Експерти: Отчаянието обхваща обществото ни!

Двойното убийство е пореден пример за деградация на нравите
19 май 2017 10:37, Анисия Иванова
66

Вчерашното убийство е пореден пример за деградация на обществените нрави. Около тази теза се обединиха гостите в "България сутрин". Криминалният психолог проф. Калин Гайдаров и експертът по сигурност Николай Марков коментираха в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR двойното убийство в кв. "Витоша".

Актът на брутална агресия разтърси българското общество, което за пореден път се опитва да се обясни причините за подобно деяние.

Още по темата

Двама души бяха убити от 57-годишен мъж, а конфликтът между тях назрял заради финансови неуредици. Основната версия е, че жертвите са били инвеститори и са дължали надо 100 хил. на подизпълнителя.

"Обществото освен да увеличава специфичните изисквания, свързани с режима за притежаване и употреба на оръжия, трябва също така да се замисли по какъв начин функционира то като общество. По какъв начин институциите гарантират сигурността на обществото на гражданите и въобще как работят тези институции", коментира проф. Гайдаров.

У нас като че ли няма среда, даваща възможност за развитие на цивилизовани отношения между хората, добави той.

В България има много незаконно оръжие и повечето престъпления се извършват с него, допълни Марков. Според него българските граждани от много години се чувстват социално и правно изключени.

"Те не се чувстват защитени от механизмите, които би трябвало държавата да им гарантира. Към мен са се обръщали над 50 души, които са споделяли, че искат да извършат убийство. Когато проверя основанията им, мотивите в разговорите с тях трябва да ви кажа, че това не е емоционален акт, а това е знак на отчаяние в повечето случаи", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората са тотално разочаровани от съдебната система и затова започнаха да се саморазправят помежду си за всеки проблем.Никога не е имало толкова убийства,самоубийства и такава анархия.Всеки срещу всеки,а държавата срещу всички.Докога така?
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А философското овчедушие национална доктрина. "Либерта, либерта" братя хъшове! Венсеремост работническа класа!
59
2
 
0
 
! Отговори
Zapis ki преди 6 години
Prez sultansko osmansko vreme sme bili po-svobodni...vseki si imal domashno orajie, da si pazi sam fasula i morkovite ot mechki, valci, gligani...hem i svobodata sme si pazili....vij kakvi krasivi i svobodni bili onezi bulgari na fototo zad b3 i pilot1....ot sultansko vreme....
58
0
 
4
 
! Отговори
аха преди 6 години
Кой не иска да убие тъпата си директорка?????????????
57
0
 
8
 
! Отговори
Отчаянието! преди 6 години
Добре, че все още сме на фаза отчаяние!!! След него идва по-страшното АПАТИЯТА.
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народно събрание е пряко отражение на народа.Не се оправдавайте с другите, целия нород е скапан, затова Държавата е зле.От мухлясало брашно хубав хляб не става.
55
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само страхливи и глупави хора искат свободен режим за оръжията.Тъпацците се убиват за едно засичане с колата, камо ли ако имат оръжия.В България хората са прости, нямат задръжки и ще стане касапница.Затова оръжията не трябва да са на свободен режим.
54
1
 
23
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Как да не го обхване отчаянието народа като гледа каква *** е т.н. "Народно Събрание" и какви биологични недоразумения го управляват! А с дружни усилия същите са превърнали /с уж законови средства/ най-старата държава на Европа в разграден двор - Свободна за престъпността зона!
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагледен пример който показва, че хората нямат вяра в институциите, затова вземат нещата в свои ръце. Тия случаи тепърва ще зачестяват. На всеки е ясно, че като тръгне да ги съди, живота му може да мине по съдилища, да похарчи още толкова, колкото има да взема и накрая да не получи нищо, защото ония дали на съдията.
52
1
 
27
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Не ,двойното убийство е пример за това ,че няма закони и едни мафиоти безнаказано грабят хората !!!
51
4
 
8
 
! Отговори
Петър Папазов преди 6 години
Случаят е напълно по стандарта на либертарианците. Да не се пречи на хората да постигат целите си както могат. Нали това искаме вече 27 години.
50
4
 
9
 
! Отговори
бг преди 6 години
Некакви руснаци са се опитали да се е*ават със строителя ,разчитайки на вечната дружба и на него му е причерняла
49
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България нали вече 10 години е просперираща членка на ЕС и НАТО ...или бъркам...
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Редовният извънбрачен сексуален живот е най-доброто лекарство срещу депресията! Аз редвоно олабвам със съседката и продавачката в кварталния супермаркет, а мъжете им дори не подозират, голями мyxъли.
47
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При комунизма един шизофреник преби 3 баби на спирката, но в Работническо дело нищо не излезе за случая.
46
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E как бе, нали отново управляват Тиквите, така силно желани от целия български народ.Какъв е проблемът ?Еднокнижникът вече не е ли любимец на медиите ?Ами ако вземе да се разсърди, че му клатите стабилността и вземе да вдигне кръвното ?Какво ще правим тогава с Банкянския некадърник и глезльо ?
45
10
 
10
 
! Отговори
ЯВАШ преди 6 години
Бизнеса на Ало измамниците процъфтява, живеят в палати! Защото бедните хора нямат пари за хляб, а постоянно хвърлят пари и злата от балконите ! Друга част от бедния български народ, не спира да пиянства и да щрака с пръсти, защото не му се работи за 500 лева, а търси начини за лесни печалби. А трети безработен, като пияният от самолета , тръгнал на разходка до Лондон и изпил 1 бутилка Узо. Да му имам бедността на българина, но не и мозъка!
44
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията е пълна глупост, колкото повече оръжие има в ръцете на хората, колкото по-често се употребява, толкова по-бързо ще се нормализират нещата.Някои хора се самозабравиха и само страха от справедливост може да ги накара да се замислят.
43
11
 
16
 
! Отговори
Я стига преди 6 години
Глуупавите експерти говорят глуупости!Навсякъде стават убийства. Оснвно от страст или за пари.Тук двама руснака са измамили един работещ човек и той се ядосал, затова ги е премахнал.С руснаци така се говори, защото от добро не разбира.ЗатоваСталин е изтребил милиони руснаци, не могат да се превъзпитат.
42
2
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Напротив, режима за притежаване и носене на оръжие трябва още да се либерализира, и след представяне на чисто свидетелство за съдимост, свидетелство, че не се води на отчет в психодиспансер, да се разрешава закупуването му. Лъжа е, че сега всеки свободно може да го купи.Изкарания курс за боравене с оръжие не гарантира одобрението от Кос, и там е скритата цедка.Обикновен гражданин е невъзможно да купи законно оръжие.А ако може-само за 3 месеца ще намалеят престъпленията до минимум, всекиму се жив