Борисов ще наблюдава службите и Горанов

Премиерът разпредели отговорности по ресори на вице-тата си
26
Борисов ще наблюдава службите и Горанов
Снимка: БТА, архив

Както и в предишните си мандати, министър-председателят Бойко Борисов лично ще наблюдава дейността на държавните агенции "Разузнаване", "Национална сигурност" и "Технически операции". Премиерът оставя за себе си и контрола на министъра на финансите.

Борисов разпредели между четиримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

Заместник министър-председателят Томислав Дончев ще координира работата на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на образованието и науката, на културата, на земеделието, храните и горите, на енергетиката, на младежта и спорта.

Вицепремиерът Дончев ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция "Електронно управление", Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Националния статистически институт и Националния компенсационен жилищен фонд.

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще наблюдава дейността на министрите на труда и социалната политика, на здравеопазването, на околната среда и водите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на икономиката и на туризма.

Вицепремиерът ще координира работата на държавните агенции за българите в чужбина, за закрила на детето,  агенцията за метрологичен и технически надзор, както и на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. В неговия ресор съща са Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще наблюдава дейността на министъра на вътрешните работи, на Държавната комисия по сигурността на информацията, както и на държавните агенции "Архиви" и "Държавен резерв и военновременни запаси".

В ресора на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева са министрите на правосъдието и за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, както и Държавната агенция за бежанците и Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т***лпата ще наблюдава свищовския корифей, мвр наблюдава престъпността, бнб ще наблюдава тия с бързите и не толкова бързи кредити. Всички наблюдават всички доволни. А някой ще работи ли или и ние ще наблюдаваме гепенето?
2
1
 
12
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Много добре стиковано правителство! Всеки наблюдава някого и всеки е наблюдаван. Това е европейският цивилизационен път! Сигурен съм, че Бойко Борисов ще продължи по този път на развитие и един ден никой няма да знае от кого е наблюдаван.А върхът на тази правилна политика ще бъде постигната когато се направи така, че никой да не знае от кого е наблюдаван и никой да не знае кого наблюдава!Браво!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия цял мандат ще разместват хората че акъл нямат за нищо па Шмеркел тя не ще веке да строи магисрали, а тоя да се бие у гърдите.