Борисов ще наблюдава службите и Горанов

Премиерът разпредели отговорности по ресори на вице-тата си
26
Борисов ще наблюдава службите и Горанов
Снимка: БТА, архив

Както и в предишните си мандати, министър-председателят Бойко Борисов лично ще наблюдава дейността на държавните агенции "Разузнаване", "Национална сигурност" и "Технически операции". Премиерът оставя за себе си и контрола на министъра на финансите.

Борисов разпредели между четиримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

Заместник министър-председателят Томислав Дончев ще координира работата на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на образованието и науката, на културата, на земеделието, храните и горите, на енергетиката, на младежта и спорта.

Вицепремиерът Дончев ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция "Електронно управление", Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Националния статистически институт и Националния компенсационен жилищен фонд.

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще наблюдава дейността на министрите на труда и социалната политика, на здравеопазването, на околната среда и водите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на икономиката и на туризма.

Вицепремиерът ще координира работата на държавните агенции за българите в чужбина, за закрила на детето,  агенцията за метрологичен и технически надзор, както и на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. В неговия ресор съща са Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще наблюдава дейността на министъра на вътрешните работи, на Държавната комисия по сигурността на информацията, както и на държавните агенции "Архиви" и "Държавен резерв и военновременни запаси".

В ресора на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева са министрите на правосъдието и за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, както и Държавната агенция за бежанците и Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
dost преди 6 години
бате бойко се разви много оставил всичко на бупгуджията симеонов.оставил са мо парите и службите на себе си.бате бойко евала ти много си напреднал в политиката!успех...
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще наблюдава на Лиляна свинските битове.
21
0
 
8
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
След като службите не го наблюдаваха както трябва, сега той тях ще наблюдава !!!!
20
14
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Когато обиждате Борисов... - обиждате не само него, а и 1 200 000 българи... - и то млади българи, с висше образование от големите градове... - статистика...
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учете и четете за да се издигнете като него! А не да бъдете треторазредни бандитчета за миене на коли на босовете, да въртите бухалки и пребивате длъжници.
18
1
 
8
 
! Отговори
алпинист преди 6 години
няма да е лошо във вигвана му в с. банкя да поставят перископ, за да може добре да набрюдава
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ЕВРОПА !
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е дрогаре, да сте учили като Боцето, да сте чели като него дебели книги, да сте учили езици, да сте станали доценти и заслужено народа да го избере за премиер! Сега с опита и интелекта си, с познанията си от два мандата ще изтегли държавата в ...,,мизерията, безнадежността и разрухата! Да живей и ни управлява докато не остане българин. Като останат само мигани те ще го ликвидират защото няма да има пари да им плаща.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каратиста ще контролира останалите.
14
1
 
1
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ох ах се свърша ааааааааааааа......
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да си признаем...българския народ за нищо не става щом го управлява бойко-иконата и Бог с него...както и времето...да се надяваме на хубаво време ако Бойко му каже..
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след време ще има "помните ли любим портрет" с Бойко и паметници на Кондьо и Плевнелиев
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко,Бойко!И тебе те удари в главата тази демокрация и либералщина!Всички сте за Бенатова,уйчовото,час по-скоро да ви раздава ябълките и да ходите да си ги мятате,че не само на народа му писна от простотиите ви!Мадам Хи е зад борда,"братчедката" на Кобурготски извади Англия от ЕС,Тръмп ви спря "стипендиите", Меркел вече не ви "***" за сливи...А знае ли се кой още какво ви е намислил?Така е!Рано или късно-винаги идва времето,когато тарикатите започват да носят вода на баламите!
10
2
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Оказва се, че най-великата книга на света е Винету...
9
1
 
12
 
! Отговори
Зъбльо преди 6 години
А като се скрият в тоалетната да приказват тайно, ще ги наблюдава ли, а?Само питам дали ще ги наблюдава и в тоалетната, само питам и отговор не търся!
8
2
 
19
 
! Отговори
МРАВКА преди 6 години
СПОРЕД МЕН ВСИЧКИБЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА НБЛЩДАВАТ ТОЯ ПРЕСТЪПНИК И ПРЕСТЪПНОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО.
7
2
 
10
 
! Отговори
Kарпузан преди 6 години
държиш ли парата и ножа всичко е в ръцете ти
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново ще има нищо правене, обслужване на Пеевски, Божков и Златев и затъване на държавата и отдалечаване от останалите източноевропейски държави.Далаверите ще продължат и ще се наложи да платим някой друг млд за някаква кражба без да има виновни.Но българския народ си ги обича мутрите и комунистите така че всичко е наред.
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... а Тетка Цецка ще наблюдава цялата нация ...както подобава на една грижовна Майка... неосъденият престъпник с Дългите уши пък ще ви наблюдава едновременно от 6-те си апартамента ...
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много наблюдатели бе - 50-ина министри, с по 5-6 заместник министри, 10-15 съветници, 2-3 любовници, шофьор, готвач, градинар и не знам си какво.КОЙ ПЛАЩА ?