Киприяновата молитва – чудният Божи лек! И чудесата са...

Архимандрит Христодул разваля магии в Лопушанския манастир
21 май 2017 14:00, Златко Желев
35
Киприяновата молитва – чудният Божи лек! И чудесата са...
Снимка: архив, Булфото

"В XXI век, в ерата на компютрите и високите технологии, все повече са хората, които се връщат към суеверията. Идват при мен да търсят изцеление против уроки, за задомяване, за любов и защита, за разваляне на магии. Сам Бог ги води", разказва архимандрит Христодул, игумен на Лопушанския манастир.

С благата си реч и въздържание той прогонва бесовете, злите сили и прави чудеса. Киприяновата молитва неслучайно е смятана за най-мощната молитва, която се чете срещу магии, уроки и болести.

Това далеч не е обикновена молитва - има важни особености, с които трябва да се запознаем, преди да я приложим. По принцип е възприето, че Киприянова молитва се чете само от свещеник. От нея заклинанията на враговете падат.

"Най-напред трябва да се знае, че църквата е Божие творение. Сам Иисус Христос е дарил 12- те апостоли да лекуват, да изцеряват, да прощават, да гонят бесове. Самият свети Киприян е епископ и автор на богословска литература. Създател е на каноничното учение за единството на църквата и нейната йерархическа структура. Той бил магьосник. Наричали го Картагенски, защото живял в люлката на християнството. Бил покръстен още през 248 г., но остава известен с езическото си име. Бил син на заможно семейство езичници, които вярвали в телеца и принасяли в жертва своите деца. Завършил много школи и бил надарен с бистър ум, но му липсвал Свети Дух и приема християнството, за да се пребори със злите сили", обяснява игуменът пред "24 часа".

Според него човек в днешно време нарушава някои от 10-те Божи заповеди и Бог не го дарява със своята благодат.

"Злите сили ни нападат през тъмната част на деня, а падналите ангели се превръщат в демони", разказва духовникът.

Той подчертава, че е дадено на човека да се изповяда, да му се опростят греховете и да се изправи в своето християнско достойнство.

"От ревност тези зли сили ни нападат", предупреждава архимандрит Христодул.

Киприяновата молитва е много силна, казаното пред чудотворната икона на Света Богородица в Лопушанския манастир, от чиито очи потекло миро, разваля магията. А магията може да бъде написана с кръв, с мастило, скрита под праг, в камък, дърво, къща и може да бъде заличена, уверява монахът.

Архимандрит Христодул помогнал на семейна двойка, която 20 г. нямала деца.

50-годишната жена правила 6 пъти опит да забременее ин витро. Сега се радва на 6-месечно момиченце и не забравя да се връща в светата обител да благодари. Напразно ходели по врачки и баячки.

Чудото станало и с четвъртокласника Софрони, кръстен на дядо си, от монтанското село Горна Лука. Момчето карало колело, когато ненадейно го блъснала кола. Пострадало тежко и с черепна травма било прието в болница. Лекарите му давали 3 дни живот.

Възстановяването било трудно. Архимандрит Христодул прочел Киприяновата молитва на негови дрешки, сложени до иконата. Постепенно детето се подобрило и понеже не било кръстено, го довели в инвалидна количка да приеме Светото кръщение.

Сега проходило и расте, само едната му ръка останала леко неподвижна.

Архимандрит Христодул води аскетичен живот, отрекъл се е от светските съблазни. Той успокоява деца, наплашени от животни, и връща съня им, дава надежда на бедните и отчаяните.

А Иисус Христос е казал: "Даром получихте, даром давайте!"

Отец Христодул напомня, че християните, които редовно се причестяват, тях Бог ги пази.


35
Още от
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Tedi преди 2 месеца
2 OKTOMVRI
30
9
 
2
 
! Отговори
явно преди 11 месеца
До Пенчо,само християните-*** остават безнаказани,такива като теб,ако имаше бог да е смачкал като хлебарки всички дето вършат гнусотии в негово име,такива като теб
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И мравката не знае, че човек съществува. Всеки вижда онова, което. му е дадено да види
28
8
 
4
 
! Отговори
младен преди 11 месеца
"Сега проходило и расте, само едната му ръка останала леко неподвижна."

