Силен старт за кабинета "Борисов 3", 32% от българите го харесват

Все пак песимистите за бъдещето остават повече: 53% на 30%
96
Силен старт за кабинета "Борисов 3", 32% от българите го харесват
Снимка: "Галъп интернешънъл"

Кабинетът "Борисов 3" започва своята работа при 32% доверие, което е горе-долу на нивото от предходния мандат на ГЕРБ. Това показват данните от проучване на "Галъп интернешънъл". Проведено между 4 и 11 май.

Още по темата

Недоверието засега е на равнище от 55% и е малко по-ниско от обичайните в последните години стойности над 60%.

Според социолозите това дава на новия кабинет известен начален комфорт.

По традиция у нас негативните оценки за институциите надвишават позитивните, но пък в началото на нов мандат ситуацията винаги е по-благоприятна.

Служебното правителство е успяло да внесе известно успокоение – недоверието в правителството е слязло от нивата над 60% от края на предходния мандат "Борисов" до нива от около и над 50%.

Същата тенденция личи и по стойностите доверие в парламента. И там с идването на служебното правителство, отношението към институцията на Народното събрание става по-благосклонно – отрицателните оценки „слизат“ от нива над 70% в края на предходния мандат до нива чувствително под 70%. Парадоксално, тези по-благоприятни стойности на одобрение в парламента идват в период, когато той на практика отсъства.

Новият парламент стартира с 24% доверие и 66% недоверие. Това са сравнително благоприятни числа на фона на последните години, макар че се запазва цялостната тенденция на подчертан негативизъм към дейността на Народното събрание.

И тук по правило в началото на всяко ново управление, доверието традиционно нараства, но тъй като този път липсва сериозна промяна в лицата, стойностите не показват драматични промени. Големите надежди обикновено идват и с нови лица в политиката, посочват от "Галъп интернешънъл“. 

В началото на май 30% са оптимисти за посоката на развитие на страната, 53% са песимисти.

Според социолозите, макар че песимизмът по традиция да преобладава, като че ли в последните месеци и години има укрепване на позитивните оценки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
умря ромката дето ги хвалеше, ха ха ха остана само продажната медия да ги възхвалява - но и вие сте пътници за онзи свят и нищо не остава неплатено
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшива статистика ,че те (правителството) нищо не са направили до тук освен скандали .
70
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Вервайте си.Ще разберете докога.
69
1
 
8
 
! Отговори
ЗНАЧИ преди 6 години
Това одобрение да си го наврете знаете къде, кога - веднага!
68
4
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
До Анонимен 51,хубаво си почнал със сравненията,но като си казал А кажи и Б,що не сравниш френския НАРОД,със *** същества населяващи българия,там е проблема,в матр'яла
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези 32% ,, вкиснаха ,,от претопляне . Винаги едно и също ,32% ......32%..... .Прекалявате с лъжите ,другари демократични мердии.
66
4
 
19
 
! Отговори
Ицака преди 6 години
Кой платен *** е писал тази статия. Какво одобрение. Хората напускат страната, защото мафията е на власт.Какво одобрение може да има за мафията?!?Платени гнусни журналистчета!!!
65
3
 
18
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Силен старт с одобрение по-малко от гласувалите за ГЕРБ,да не говорим за коалицията....То май и гербаджиите не си вярват много.
64
2
 
2
 
! Отговори
Stachka преди 6 години
Nema da izjarat do majoritarnite izbori...sha litnat po-barzo...
63
3
 
15
 
! Отговори
цитат преди 6 години
Силен старт за кабинета "Борисов 3", 32% от българите го харесват...Тези журналисти явно не са в ред. 32 % е върхът, така ли? то бива, *** , ама чак толкова..........
62
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде ги извадиха тези проценти като аз не познавам човек който да е гласувал за гробарите? Като имате предвид че работата ми е такава че на ден общувам поне с 1 000 човека ОТ НАЙ РАЗЛИЧНИ ГРУПИ И СЛОЕВЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО! Обикалям цялата страна включително в големите градове и нито един не казва добра дума за Банкянската Тиква. Всички го плюят и псуват. Е кои тогават гласуват за Тиквата Банкянска? Идвам до извода че изборите са нагласени и купени! А стъкмистиката работи за дебели мангизи!
61
3
 
12
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
Само да не забравяме че всички етнически групи също са БЪЛГАРИ по паспорт,така че колко от тези 32% са БЪЛГАРИ е доста спорно.
60
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА!
59
3
 
19
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Глупости на търкалета !Само да вдигнат тока и ще видят как ще заиграе дървото!
58
5
 
18
 
! Отговори
Иван Иванов преди 6 години
Ти го плюеш, той мисли че роса го роси.
57
3
 
30
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
32 % ДОВЕРИЕ ЗА БОКО И МАФИОТСКОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО БИЛО ГОЛЯМ УСПЕХ?! ИЛИ НИЕ НЕ РЕЗБИРАМЕ ОТ МАТЕМАТИКА ИЛИ ПРОСТО НИ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ. СЛУЧВАЩИТЕ СЕ СКАНДАЛИ В МОМЕНТА ЯВНО КАСАЯТ МАРСИАНЦИТЕ!
56
0
 
4
 
! Отговори
se преди 6 години
До СТРАНДЖАТАЖалко за теб.
55
6
 
20
 
! Отговори
Бай некой си преди 6 години
Платена статия, писана в руското посолство. А знаем, че руснаците обичат да залагат на пропаднали типове с много зависимости като Тиквата. А и като гледам как върви Бензина, скоро ще играе тоягата. Мутрата борисофф е в Будна Кома.....
54
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПитамДържавата беше съсипана от Костов, Ж'елев и Филип Димитров, които освободиха валутния курс и хората почнаха да контрабандират стока и валута в чужбина.
53
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се сетя ,че конкуренцията на Бойко и Патриотите са Орешарски , КТБ, БСП и ДПС ми се плаче за България.