Каракачанов иска 1000 лв. заплата за редник: Армията ни не е само за парада!

"Момчетата са добре натренирани", похвали той 68-ма бригада
131

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Проблемите с оборудването и заплащането могат да бъдат решени само по един начин - като се отделят необходимите средства. Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в Пловдив.

Той и заместник-началникът на отбраната ген.-лейтенант Пламен Атанасов посетиха 68-ма бригада "Специални сили" в града. Те наблюдаваха демонстрация на занятия от ежедневната бойна подготовка на формирования от Силите за специални операции и се запознаха с учебно-материалната база.

Каракачанов уточни, че започва обиколката си във военните формирования неслучайнио от 68-ма бригада - частта, на която може да се наложи да действа и при други обстоятелства.

Видях, че момчетата са добре натренирани, морално мотивирани и за мен ще бъде удоволствие да ги видя в условията на реално учение, каза още военният министър.

Относно заплащането той уточни, че е необходимо на първо място разбиране в българското общество, защото има и други сектори, където парите не достигат. Трябва да се разбере, каза още Каракачанов, че армията не е институция само за паради на 6 май, тя трябва да защитава териториалната цялост и суверенитета на България и живота на българските граждани.

С уговорката за лично негово мнение, той каза, че за да отговаря на рисковете на професията, един редник трябва да получава поне 1000 лева вместо сегашните 608 лева. С колко ще може да се увеличи обаче възнаграждението, според министъра, ще стане ясно, когато започне подготовката на бюджета за следващата година. Ще се целим в максимума, добави той, цитиран от БТА.

Каракачанов каза, че отпуснатите от предишния кабинет "Борисов" 3 000 000 лева за ремонт на базите на бригадата в Пловдив и на полигона в Црънча не са били усвоени, но ще бъдат осигурени отново.

Запитан за новия многоцелеви изтребител, той отговори, че най-напред ще се запознаят с трите оферти, след което ще ги обсъдят в МС. Става въпрос за една огромна сума и не трябва да се бърза, каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
военен преди 6 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ТОЗИ МАНДАТ НА БОРИСОВ ЩЕ МИНЕ И ЩЕ ЗАМИНЕ И НЯМА ДА ИМА КОЙ ЗНАЕ КАКВИ ШОКИРАЩИ ИЗНЕНАДИ! КАРАКАЧАНОВ "МЕЧТАЕЛ" ЗА 1000 ЛЕВА ОСНОВНА ЗАПЛАТА НА РЕДНИК И КАК ЩЕ СТАНЕ ТОЗИ "ФОКУС"???? ЗАПЛАТИТЕ НЕ СА ДИГАНИ ОТ 2009Г.!
104
0
 
1
 
! Отговори
вес още на служба преди 6 години
докато в армията горе долу тогава вече чакаш системата да те изплюе! След това ставаш или шофьор или пазач! За съсипаните нерви няма да говорим! Пък полковници и генерали обикновено стават само връзкарите!
103
0
 
1
 
! Отговори
вес още на служба преди 6 години
До анонимен 115,Да, нищо не вършим по цял ден! Случайно да видя, че съм писал за огромно количество бумащина, стара техника, която трябва да се поддържа и т.н. Стани ти военен, че да не вършиш нищо по цял ден! Пък и парите не са най-големия проблем! Като си вътре в системата и не си връзкар, доста по-сериозни ти се струват проблеми като взаимотношения с по-вишестоящи, липса на перспектива, развитие и специализация! Разликата със навън е, че на 50-55 години там обикновено си майсто в сферата си.
102
0
 
4
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
До Охранителят-София 116 500-600 000 сте охранителите, дето не знаете за какво взимате заплати.Я всички охранители до 30г. в армията , останалите на улицата.Какви са тези охранителни фирми? На който му трябват охранители да си ги назначава директно, а не чрез фирми да си пълни гушката някой прашляк от ДС или пенсионер полицай.
101
3
 
3
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Само така! Въпреки скептицизмът ми породен наскоро към Патриоти- ПОДКРЕПЯМ! Така трябва да бъде и с полицията,така и с професионалните охранители,макар те да не са държавна институция би следвало ,да се прозре ,че всички допринасят за спокойствието и сигурността на хората!
100
1
 
