Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща

В събота 36-годишният Делян Палазов прекарал много часове наряд
15 май 2017 07:00,
163
Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща
Снимка: Facebook

36-годишният полицай Делян Палазов, който загина под гумите на джипа в Пловдив, е бил много коректен и отговорен към работата си. Така го описват колегите му, покрусени от тежката загуба.

Те събират помощи за семейството му. Организирали са кампания в рамките на МВР, за да подпомогнат съпругата и двете му невръстни деца.

Още по темата

Много часове прекарал на пост във фаталния съботен ден служителят на Пътна полиция. Той застъпил от 8 сутринта да дежури в осигуряването на обществения ред заради провеждащия се народен събор в парк "Лаута".

Там се изсипа стълпотворение от посетители, а специално за мероприятието беше разрешено паркирането по булеварда.

Преди да бъде връхлетян около 16 часа от джипа на 41-годишната Катя Лерца, униформеният бил със съответната сигнализираща жилетка в дясната лента. Видял, че в средната профучават два автомобила. Първият бил камион, шофиран от мъж, а вторият - въпросният джип Киа.

Полицаят видял, че товарната кола кара с висока скорост и създава опасност от катастрофа. Излязъл и вдигнал палката. Мъжът зад волана намалил рязко скоростта да спре. В този миг Катя Лерца, за да го заобиколи, предприела неправилно изпреварване отдясно и буквално помела полицая. Тя също се движела с несъобразена скорост.

От силния удар го преметнала и той счупил обзорното стъкло на джипа й, както и десният фар. Сблъсъкът бил толкова мощен, че оставил Палазов на място.

Съсипани от скръб, колеги на загиналия отбелязват, че е трябвало да не излиза на платното, а да запише номера на джипа. Така е щял да се предпази.

"Нека не забравяме, че и преумората си е казала думата. Той е бил на работа от рано сутринта", казват колегите му пред "24 часа".

Според очевидци виновна за инцидента е водачката на джипа. Тя е задържана след произшествието й и арестът й вече е удължен на още 72 часа. Взети са й проби за алкохол и наркотици, но резултатите щели да бъдат готови в началото на седмицата.

Разследващи продължават да издирват и да разпитват очевидци на трагичния инцидент, за да съберат достатъчно данни.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на водачката на джипа за причиняване на смърт по непредпазливост и за шофиране с превишена скорост.

Погребението на 36-годишният полицай ще е във вторник на централните гробища в града под тепетата. Той оставя съпруга и две деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
2
 
! Отговори
Vatman преди 6 години
Ts ts ts ts peshehoden policai da spira s tialoto si jeep s previshena skorost...
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И е време родителите да затегнат колана щото не курса кара а човека кара
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то като оня случаи де намляла шест броя в случая се оказва родителското безхаберие как може да пиеш и да караш я ми обеснете дори и на години родителя е отговорен и в случаи като този вина инструктори нямат обеснено е на курса а кои как го е възприел е вече друга тема защо защото човек мисли с главата си както оня де влиза в насрещното оня де минава на цяла линия господ знае колко са в авариина лента спрял на инвалидно място просто самия човек
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая, щом кара джип, явно има пари и няма й да разбере, че е убила човек. Като знам какви са кухи ***, може и да се хвали с това.
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха сега полицаите да се сърдят на колегите си, "изпитващи" такива шантавелки.Язък за момчето
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Барем да бяха научили русата кака да кара, преди да й продадат книжката.
108
1
 
2
 
! Отговори
u so преди 6 години
240 deputati s edin polk policeiska ohrana...10 000 kulturni dushi v culturnata stolica na europata s edin policai ohrana...a pensionerite chetnici na kafe...
107
1
 
2
 
! Отговори
Майни преди 6 години
И аз съм майна но като нашите водачки тук просто няма. Това знаци маци, това предимство, това оглеждане ... несъществува. Толкова са зле всички нови шофьори че се чудя защо въобще има изпит като си го купуват всички.Ако идвате в Пловдим моля само с танк или багер. Тази *** - несъобразена скорост, близо до предния движещ се автомобил, оглеждане за състоянието на пътя липсва. Само и дай да натиска газ и спирачка, това е!Доживотен затвор за такива...
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновна е водачката.Тя трябва да кара така, че да може да спре.Кара бързо, не спазва дистанция и ... сега дано лежи дълго в затвора!
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-сбърканите шофьори са в Пловдив!Всеки отнема предимство, карат счупени коли, масово не спазват правилата, паркират по средата на булеварда, засичат безогледно...Видях това за 3 часа по улиците на града... тия хора не са нормални !Затова най-много убийства с коли стават там.Преди 20 години това се правеше и в София и Варна, но отдавна вече не е така.В Пловдив е ужасно за каране!
104
0
 
3
 
! Отговори
кънчо преди 6 години
освен за превишена скорост-за нищо друго немогат да я пипнат-този рекетор какво прави на пътното платно -ако има адвоКАТ ДА ДАДЕ МНЕНИЕ
103
1
 
1
 
! Отговори
Kamen Nica преди 6 години
Da beha slojili 20 -30 prazni kasi ot bira Burgasko pivo s velpape i slanchogled gratis...horata sami sha iskat da spirat i parkirvat...ili bureta ot vazovskite zavodi za reklama...hem malko podkrepa na mestnite proizvoditeli...edin kamion morkovi...edna karuca iagodi...edno remarke gashi drob...i tsarevica....
102
1
 
6
 
! Отговори
мен преди 6 години
Свестен, само по 20 кинта взима
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слагайте си видеорегистратори За да не ви изкарват винаги виновни Винаги може да се види какво е станало Ако не жената , то някоя друга кола наоколо с камера щеше да заснеме ситуацията
100
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета мненията на неграмотните полицайчета наоколо, предвиждам още много подобни самоубийства на пътя.
99
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Когато се случи случката с Тодор и двамата братя във Враца, тук триеха мненията, че братята не са виновни, както сега трият мненията, че тази жена не е основния виновник за случилото се. Историята се повтаря и дано истината излезе пак наяве.
98
2
 
11
 
! Отговори
do 122 преди 6 години
Няма доказателства с каква скорост се е свил джипа. Несъобразената скорост е катаджийска измислица, за да бъдат шофьорите винаги виновни и не може да бъде дефинирана преди да е станало ПТП. Няма изпреварване отдясно, а има разрешено от закона движение в най-дясната лента. По нищо не може да се реши, че жената с джипа е виновна.
97
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не продължавам да изброява колко члена е нарушила лелката с джипа. Общо - около 20-25 нарушения на правилника за движение по пътищата и то за няколко секунди, което е завършило с ПТП.Въпросната Катя Лерца е УБИЕЦ. С действията си и неспазването на закона е УБИЛА полицейски служител. Дано да лежи дълго и ефективно!
96
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всъщност причинителите на това ПТП са пътния полицай и шофьора на колата движеща се пред джипа."Aйде бе. Ако тая се беше движила отзад с позволената скорост или поне със съобразена скорост - щеше ли да блъсне пешеходец? Не. Ако не беше предприела забранено изпреварване от дясно - щеше ли да блъсне пешеходец? Не.Значи ТАЯ си е виновна. Имало е поне 5 начина да избегне ситуацията, но тя е пренебрегнала всички възможности. Сега ще си носи отговорността.
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност причинителите на това ПТП са пътния полицай и шофьора на колата движеща се пред джипа. Както обикновено, виновниците ще са невинни, а невинните ще са виновни.