента. Видял, че в средната профучават два автомобила. Първият бил камион, шофиран от мъж, а вторият - въпросният джип Киа.

Полицаят видял, че товарната кола кара с висока скорост и създава опасност от катастрофа. Излязъл и вдигнал палката. Мъжът зад волана намалил рязко скоростта да спре. В този миг Катя Лерца, за да го заобиколи, предприела неправилно изпреварване отдясно и буквално помела полицая. Тя също се движела с несъобразена скорост.

От силния удар го преметнала и той счупил обзорното стъкло на джипа й, както и десният фар. Сблъсъкът бил толкова мощен, че оставил Палазов на място.

Съсипани от скръб, колеги на загиналия отбелязват, че е трябвало да не излиза на платното, а да запише номера на джипа. Така е щял да се предпази.

"Нека не забравяме, че и преумората си е казала думата. Той е бил на работа от рано сутринта", казват колегите му пред "24 часа".

Според очевидци виновна за инцидента е водачката на джипа. Тя е задържана след произшествието й и арестът й вече е удължен на още 72 часа. Взети са й проби за алкохол и наркотици, но резултатите щели да бъдат готови в началото на седмицата.

Разследващи продължават да издирват и да разпитват очевидци на трагичния инцидент, за да съберат достатъчно данни.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на водачката на джипа за причиняване на смърт по непредпазливост и за шофиране с превишена скорост.

Погребението на 36-годишният полицай ще е във вторник на централните гробища в града под тепетата. Той оставя съпруга и две деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
3
 
! Отговори
jeleznik преди 6 години
mvr shefovete i kulturniat minustar ne sa napravili nujnata prevantivna podgotovka za sabitieto. ima ogromni rezervi i zapasi ot hora na razlichna vazrast ot civilna grajdanska zastita, voiska ot zapasa, poharnikari statnj i nestatni, veterani ot mvr i voiskata, komandirivani kat slujiteli, veterani, dobrovolci ot sasedni obstini srestu pochasovo zaplastane ot obstinskia predsedatel, obstinskia savet, kmeta, uchenici i studenti ot automobilnite uchilista, universiteti, shofiorskite uchilista...
73
1
 
17
 
! Отговори
dd преди 6 години
Да нелепа ситуация. Аз два пъти съм удрян отзад докъто спирам на червен светофар.Сега поглеждам в огледалото и ако има засилен след мен минавам на жълто, на червено не смея.Два пъти не съм спирал на катажии защото наистина изкачат рязко и има голяма предпоставка за ПТП с трети участници в движението. На няколко пъти съм спирал но доста далеч пак по същата причина. Единия път ми махна да продължа, а единия имахме прерикания, ама по добре така, отколкото.......
72
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Движение в съседни ленти в града не е изпреварване (член 15 от ЗДП), а в случая няма никаква информация, че жената се е опитвала да изпревари ППС движещо се пред нея. Според мен вината си е в катаджията, който е изкочил внезапно на платното за движение без да се съобрази с скоростта на приближаващите ППС.
71
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че ако караш с максимално разрешената скорост за съответния участък, рядко можеш да направиш беля.
70
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпреварвала е отдясно с превишена скорост в града. Какво има да му мислете 40 години затвор за убийцата
69
2
 
13
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е, че всеки ден в България има десетки милиони нарушения на Закона за движение по пътищата, примерно средно около 200 милиона. Истината е, че тези нарушения са толкова много защото КАТ в България не работи или по-точно КАТ не изпълнява това, което закона изисква от КАТ. В случая - тези двама шофьори нямаше да шофират с превишена скорост, както се твърди, ако КАТ си гледаше работата и всички шофьори бяха убедени, че неизбежно ще бъдат санкционирани от КАТ, ако нарушат правилата.
68
2
 
6
 
! Отговори
ЗДП преди 6 години
В случая има рязко спиране на ППС спиращо след сигнала на катаджията да спре.
67
0
 
13
 
! Отговори
ЗДП преди 6 години
Чл. 24. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да намалява скоростта рязко, освен ако това е необходимо за предотвратяване на пътнотранспортно произшествие.(2) Преди да намали значително скоростта на движение на управляваното от него пътно превозно средство, водачът е длъжен да се убеди, че няма да създаде опасност за останалите участници в движението и че няма да затрудни излишно тяхното движение. В този случай водачът на пътно превозно средство, което няма стоп - светлини или те са
66
3
 
6
 
! Отговори
Барманче преди 6 години
Доколкото съм запознат има термин аварийно спиране, а не аварийно изпреварване. Понеже тук коментират и полицаи, нека те да разяснят. Може пък да научим нещо ?
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И админа и той е *** след като толелира всякаква *** да се гаври на гърба на един починал човек. Не народ а ***.
64
8
 
7
 
! Отговори
Стига де преди 6 години
"Те събират помощи за семейството му- ееееее то бива простотия...*** нали затуй си е избрал тази професия,предполага се,че е съгласен с рисковете,ко сега да събираме помощи,ми да не е ставал лаладжия оппа катаджия
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държите си обаче да е ясно, че водачът, предизвикал катастрофата е с джипДаже първата статия по темата беше със заглавие ДЖИП удари и уби полицай.Сега джипа ли ще съдят или водача.Не ми казвайте че не е тенденциозно...Има ПТП, има мъртъв човек, кво ми подчертавате непрекъснато тоя джип, като че ли да те прегазят с джип е привилегия ...
62
8
 
6
 
! Отговори
Барманче преди 6 години
Половината, които коментират са абсолютни ***. Социологическа извадка за картинката в БГ !
61
0
 
8
 
! Отговори
ЗДП преди 6 години
2. в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
60
0
 
7
 
! Отговори
ЗДП преди 6 години
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:...2. в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен з
59
11
 
11
 
! Отговори
Защо? преди 6 години
Очевидно няма причини за задържането на жената, а тук от 24 часа задържане са го продължили с още 72 часа. В случая едва ли има доказателства за извършено нарушение на ЗДП от тази жена, в резултат на което да е пострадал катаджията и няма смислено обяснение защо е задържана. На всеки от нас може да му се случи някой да му изкочи пред колата и това да има фатален край, но това не е причина за задържане.
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 2 дни вече стигнахме до очевидният факт, че жената е карала с "несъобразена скорост", а полицаят е бил "преуморен", в смисъл нарушил е закона. А защо имаме задържане за 72 часа, все едно е извършено углавно престъпление? Полицейски произвол!
57
4
 
10
 
! Отговори
До Доб преди 6 години
В населено място според Закона (ЗДП), няма изискване за шофиране най-вдясно и поради това шофирането в съседни ленти не е изпреварване. Това важи за всички пътища в населеното място, където може да се шофира с до 80 км/час и има две или повече ленти в една посока. Пише го в член 15 на ЗДП. В случая жената с джипа има по закон има право да се движи, в която си иска лента от трите ленти, които ги има на този булевард и тя го е направила. Катаджията явно е нарушил закона и за съжаление това е зав
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали вие с вашите рушвети научихте, че с 20 лева всеки може да се оттърве и да кара както си иска. Сега какво ревете. Рушвета води точно до това. Чувство за безнаказаност и незачитане на законите. Като направиш забележка на някой нарушител ти казва - викни кат да ми напишат акт. Малко ви е. Трябва по-често да има такива случи с ваши колеги не само с обикновенни хора за да разберете, че сте там за да спазвате и прилагате закона а не да пълните джобовете от джигитите.
55
6
 
2
 
! Отговори
Доб преди 6 години
До Закон (ЗДП)Не и когато трябва да предотвратиш ПТП