Поптодорова: Председателството не е само логистика

Страницата със скандала около нея била затворена
79
Поптодорова: Председателството не е само логистика
Снимка: bTV

Предизвиква притеснение, че с тоталния фокус върху българското председателството на Съвета на Европейския съюз, и то повече като логистика, все още няма разговор за същинските цели на България в това председателство.

Това каза бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Има едно изкушение и това го виждам в някои първи изказвания – увеличаващия се брой хора, които ще отговарят за това председателство. Това също е един от въпросите – да видим дали увеличена администрация и то на високо ниво, означава непременно успешно председателство", каза още тя.

Според Поптодорова - успехът е неизбежен.

"Не мисля, че има председателство, което да е отчетено като неуспешно. Добрата новина е, че администрацията в Брюксел винаги може да попълни някои неокомплектовки на съответната държава председател. Затова аз по-малко бих се занимавала с логистика, транспорт, сгради, кой къде ще спи и дали ще спи“, заяви дипломатът.

Според нея темите, които България трябва да постави като председател на Съвета на ЕС, са свързани с региона, защото ЕС вече почти е изпуснал Западните Балкани, както и със сигурността, предвид идеята за европейска отбрана.

Поптодорова обаче отчете, че има обективна слабост, свързана с Лисабонския договор, и тя е, че европредседателствата "загубиха своята пълна стойност". До подписването на договора държавата председател имаше статут, правомощия, днес има по-скоро ритуална и домакинска функция, посочи тя.

Тя смята обаче, че България би могла да поиска неща, например да има неформален съвет на българска територия. Абсурдът на Лисабонския договор е, че всъщност лидерът на правителството, премиерът, няма пряко участие, а ресорните министри са действащите лица, смята Поптодорова.

Попитана за мнението ѝ за новото управление, тя отговори, че "тепърва ще видим всички" и допълни, че обича да коментира не имена и хора, а действия.

За присъствието в кабинета на националистически партии Поптодорова каза, че това е "препятствие, което трябва да бъде овладяно". Според нея ГЕРБ трябва да дисциплинира партньорите си.

Бившият посланик каза още, че е много хубаво човек да е у дома, каквато и да е цената и добави, че страницата със скандала около нея заради крема е "затворена, даже е запечатана".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платени статии за една крадла. Която е крала, краде и ще краде безнаказано. бабата поптодорова е крадла
15
1
 
19
 
! Отговори
дзъ преди 6 години
Поптодорова намажете се с някое от кремчетата, с които сте се запасила и си трайте. Благодаря
14
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ами да бяха викнали и филип боков на седенката
13
1
 
25
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Каза бившия посланик в САЩ, понастоящем крадла. Съветвам всеки, който я види на улицата, в заведение, и пр. на обществено място да коментира на висок глас, така че да го чуе, нещо от типа на "я гледай, крадлата Попдодорова", "Пазете си джобовете", "Внимавайте с, чантите, рецидивист на близо!" и т.н. Това ще е подходящо наказание за тази самозабравила се, нагла и простовата женица.
12
1
 
14
 
! Отговори
да си спокоен преди 6 години
До Анонимен 15Споко! Чашите с вода са вързани за плота с канапче.
11
1
 
24
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Според мен американско-еврейското лоби се опитва да излъска имиджа на г-жата, за да може да я използва и в бъдеще. За жалост последната изцепка просто я направи за смях и на гаргите. За нея случаят може и да е приключил (до следващия такъв), но за хората ще си остане "Ленчето с кремчето."
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
погледнете гримасата, претендираща да е усмивка...във всеки един момент очаквам от очите, ушите и устата й да изскочат змии...
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая откакто обра магазина, почнаха постоянно да я дават?!
8
1
 
29
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Тази ни я натрапват.защото такава е поръчката. В БГ няма журналисти - наричаме ги платени КЛЮКАРИ....и повечето жалки карикатури !
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да давате дума на крадли ?!И то ,по ТВ !????????
6
1
 
29
 
! Отговори
лобист преди 6 години
Колко е платил Паси на бтв да показва този политически труп и да приказва глупости?
5
1
 
17
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Тази е само за европредседател.Отговаря и на българските,и на хамириканските и на евроейовския съюзЪ!От класа,от сой!
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
таз психично болната защо ни я натрапват постоянно. По погледа и си личи че не е добре
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали е при Паси сега , висока заплатка за нищоправене и много кремове за нея и др.работи
2
2
 
30
 
! Отговори
.... преди 6 години
Тая преди кокошкарската и кражба микой не я беше чувал, оттогава се превърна в суперзвезда! Браво на родните медии, продължавайте да ни натрапвате всякакви отайки.
1
2
 
24
 
! Отговори
Край преди 6 години
Защо от телевизора ни менторстват, анализират и поучават хора с отклонения.