Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща

В събота 36-годишният Делян Палазов прекарал много часове наряд
15 май 2017 07:00,
163
Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща
Снимка: Facebook

36-годишният полицай Делян Палазов, който загина под гумите на джипа в Пловдив, е бил много коректен и отговорен към работата си. Така го описват колегите му, покрусени от тежката загуба.

Те събират помощи за семейството му. Организирали са кампания в рамките на МВР, за да подпомогнат съпругата и двете му невръстни деца.

Още по темата

Много часове прекарал на пост във фаталния съботен ден служителят на Пътна полиция. Той застъпил от 8 сутринта да дежури в осигуряването на обществения ред заради провеждащия се народен събор в парк "Лаута".

Там се изсипа стълпотворение от посетители, а специално за мероприятието беше разрешено паркирането по булеварда.

Преди да бъде връхлетян около 16 часа от джипа на 41-годишната Катя Лерца, униформеният бил със съответната сигнализираща жилетка в дясната лента. Видял, че в средната профучават два автомобила. Първият бил камион, шофиран от мъж, а вторият - въпросният джип Киа.

Полицаят видял, че товарната кола кара с висока скорост и създава опасност от катастрофа. Излязъл и вдигнал палката. Мъжът зад волана намалил рязко скоростта да спре. В този миг Катя Лерца, за да го заобиколи, предприела неправилно изпреварване отдясно и буквално помела полицая. Тя също се движела с несъобразена скорост.

От силния удар го преметнала и той счупил обзорното стъкло на джипа й, както и десният фар. Сблъсъкът бил толкова мощен, че оставил Палазов на място.

Съсипани от скръб, колеги на загиналия отбелязват, че е трябвало да не излиза на платното, а да запише номера на джипа. Така е щял да се предпази.

"Нека не забравяме, че и преумората си е казала думата. Той е бил на работа от рано сутринта", казват колегите му пред "24 часа".

Според очевидци виновна за инцидента е водачката на джипа. Тя е задържана след произшествието й и арестът й вече е удължен на още 72 часа. Взети са й проби за алкохол и наркотици, но резултатите щели да бъдат готови в началото на седмицата.

Разследващи продължават да издирват и да разпитват очевидци на трагичния инцидент, за да съберат достатъчно данни.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на водачката на джипа за причиняване на смърт по непредпазливост и за шофиране с превишена скорост.

Погребението на 36-годишният полицай ще е във вторник на централните гробища в града под тепетата. Той оставя съпруга и две деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
20
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 6 години
Спирали са ме Сигмата за нарушение и отношението им към мен е крайно унизително и арогантно ! А че се крият и си избират места откъдето да дебнат шофьорите като дивеч - така е - факт !
13
2
 
19
 
! Отговори
за съжаление преди 6 години
Ставийски си се пързаля по Русия и отвреме навреме го показват по някоя телевизия.Което показва,е в България правосъдие няма,ама въобще няма.Ако някой знае как се казва съдията дето така го е осъдил нека напише името му,та да знае целият ни народ какви съдии храним!Ей богу,тоя дето е така отсъдил би трябвало и той доживот в затвора да лежи.Как пък може ама една капчица съвест да имат нашите съдии?За съжаление това е факт-полицаите ги хващат-съдиите ги пускат!
12
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Съсипани от скръб, колеги"Алоу, това са полицаи, ако при всяко нещастие се съсипват от скръб, де ще му излезе края...
11
10
 
9
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 6 години
Факт е че жената - шофьор на джипа е направила фатални грешки и е отнела живот . Дали ще бъде съдена и осъдена ? Жените не са добри шофьори ...
10
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако пред мен камион набие рязко спирачки и аз ще го заобиколя от където може. Какво, да не взема случайно да се забия в него. След като в третата лента са паркирали автомобили от къде да мине джипа освен от дясно? Полицая си е виновен.
9
8
 
9
 
! Отговори
до 91579 преди 6 години
Ама ти да не си ясновидец?Ако можеше да се предвиди това дето ще се случи пък дори и след 5 минути много нещастия биха били избегнати.Но за съжаление не може.
8
10
 
23
 
! Отговори
българин преди 6 години
На бас,че шофьорката на джипа няма да я осъдят.Помните ли как Максим Ставийски помля няколко коли ,уби един човек и осакати втори ,алкохолната му проба беше 1,29 промила.И 5 минути не е бил в затвора.Нашето правосъдие е като македонското мореплаване.Ако полицаите не направят нещо по въпроса съдиите ще я пуснат на свобода,с условна присъда.Готов съм да се обзаложа за това!
7
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преуморен!!!! От 8 до 16 ч.!? Те иначе тия по колко часа работят, щом при 8 часа бил преуморен!!!
6
5
 
37
 
! Отговори
Firefly преди 6 години
Изкарахте я по-невинна и от агънце.След като е карала с превишена скорост е виновна.Виновна е,че е отнела човешки живот и,че е съсипала няколко други такива.И сега трябва да понесе цялата строгост на закона.Трябва култура на пресичане,трябва и култура на шофиране.А българите масово се държат като *** и си мислят,че ще им се размине.
5
35
 
16
 
! Отговори
Фитипалди преди 6 години
Пуснете жената! За какво я държите толкова дълго? Това е непредумишлено убийство. Тоя Шошо просто можеше да и запише номера. А де се бута в колата
4
18
 
14
 
! Отговори
Годзилчо преди 6 години
Ня маааа ,няма да лежи. Тя е с джип и е бог. Тя е над тленното ,над плебса!
3
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С купена книжка така се шофира.
2
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази трябва да и се даде до живот.Начина на убийството е нагло и безцеремонно шофиране.Без мисъл,без поне малко влагане на разум и анализ на пътя.Ако бъде максимално до живот, ще има някакъв смисъл загубата на един живот.Да няма повторение и да спира наглите и прости
1
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази стара чанта трябва да лежи до живот