Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща

В събота 36-годишният Делян Палазов прекарал много часове наряд
15 май 2017 07:00,
163
Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща
Снимка: Facebook

36-годишният полицай Делян Палазов, който загина под гумите на джипа в Пловдив, е бил много коректен и отговорен към работата си. Така го описват колегите му, покрусени от тежката загуба.

Те събират помощи за семейството му. Организирали са кампания в рамките на МВР, за да подпомогнат съпругата и двете му невръстни деца.

Още по темата

Много часове прекарал на пост във фаталния съботен ден служителят на Пътна полиция. Той застъпил от 8 сутринта да дежури в осигуряването на обществения ред заради провеждащия се народен събор в парк "Лаута".

Там се изсипа стълпотворение от посетители, а специално за мероприятието беше разрешено паркирането по булеварда.

Преди да бъде връхлетян около 16 часа от джипа на 41-годишната Катя Лерца, униформеният бил със съответната сигнализираща жилетка в дясната лента. Видял, че в средната профучават два автомобила. Първият бил камион, шофиран от мъж, а вторият - въпросният джип Киа.

Полицаят видял, че товарната кола кара с висока скорост и създава опасност от катастрофа. Излязъл и вдигнал палката. Мъжът зад волана намалил рязко скоростта да спре. В този миг Катя Лерца, за да го заобиколи, предприела неправилно изпреварване отдясно и буквално помела полицая. Тя също се движела с несъобразена скорост.

От силния удар го преметнала и той счупил обзорното стъкло на джипа й, както и десният фар. Сблъсъкът бил толкова мощен, че оставил Палазов на място.

Съсипани от скръб, колеги на загиналия отбелязват, че е трябвало да не излиза на платното, а да запише номера на джипа. Така е щял да се предпази.

"Нека не забравяме, че и преумората си е казала думата. Той е бил на работа от рано сутринта", казват колегите му пред "24 часа".

Според очевидци виновна за инцидента е водачката на джипа. Тя е задържана след произшествието й и арестът й вече е удължен на още 72 часа. Взети са й проби за алкохол и наркотици, но резултатите щели да бъдат готови в началото на седмицата.

Разследващи продължават да издирват и да разпитват очевидци на трагичния инцидент, за да съберат достатъчно данни.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на водачката на джипа за причиняване на смърт по непредпазливост и за шофиране с превишена скорост.

Погребението на 36-годишният полицай ще е във вторник на централните гробища в града под тепетата. Той оставя съпруга и две деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано този случай послужи за поука на полицаите да не се правят на Батмани,да изскачат по пътните платна.Полицаите не са инструктирани добре или не са достъчно интелигентни да предвидят,че рязкото спиране на нарушител в натоварено движение е предпоставка за ПТП,а уж трябва да ги предотвратяват такива.Ако на всеки булевард имаше 2 камери за скорост нямаше да има нужда катаджии да изкачат по пътното платно,ама някой не иска.Камерата не може да каже-и сега кво ше правим.
53
0
 
7
 
! Отговори
Закон (ЗДП) преди 6 години
Доб, прочети ЗДП!Това е в населено място и движението в съседни ленти не е изпреварване, а за шофирането най-вдясно има изключения описани в член 15, ал.2 на ЗДП.За този случай изключението е:ЗДПЧл. 15. (2)2. в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
52
4
 
0
 
! Отговори
Доб преди 6 години
До АнонименКрай :)
51
7
 
4
 
! Отговори
Доб преди 6 години
До АнонименАнонимчо, ЗДПП е да се спазва от всички ! Ти защитаваш нарушител и убиец ... Хубав ден и дано да не ни се случва !
50
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дочбо, сладурчо, самият факт, че трябва да убеждавам някой, че полицай трябва да знае и да спазва законите по-строго от всички останали е достатъчно в случая. Онзи самоубиец е нарушил сума ти членове от ЗДПП, оставям те сам да изнамериш кои, а ти се хващаш за несъобразената скорост на шофьора. Което е едно доста размито понятие.Делото в съда ще продължи точно 5 минути. Гарантирано жената ще се отърве най-много с година условно. Защото самоубиеца е полицай, не за друго.
49
5
 
0
 
! Отговори
Доб преди 6 години
До АнонименОбразовай се, че си твърде неграмотен !
48
6
 
3
 
! Отговори
от Сливен преди 6 години
Та ако е карала с 50 не могла да спре ли...
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е забранено, ако в случая избягваме по-големи щети. Тук преценката е субективна.
46
5
 
2
 
! Отговори
Доб преди 6 години
До АнонименТъпотията ти е типична за съвременна България ! На пътя и в живота всички сме равни !
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен55===============Вероятно имаме и правото да газим полицаи в съседната лента, когато ни мързи да спрем, поради спиране на превозното средство, движещо се преди нас?
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да уточним. Непрвилното подаване на сигнал за спиране.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз ти пожелавам когато тръгнеш да спираш някой в лявата лента да си си написал завещанието.
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48===================Бихте ли пояснили какво точно "предизвикване на ПТП" е спирането на едно превозно средство по сигнал на полицай?
41
5
 
3
 
! Отговори
Доб преди 6 години
До АнонименТи си потенциален убиец на пътя и със сигурност същият ***, като тази жена . Желая ти да не убиваш хора и да се учиш ! Лек ден,*** !
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Населено място е. Може да кара в която лента си иска, неграмотнико.
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв цветущ полицейски жаргон. Ще спре примерно. В случая лентата е била свободна и е избрала този вариант.
38
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Когато шофираш автомобил трябва да мислиш за скорсот, дистанция, пътни условия и т.н. Това, че жената е отшла в дясна лента означава, че със сигурност се е движела с по-висока скорост от рзрешената и, че не е имала дистанция от камиона пред нея. В противен случай нямаше да се налага да "избягва птп". Както е отнесла полицай, така можеше да отнесе и някой на пешеходна пътека, да се удари в друга кола и т.н. Не й търсете оправдание, само защото е убила полицай...
37
3
 
6
 
! Отговори
Доб преди 6 години
До АнонименИ ако дясната лента е също заета ? Откъде ще избегне ПТП-то г-н дървен философ ? В насрещното или на тротоара ? пп. Барман съм ;)
36
0
 
12
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Жалко и за починалия и за жената. Тя е майка на две малки деца мисля. Трагедия. Ама не се научиха някои хора да карат бавно. Все бързат.. Еми сега няма да бърза за никъде нито един от двамата :(
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добчо, ти четеш ли, миличък? Да не си неграмотен полицай и ти? Тя не е изпреварвала, а е избягвала ПТП, предизвикано от нарушителя самоубиец.