Парен локомотив води "Тракийски романс"

Атракционният влак ще се движи до Пловдив и Хисаря
16 май 2017 12:30, Красимир Ангелов
2
Парен локомотив води "Тракийски романс"
Снимка: БДЖ

БДЖ продължава своята традиция да предлага атракционни влакове за своите клиенти. За първи път в целодневна туристическа атракция с парен локомотив, празничната композиция „Тракийски романс“ се отправя към Пловдив и региона.

Пътуването ще бъде на празничния 24 май и дава прекрасната възможност пътници от столицата и от града под тепетата да зарадват и себе си, и децата си.

Още по темата
Своя дебют по направлението София – Пловдив – София и Пловдив – Хисаря – Пловдив ще направи локомотивът 05.01, управляван от популярния инженер и машинист Ангел Алексиев. В състава на влака ще бъде включен и вагона на цар Борис ІІІ от композицията "Корона експрес" и той ще бъде посещаван като музей на колела.

По утвърдена вече традиция, всеки пътник получава като подарък сувенири от пътуването и възможността след спирането на влака да се качи в парната машина, да се изцапа с въглища и да си направи снимка пред горящата горивна камера.

Цената за двупосочно пътуване София – Пловдив – София е само 59 лв., еднопосочните билети са по 39 лв., а празничната разходка с парния локомотив от Пловдив до Хисаря и назад ще е 28 лв. Децата до 7 годишна възраст пътуват безплатно в скута на родителите си.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИ ТОВА НЕ Е БАБА МЕЦА?
1
3
 
3
 
! Отговори
aha преди 1 година
eto koi raznasial hepatita...i urana...