"Безсмъртния полк" нададе вой: Легитимират фашизма!

От движението са несъгласни с премиера и вицепремиера
18 май 2017 11:52,
39
"Безсмъртния полк" нададе вой: Легитимират фашизма!
Снимка: Facebook

Оставката на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев предизвика реакция и от движението "Безсмъртния полк".

Още по темата

Те изразиха несъгласие с позицията на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов, които според тях "неглижират проявата на неофашизъм от страна на бившия зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев".

Особено стряскаща е позицията на г-н Валери Симеонов, която граничи с дебелащина и будещо отвращение "чувство за хумор", заявяват от движението.

"Безсмъртният полк" са категорични, че поздравът "Heil Hitler" е легитимация на фашизъм, а легитимирането му е опасна политическа игра.

"Подобно поведение доведе до възраждането на най-мракобесната античовешка идеология по улиците на България, доведе до обезценяване на човешкия живот, доведе до всевъзможни прояви на агресия, доведе до апатия към подобни прояви.

И днес, съвременните последователи на фашистите и национал-социалистите, продължават да демонстрират своята мерзка мисъл и поведение, с тихата подкрепа и оправдание от страна на властта.

Приемането на оставката на Павел Танев няма да има никакво значение, ако Бойко Борисов и Валери Симеонов продължат да неглижират този проблем, ако продължат да оправдават недопустимостта на подобно поведение, като го прикриват зад приказки за "нелепи шеги" и жал по "професионализма" на г-н Танев, завършват от движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
Безсмъртия полк в Русия беше шествие от хора, носещи потретите на своите роднини и близки борили се във втората световна война. Хората са усмихнати, пеят песни, хвалят си родителите и т.н., който каквото иска. В България безсмъртния полк беше тумба навъсени комунистофили с потрети на Ленин (който няма нищо общо с втората световна, камо ли роднинска линия с навъсените), Сталин, Тато, Брежнев и 1 куп други глупости. Безсмъртния полк е нещо хубаво, но не е за България. Тук не го разбираме!
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това заглавие е срамно!Истината е, че неофашизма винаги след Втората световна война се опитва да надигне глава и това не трябва да се допусне. Ето и тук чета разни неофашисти какви ги пишат, но истината е друга - свободолюбивите народи ви победиха през Втората световна война и поне засега нямате шанс пак да властвате.
33
11
 
13
 
! Отговори
aphex преди 6 години
Лицемерни *** и ***! Да носите портрети на Сталин и Димитров можете! Че сте и неуки ! НЕ ,така ви изнася-да пишете "фашизма", а не национал-социализма(идва от националистически социализъм).
32
9
 
15
 
! Отговори
тя преди 6 години
"Безсмъртния полк" е начин за почитане паметта на хора участвали в атифашстката борба и загинали или починали! Моят баща е бил партизанин и после доброволец в отечествената война и аз се гаордея с него , защото той е имал идея заради коятао е рискувал живота си! Сега има ли такива хора , освен крадци със замъци?!
31
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по фaшизoидна организация от Безсмъртния полк!!!!
30
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен===========които победиха фашизма, т.е. тях, а това е Съветската армия,....Ами нали именно тази армия съвместно с нацистка Германия подпали Втората световна война разделяйки си по братски Полша. И след това като истински бойни другари отпразнуваха победата със съвместен военен парад в Брест на 22 септември 1939 година. Комунизма и нацизма са две странви на една и съща монета, русофилче.
29
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този путински полк е в хиляди пъти по фaшиcтка организация от НСДАП. Отглежда екземпляри от типа на Зарков, филип боков и още плеяда знайни и незнаъйни комуно-фашиcти.
28
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво друго да очакваме от наследниците на фашистите, освен да изливат злобата си над хората, които победиха фашизма, т.е. тях, а това е Съветската армия, подпомогнати в края на войната от армиите на САЩ и Великобритания.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не очаквах днес бг да падне толкова ниско ...
26
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен...............Срамно е, да осмиваш хората, които са против фашизма......Същества, които развяват руски байряци и разнасят портрети на Сталин не са антифашисти а защитници на идеология стократно бо човеконенавистническа от фaшизмa. Путинизма е днешния фaшизъм!
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От заглавието разбирам, че днес бг подкрепя фашизма.
24
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Националните предатели от Безсмъртния полк дето обличат деца в руски униформи и разнасят снимките на убийцинте Димитров и Сталин по-сдобре да си замълчат, а да не търсят дивиденти от снимките на Тенев. коминузма е много по-первезно изобретение от нацизма.
23
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срамно е, да осмиваш хората, които са против фашизма. Това не прави чест на днес бг.
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такова заглавие ("вой"), трябва най-малкото някой бързо да подаде оставка.
21
11
 
13
 
! Отговори
ДонДон преди 6 години
Със същите "АНТИФАШИСТКИ" аргументи дядовците на съвременните "социалисти" избиха елита на България след 9 ти септември!
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизма е равен на фашизъм загиналите и изядени от прасета в комунистическите лагери на смъртта честни и почтенни хора е дори по голям от тези във фашистките!!!Няма разлика между фашисти и комунисти това трябва най накрая да се разбере от българските дебели глави.
19
12
 
11
 
! Отговори
Вагнер преди 6 години
Гитлер ни даде Македония. Сралин ни зароби за 45 г.
18
9
 
9
 
! Отговори
кабеларка Борянка преди 6 години
Како Борянке, да ти напомня, че комунистическите режими са много по-престъпни, много по опасни, античовешки и мракобесни, от националсоциализма! Защото, како Борянке, оказа се, че във Втората световна война жертвите на тогавашния Съветски съюз са значително по-малко, в сравнение с жертвите на червения *** -фашист Сталин. А в общочовешки план се оказа, че те са близо 100 милиона! А и се оказа, како Борянке, че националсоциализма и комунизма се различават само по цвета на рубашките!
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тея са комунисти, т.е. бетер фашисти.
16
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пeдали с портретите на Сталин кога ще ги депортират в Сибир?