12
 
! Отговори
Има начин! преди 6 години
До Анонимен 102Защо пък от парите на данъкоплатците?Над три милиарда годишно се дават на екзотичния етнос под формата на всевъзможни помощи.А за редовна армия бил нужен по един милиард годишно!Решението е просто - всички работоспособни търтеи, ако нямат образование - в земеделието, животновъдството и мините, за да изхранват себе си и децата си.Така хем ще имаме пари за армия, хем ще има за пенсии, хем проблемният етнос ще се очовечи, защото трудът е създал човека!
99
1
 
11
 
! Отговори
.... преди 6 години
в карлово трайно безработни станаха кадроваци , а жените в бригадата не могат да ходят какво остава да тичат и спортуват
98
1
 
12
 
! Отговори
вес още на служба преди 6 години
Офицер съм, от по-младите. Година-две ми останаха да си изпълня договора и след това доста ще се замисля дали да остана в БА! Ширеща се шуро-бажинащина и много ,повече или по-малко, безсмислена работа и огромно количество бумащина в комбинация с много стара техника! Ето това е днес БА! Да не ти се получи, някой от командирите ти да си състави лошо мнение за теб, службата ти става нетърпима, пръскаш маса нерви за глупости и всичко това за какво- за 1000-1100 лв. с добавките.
97
0
 
6
 
! Отговори
Мдааа... преди 6 години
До Зле---------За огромно съжаление до голяма степен си прав.Не за целия ни военен състав, но за болшинството - да!
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както "искаше" и по 300лв. минимална пенсия ли бе Дебела Каракачанка???
95
1
 
15
 
! Отговори
Зле преди 6 години
Много ни е зле армията и с техника и с умения. Говорих с един Американски майор който беше в БГ и няма да ви казвам сравненията който направи за да не засегнете.Загубихме руския опит и сега нямаме нищо. Всички войски около нас тренират непрекъснато заедно а ние сме пак отсъстващи. Полша, Унгария, Сърбия, Румъния правят учения заедно с Германия и САЩ а ние не може да изкараме 100 човека подготвен контингент за да не се изложим.И 2000 лв да направиш заплатата ще ходят за заплата а не за друго.Срамота.
94
2
 
9
 
! Отговори
Мдааа... преди 6 години
Тъййй....Ся...... 1000лв на калпак (редници) при 30 000 армия (само редници) - без сержантския и офицерския състав - са 30 милиона на месец и 360 милиона на година!Около 500 милиона за 35 000 армия със сержанти, офицери (до полковник) и генерали!Добре, но за редниците - контракт 5 години и след това нови военослужещи за 5г.На принципа на натрупването - за 15г. 150 хилядна професионална армия!Не е лошо..."Който не храни своя армия, ще бъде Принуден да храни чужда!"
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако средстата са от държана сигурност нещата ше се получат абе г-н милиционер колко получаваше като певец , порта и ДОНОСНИК....миришеш
92
5
 
14
 
! Отговори
Ром бил в казармата преди 6 години
Казарма каракачанче, казармата ще оправи кризата в стрителството, машиностроенето там кьдето затьваме като дьржава.Учете се от бай ви тошко, бог да го прости.Няма нищо лошо да служите младежи.Стига с тия гевезьльци, да помогнем на нашата мила Бьлгария!
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 102абе що се напъваш тоя милиционер е без ден трудов стаж к'во очакваш тоя ще краде " като за последно " няма такава помия като тая полит...***
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както пишат по-долу, най-удачно е да се предислоцират поделенията в Северозападна България. Там има най-голяма безработица в България и ще има повече желаещи за същите заплати.Така ще живне този регион у нас.Аз лично ще изпратя писма по Борисов, Каракачанов и моите депутати за тази идея.
89
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов ако има собствени пари да им даде. От парите на данъкоплатците да не пипа.
88
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
к'ва армия бе , шайка ***
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква армия бе, нали ще ни дигитализират. Големите геймъри така решиха. Мен обаче ми скомина на тесно, та не знам.
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те читавите медици и сега са избягали. Даже почнаха да бягат и кофти медиците. Едно време в специалност Медицина се влизаше с 6.00, а сега се влиза с 4.00, сигурно и с по-малко. Работих в един копирен център като студент, за да вадя някакви парички, спомням си как са идвали да им разпечатвам пищови, за да преписват. Е*асиии докторите! Това доктор ли е?