НДК, НОИ, НЗОК – с нови началници

Мирослав Боршош запазва шефския си пост в НДК
3
НДК, НОИ, НЗОК – с нови началници
Мирослав Боршош. Снимка: архив, БулФото

Като членове на Съвета на директорите на НДК са освободени Марио Анастасов и Светлодара Енчева. На тяхно място са назначени Борислав Велков и Лазарина Стоичкова, съобщиха от правителствената пресслужба.

Досегашният изпълнителен директор Мирослав Боршош запазва мястото си в Съвета на директорите.
 
Правителството одобри и промени в надзорните съвети на Националния осигурителен институт и на Националната здравноосигурителна каса, които са резултат от новия състав на Министерския съвет.
 
По закон надзорът на НОИ се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и равен на тях брой членове, определени от правителството, един от които задължително е заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.
 
За нови членове на Надзорния съвет на НОИ са определени министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков и заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. От състава на Надзорния съвет са освободени Гълъб Донев, Галин Каменов и Владимир Туджаров.
 
За председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса е определен Кирил Ананиев – заместник-министър на финансите. Освен изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Галя Димитрова, в състава на Надзорния съвет се включват Николина Сотирова от Министерството на здравеопазването и Лъчезар Борисов – заместник-министър на икономиката.
 
Представителят на МЗ е юрист, останалите членове на Надзорния съвет от държавната квота са финансисти и икономисти. 

3
Още по темата: НДКНЗОКНОИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Лопатата преди 1 година
Юристи, финансисти, икономисти...все професии, активно допринесли за всички икономически крахове през последните години.

Защо не се назначават професионалисти от съответните отрасли? Защото не слагат икономическата печалба за единствен приоритет, а мислят и за социалния ефект?
2
0
 
3
 
! Отговори
Иван Пешев преди 1 година
Абе какви са тези имена , чужденците ни превземат ранзи Боршош, Габриел, Георг не знам си какъв бах маа му да не би във Франция да има Петкова и Пенкова в праламента. Чудо голямо като са учили в чужбина , даже напротив много е зле понеже това са си чисти агенти малко или много индокринирани с чужда идеология във САЩ как ще реагират ако имат кандидат сенатор учил с Москва, а пък ние трябва да им приемаме агентите тук.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същият Б'ат Рамбо - Сталоун! Само картечница и няколко ленти патрони му липсват и е той!