За МВР от сърце: Бензин от Алфатар, от Бяла Слатина – ремонт

Сред даренията за полицията са и употребявана рентгенова система от САЩ
16 май 2017 18:38,
10
За МВР от сърце: Бензин от Алфатар, от Бяла Слатина – ремонт
Снимка: архив Булфото

Даренията за МВР не секват – те са от система за проверка на багаж, видеокамера и бензин, до по-малки вещи и услуги като ремонт на автомобил, антена, кабел и батерия.

Това става ясно от Регистъра на сключените договори и получените дарения от вътрешното министерство от януари до март тази година. Сумата възлиза на 240 000 лева при бюджет на МВР за годината 1,23 млрд. лв.

През първите три месеца на годината полицията е получавала дарения най-вече от малки общини, които на практика си плащат, за да имат полиция, пише вестник "Сега".

Още по темата

Даренията за МВР се оказаха в центъра на скандала преди няколко години, когато се оказа, че полицията е взимала помощи от частни фирми. Заради недоволството, което избухна, МВР ограничи даренията, но остави възможност те дасе получават от общински и държавни институции и международни организации.

От Регистъра на сключените сдлеки за тази година става ясно, че общини като Алфатар, Ситово, Дулово, Кайнарджа, Тутракан са давали бензин, дизел или газ на районните полицейски управления. От общината в Алфатар например са дарили гориво за 156 лв., а тази на Кайнарджа - за 994 лв.

Община Бяла Слатина е дарила ремонт на автомобил за районното си полицейско управление за 600 лв. Общината в Каолиново пък е дала наркоспрей и наркотестове на полицията за 437.71 лв.

Дирекция "Миграция" е получила консумативи и лекарства за 3 858.86 лв. от община Елхово.

Общините са дарявали и дрехи. В Полски Тръмбеш например са дарили на пожарната си специално облекло за над 2000 лв. Община Велико Търново също е сред дарителите на МВР - тя е предоставила на пожарната инвестиционен проект за 15 000 лв.

Община Пловдив е дарила на полицията газов хроматограф, компаратор, радиостанция, антена, батерия, кабел за програмиране, батерия SONY, видеокамера за 130 000 лв.

МВР е получило дарения и от чужбина.

САЩ са дали на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) употребявана рентгенова система за проверка на багаж на стойност 28 216.08 лв.

МВР е получило дарение и от посолството на Китайската народна република за сумата от 37 067.07 лв. В графата е записано само "движими вещи", без да се уточнява какво точно е подарено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ДОБРЕ ДЕ СТАВА ДУМА ЗА РОМСКАТА ПРОСИЯ....
8
1
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
1.5 млрд бюджета на МВР и пак рИват за още................башка ;даренията;..............................
7
2
 
2
 
! Отговори
1817 преди 6 години
predi 200 godini i bez mvr si e bilo hubavo.v vseki dom sobstvena pushka. horata bili mnogo lubezni navred.
6
2
 
5
 
! Отговори
Мафия преди 6 години
Страхотно дарение 140лв, лекичко е било 14000 и са забравили да напишат отзад две нули.Дарение от Китайците супер сма кой пак не си свърши работата и е писал превозно стедство - може да е каруца може да е БМВ. Или всичко се прави с цел кражба по тънкия начин за да няма следи и да се отмъкне по лесно. Стига с това да си затваряме очите и да позволяваме такива неща.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за персоналните "дарения" по 20-50-100 лв. дума не се отваря.
4
1
 
10
 
! Отговори
Набивачев преди 6 години
На Алфатар на кметицата да го умъкна
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Боко и Цоко идва потоп.
2
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мвр е най голямата финансова дупка в държавата.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви ли "движими вещу" са подарили пък китайците?Те си имат хора. Може да са подарили 20 мънички китайчета за провиране на трудни места?