Аларма: Служителите на МВР работят при ужасяващи условия

11% от криминалистите са със злокачествени заболявания, твърди синдикалист
16 май 2017 10:52, Анисия Иванова
55

Проблемите в системата на МВР се задълбочават все повече. До мен не е стигнала информация относно напуснали криминалисти, но е много вероятно това скоро да се случи. Условията, в които се работи в Института по криминалистика, са ужасяващи. Това заяви в студиото на "България сутрин" зам.-председателят на управителния съвет на Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) Борис Прешелков.

Той допълни още, че през изминалата зима инсталацията в института е замръзнала, след което се е наложило цялата сграда да бъде разбита за поправката ѝ.

Вследствие от това сградата сега е потънала в азбестов прах, който служителите дишат. А според статистика на МВР около 11% от служителите в този институт са получили злокачествени заболявания.

"Който и да беше поел управлението на МВР, щеше да се сблъска със същите проблеми. Това е наследство, предавано с години. Проблемите обаче вече са твърде големи и не търпят отлагане. Не е нормално административните служители да получават всяка година допълнителни доходи за дрехи, а униформите да не са сменяни от 2012 година насам", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Заплатите, които служителите получават, уронват достойнството им. Бюджетът на Министерството на вътрешните работи всяка година се дофинансира, но средствата отново не стигат. Трябва да бъдат направени реформи в системата, защото голяма част от хората там не са нужни, обясни криминалният психолог Росен Йорданов.

"Не очаквам нищо конкретно от управлението на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Няма как да очаквате каквото и да било от човек, който е напълно чужд на системата. Когато някой бива назначен на такъв висок пост, то той трябва да си го е заслужил с предишни действия и опит, коментира още Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Дум дум преди 6 години
Явно сте мноооого далеч от тези хора, т.е. нямате дори познати от тази среда, иначе щяхте да знаете, че процента за последните три години в този институт е 16%. Много над средното за страната. ЗА 10 годишен период, процентът ще е над 25%! Можете да кандидатствате за длъжност там, тъй като текучеството е голямо. А един специалист се оформя с години! Не знам някой там "да люпи семки"! Експертите ходят и на огледи на местопроизшествия, изготвят експертизи, купувайки си материали, ходят по дела.....
46
0
 
11
 
! Отговори
Полицай преди 6 години
До всички, които плюят служителите на МВР:1.При условия, че в цялата държава хората по принцип си мрънкат, как очаквате специално в МВР да не мрънкаме - да не би да идваме от Холандия.2.Постоянно правим дарителски акции за болни от сериозни болести колеги. Повярвайте ми, това не е от хубава служба и приятен живот.3.Като ви се струва много яка работата, защо не се пуснете на конкурсче за младши изпълнителски длъжности, демек "сержанти", че да видите как се почва с 600 лева заплата...
45
9
 
5
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Служителите на МВР работят при ужасяващи условия---------Ами да станат Докери, бе!
44
5
 
7
 
! Отговори
321 преди 6 години
На тези вечно плачещи синдикалисти защо като е толкова лошо целите им фамилии работят в МВР?въпреки закона за конфликт на интереси!
43
0
 
12
 
! Отговори
Мдаааа преди 6 години
В МВР никой не се назначава на висок пост заради заслугите си. Назначават се хора, които слушат и изпълняват и са верни на тези над тях или на тези, които са на власт. Налице е огромен дефицит на справедливост, поради което и липсва мотивация. Доходите са друга тема, пространна при това.
42
2
 
5
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
Въпросът там е съвсем друг. А именно : Като какво формулират под "работа " ?!?! А иначе всички знаем ,че в системите на МВР и правосъдието КПД то на "работещите " там е най- ниско ! Тоест най-много пари се харчат за най-малка ефективност ! Може би условията са опит за омаловажаване на този факт.
41
1
 
5
 
! Отговори
бивш полицайЧе как д преди 6 години
До АНОНИМЕН 36 Побратиме те синдикалистите само вддигат шум за собствените си постове .Досега нищо не са постигнали.Така си знае МВР такава политика провежда .Ми преди време от най големия синдикат излязоха с изявление че не ще допуснат за МВР човек свързан с провалената реформа Кво се случи реално че именно автора и участника и подготвения и сега действащ ЗМВР е Красимир Ципов за трети път е зам.МВР .
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Територията на БГ е около 120 хил.кв.км.-планини,полета,гори и т.н. и населени места.Нека територията на селищата е 10 %-т.е. 12 хил.кв.км. В МВР работят над 60 хил. ПАЗИТЕЛИ.Ако разделим площта на селищата на броя на ПАЗИТЕЛИТЕ ще получим,че всеки охранява 0,2 кв.км.- площ с размери под 450 на 450м. На всеки 9-ти стълб - ПАЗИТЕЛ НА РЕДА! Явно ги болят главите взаимно да се гледат и следят!И това е без 300 хил.специалисти в охр.фирми- които трябва да са на всеки 200м-на всеки 4-ти стълб!
39
2
 
