Мотористи протестират: Справедливост за Боян!

В Съдебната палата започна делото за смъртта на 28-годишния мъж
Обновена: 19 май 2017 16:01 | 19 май 2017 16:00, Анисия Иванова
24

Десетки мотористи се събраха на протест тази сутрин пред Съдебната палата в столицата. Поводът - започналото дело за смъртта на 28-годишния моторист Боян Митев, който загина през септември миналата година на бул. "Симеоновско шосе", след като беше ударен от такси.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR мотористите споделиха, че се опасяват, че съдебното решение по делото ще бъде в полза на таксиметровия шофьор.

Мотивите им - при предишни подобни случаи виновниците са оставали безнаказани, особено когато се намесват и застрахователи, които трябва да изплащат обезщетения.

Протестиращите припомниха - загиналият Боян е само един от многото в черния списък на мотосезон 2016. Те събират и подписка за обезопасяване на "Симеоновско шосе" с бетонни блокове, които да не позволяват обратни завои. До момента са събрани над 2000 подписа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз като ке..леш .... Алоо,цензурата ? Къде е свободата на словото? Нали уж е димокрация .
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези чалъми , високи скорости ,издънени гърнета съм убеден,че се избиват комплекси за малоценност .Някакъв нейстов стремеж да бъде забелязан ,да е нещо като супермъж Батман велик . Газ ,газ ,рев,нарушения и никакъв контролот МВР . Има умишленост на бездействие от страна на МВР , а това е обусловено от управлението на всички правителствата досега . И аз като *** съм правил чалъми , газ ,ама с танк .
19
0
 
1
 
! Отговори
Съгласен преди 6 години
До Анонимен 14Абсолютно!!! По-точно от това, няма как да се каже!
18
0
 
2
 
! Отговори
Ежедневен свидетел преди 6 години
Алоооо, моторджийте! Вместо да протестирате и да ревете, вземете се вкарайте в пътя бе. Няма ден ,в който да не ви срещам простотиите по пътищата.То не беше висока скорост в града, ревове и пърдялки. Да не говорим за среднощните изпълнения в квартала. Даже в момента ,като пиша тука, един ваш събрат ***, навива масура от вън и изпъва буриите на гурела си.Стига сте ни занимавали с глупостите си , ами влизайте в час. Аман от вас!!!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо обаче при неправилен обратен завой катастрофите между автомобили са рядкост?Въпреки,че автомобилът прави нарушение,мотористът лети с над 100км и по трудно се вижда.Защо мотористите си мислят,че могат да карат в населено място с 100 и всички трябва да ги пазят?Промъкват се между колите бутат огледала и форсират за да се дръпнеш.Изпреварват от дясно и после олеле.Издухали кортежа на Борисов,пък НСО не видяло номерата,щото те ги крият.Крият лицата си под каските и си мислят,че са анонимни.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А няма ли ние затъпелите от страх овце,търпещи не просто ежедневните,но и до късна доба през нощта гонки,с децибели,на които може да завиди всякакъв реактивен самолет,летящ по пътищата?!Но никой не им прави даже и елементарни забележки,да не кажем санкции,което показва елементарното бездушие на "родната полиция",която даже не се мярка по тези места,при това централни улици по градовете.Поне десет пъти съм се обаждал в КАТ за такива гонки,резултата - НУЛА!Остава само трепане на място!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега дай да видим нещо. Заявявам - не съм запознат с конкретния случай. Но какво се е случило, бакшиш прави непозволен обратен завой и блъска моторист, или бакшиш прави непозволен обратен завой и моторист се блъска в него и загива? Има един нюанси...
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите не обичат да спазват правила, и после все други са им виновни.Моторджии, таксиджии... масово водачите нарушават правилата.Пешеходци и велосипедисти - също.Българи продават книжки на роми и всякой който си плати ... е, какво очаквате после?!Или всички спазват правилата или нищо няма да се промени към по-добро!Всеки у нас се мисли за велик, а изобщо не е така...
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също съм моторист, но обществото се повече показва своята гневност към мотористите. Което означава , че мотористите нарушават масово закона за движение .С което съм напълно съгласен. Призовавам колегите да спрат с високите скорости в градски условия , както и рискованите изпреварвания на всякъде. Движението е голямо и всяка маневра с голяма скорост може да завърши зле.
12
3
 
13
 
! Отговори
Бръм преди 6 години
От грохота на тези донори не се живее вече. Пишете повече жалби до call.sofia.bg/bg/Signal/Create - дано ни обърнат внимание.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е интересна сага, 2/3 от такситата карат като мотористите, а 2/3 от мотористите карат като таксита...
10
2
 
16
 
! Отговори
мда преди 6 години
Не понасям БГ мотористи... по принцип не съм човек който генерализира обаче не съм видял с БГ регистрация мотор който по един или друг начин да не е нарушил правилата и като капак някаква част (не малка мога да добавя) от мотористите не ме оставят да спя нощем лятно време... Имам приятели мотористи които уважавам като хора обаче когато опре до движение по улиците и пътищата не можем да се разберем.
9
14
 
3
 
! Отговори
С преди 6 години
До нечовеците под мен със скрупули и съвест на неосъзнати престъпници:Сред шофьорите на автомобили също има камикадзета, нарушители на ЗЗП, всъщност те са убийците както на пътя, така и на пешеходните пътеки, тротоари - не малко деца бяха убити от *** зад волана.Това не означава, че автомобилисите заслужават да умрат. В този ред на мисли, при мотористите също има ***. Тук вие защитавате един бакшик, който трябва да лежи в зандана и демонстрирате,че не сте по-различни от такива като него
8
6
 
10
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Обратните завои и изпреварването на забранени участъци трябва да се криминализира - 6 месеца затвор ако си го извършил, а ако е настъпило ПТП минимум 5 години! Това са най-гадните катастрофи, с най-много и най-тежко пострадали хора!
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди малко мина един и форсира пред нас та вдигна невероятен шум, е как искате да ви подкрепя
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съжалявам, но някак си не проявявам необходимото съчувствие. Мотористите са на първо място по неспазване на законите и не изглежда да им пука, даже напротив смятат се за герои. Но не питат обикновените хора дали им харесва някой да им вдига непоносим шум и да "разлайва" алармите на колите посред нощ или посред ден...
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При този случай мотористите имат основание да изискват справедлиеост. Живея в центъра,не далеч от един бар Мементо. Tам се събират мотористи всеки ден. А Събота и Неделя е Ад. Никой не се съобразява, че воят на моторите цял ден е ужасен! Форсират на място а се прие закон за шума през 2016. Нетърпимо е когато времето е хубаво.А по щосетата един не спазва закона, летят. Когато тръгват нощно време и е тихо, нарочно дават Мръ//сна газ.Така е от години. И хората злорадстват когато някой от тях загине
4
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм моторист но като не спазваш правилата как искаш другите да ги спазват? Ти караш с 100-150 в града и се сърдиш, че другия направил забранен завой. Той в затвора ти в гробищата. Избора си е твой. Като сте и двамата джигити важи правилото на по-тежкия. 300 килограма срещу 1500. Той има ламарини - ти нямаш. Карай както си искаш. Това, че си на мотор трябва да те прави 10 пъти по внимателен и бдителен. Не си на магистрала и не си на рали. Ако вместо такси беше дете щяхме ли да протестираме?
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пък какво протестират?! Има ли и един между тях, който да спазва закона и да прехвърча като изтребител покрай колите? Сега заради един такъв изтребител ще осъдят шофьора на таксито.
2
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДай адрес, моля.