5
 
! Отговори
действащ полицай. преди 6 години
Пероу нашата ОДП всеки придобил право на пенсия съгласно п-ф 49 от ПЗР на ЗИД КСО лицата по чл69 от КСО ПОЛУЧАВАТ ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА БЕЗ ДА ПРЕКРАТЯВАТ правоотношението . ВКЛЮЧИТЕЛНО И директорани Тази разпоредба е в сила от 15 .08.2015г и в Бургас масово се възползат .ДОРИ С НЕТЪРПЕНИЕ БРОЯТ ПОСЛЕДНИЯ ДЕН В КОЙТО ПРЕДОБИЯТ НУЖНИЯ СТАЖ И ВНАСЯТ ДОКУМЕНТИ В НОИ.има такива които са минали пределната въздраст но са се преобразували в ДС и продължават да работят и източват ведомството . заплата и п
38
2
 
12
 
! Отговори
КИС КИС преди 6 години
РАБОТЯТ ПРИ УЖАСЯВАЩИ УСЛОВИЯ,РАБОТАТА ИМ Е УЖААААААААСНО ТЕЖКА И УЖААААААААСНО ОПАСНА,НО ,НЕ САМО ЧЕ НЕ НАПУСКАТ,АМИ СА СИ ЗАВЕЛИ НА РАБОТА В ПОЛИЦИЯТА И ЦЯЛАТА СИ РОДА ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ПЛЮС ЛЮБОВНИЦИТЕ И РОДНИНИТЕ ИМ.
37
8
 
4
 
! Отговори
райт преди 6 години
До АнонименАбе гламар стани и ти полицай тогава щом толкоз знаеш ама не ти стиска май?Места колкото щеш сега вземат почти всеки така,че айде работи и вземай и ти пари и си идвай в къщи щом така мислиш.Тук у фейса пари няма да видиш а кандидатствай.
36
1
 
16
 
! Отговори
pero преди 6 години
Никъде по света няма полицай , който взема и пенсия и заплата.Ако ги попиташ и от това не са доволни, и само за пари говорят.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34Ако имаше малко понятие от законите -нямаше да пишеш глупости. Политиците или поне по голямата част от тях имат имунитет срещу който полицията няма никакви правомощия. Арест на политик само с прокурорско разпореждане или по изкл в момента на извършване на престъпление. Но колко политици познавате които действат престъпно явно и на показ подобно на уличен джепчия.
34
3
 
12
 
! Отговори
Мързели преди 6 години
Като ми се наложи да пиша жалба за открадната вещ, кварталният се чуди, че изобщо го занимавам. Пиша, описвам, после пак ме викат, да може тоя път полицайка да опише същото. Пък тя 3 часа го съчинява. То прекъсвания, клюки, коментари... на това работа му кажете.
33
3
 
13
 
! Отговори
Е бре преди 6 години
Имат по 40+ дни отпуск. Имам позната полицайка, уж редова, дето само по екскурзии ходи, пуска снимки от тук и там. Не е ясно кога ходи на работа. В работата ми най сме доволни от колегите, женени/омъжени за полицаи - за тях никога няма проблем да си вземат болничен, да гледат децата. По половин година си стоят в къщи по различни причини. Никой на нормална работа не би могъл да го прави.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синдикатите в МВР са отдавна опитомени!Вдигат гюрултия колкото да се обоснове законно някакво харчене на пари от бюджета към частни фирми. Например изреват, че не им стигат джипките! - Ето, заповядайте 300 чисто нови джипки за 200 милиона лири! *** свръзката била лоша - ето ти нова система за разговорки! Границата - ето ти 10 системи за наблюдение от 20 различни фирми и държави платили чинно където трябва да им ги приемат.....
31
0
 
10
 
! Отговори
Хипстър Многознайков преди 6 години
Полицаите може да са отделна клика,но пак са част от обществото.Съответно страдат от същите проблеми,като всеки обикновен българин-недостойно заплащане,условия на труд от миналия век,порочна йерархия в управлението,липса на елементарно човешко отношение и тн.Ама са и със същия манталитет като обикновения българин-мишкуват си за залъка,не дай си Боже и него да загубят,съответно слушат и изпълняват и ако може да завъртим нещо на дребно е супер кеф.С такова мислене,такива са резултатите,съжалявам.
30
2
 
17
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Когато видя полицаи да арестуват действащ / на власт / политик тогава имаш основание да пишеш че си вършат работата. Или според теб, политиците на власт в момента не заслужават да бъдат арестувани? Или има закон за всички или полицаите са корумпирани и подкупни, зависими и позор за идеалите на службата си.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предлагам да им се увеличат заплатите с 80% и да им дават по 35 заплати накуп при пенсиониране. От нашите данъци, разбира се. Също така и да не ги караме да работят, както е досега, ако съдим по ширещата се престъпност и разкриваемостта на престъпленията.
28
5
 
16
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
То пък една работааааа ...Нали ги гледам - чоплят семки на тротоара, до тях става нещо, те чоплят семки. Отиваш и им викаш да се хванат и да си вършат задълженията, те такива едни ти се дървят, що им губиш времето с глупости.И си чоплят семките ...