Божеее...боже боже.... писателят на това, ***, да си запише Кипряновата молитва на МРЗ или на телефона и да си я пуска постояно барем ЛЕКО МУ СЕ РАЗДВИЖИ МОЗЪКА.
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Господи Иисусе Христе, сине Божий. Помилуй нам грешните!
26
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това платена реклама ли е?
25
15
 
5
 
! Отговори
Баба Гуси преди 11 месеца
Аз какви молитви "въртя".....
24
2
 
7
 
! Отговори
Тук преди 11 месеца
В желанието си да разберат какво е водата,
рибите отишли при мъдрата риба.
Тя им казала, че всичко около тях е вода,
но те все си мислели, че са жадни.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
да Анонимен

А защо имунната система на едни отказва, а на други не отказва? Кой решава за това?
22
1
 
7
 
! Отговори
Тук преди 11 месеца
За *** всички гледни точки към света са окови.
За Знаещия всяка ситуация е възможност за освобождение.
Тежко и трудно им е на тези,
които вземат авторитета за истина
вместо истината за авторитет.<span style="font-family:times new roman,serif">

</span><p style="text-align:center;text-indent:36pt;
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да не говорим, че няма нито ЕДНО доказателство за съществуването на богове. Нито едно.
---
Как да обясниш на една риба що е водород и кислород, що е вода, що е океана, в който живее, в който се храни и в който ще умре. Как да й обясниш, че той съществува и без него ще загине.
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 20

Не знам до колко си запознат с онкологичните заболявания ама нека ти обясня нещо. Организма ти произвежда над 10 000 ракови клетки всеки час и ако иммуната ти система откаже само за секунда си пътник. Това няма нищо общо с "някой там горе". Това е биологията на живите организми.

Но да ми кажеш, че ония горе си седи на дебелия з....к и решава ей сега да имаш рак е меко казано абсурдно и имаш нужда от психиатър.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България си е имала своите апостоло-Богомилите.....
Истински последователи на божието учение.....
Интересно ,че църквата не казва нищо на тази тема......
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен

Един така сам избирал пътя си и ръководел с вкус живота си, и... и хоп — изведнъж… хм… хм… рак на белия дроб…доктори, после по шарлатани, врачки, но всичко е съвсем безсмислено. Всичко завършва трагично - онзи, който доскоро е смятал, че нещо ръководи, изведнъж се озовава легнал неподвижно в дървен сандък. И той самият се е разпоредил така със себе си?
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен

Това разбира се би било няй-глyпавото нещо на света! Този който с някаква цел е наредил обстоятелствата така, че да те бутне кола, ти да го молиш да отмени решението си, може би и трябва и прошка да ти поиска?
16
1
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 11 месеца
До Анонимен13 Имах предвид проблем, от психологичен характер.Като знам,как щедро нашите ВУЗ-ове раздават дипломи на килограм, мисля, че отговорих от части на въпроса ти.Но, във всички случаи, първо трябва да се опираме на максимата на Илф и Петров-"Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи!"На никой в нашата мила Родина, не му пука нито за мен, нито за теб, освен на най-близките ни хора.Иначе, в ситуацията, за която говориш, разбира се, линейка, и се моли на Бог,бързо да дойде...
15
3
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 11 месеца
Между другото, метода на нерво-лингвистичното програмиране прави абсолютно същото.Той е отдавна използувана прастика и в търговско -бизнес отношенията, и в шпионажа, и в политиката. Значи, когато някой упорито, с ключови фрази и бавно говорене те убеждава от малкия екран, например, че сме цъфнали и вързали-вярвате, а на този отец веднага скроихте шапката? По-добре Отеца, той поне има Християнски морал, отколкото на изпечени мошеници и манипулатори да вярваме.Какво печели той от това, и какво те
14
1
 
5
 
! Отговори
Тук преди 11 месеца
Явленията на живота убеждават там, където думите са безсилни.
Само преживените неща са истински разбрани.
Духовност, която не е проверявана чрез огорчение
и не се е сблъскала с дилемата на противоречивия опит,
не би могла да стане нито честна, нито силна, нито истинска.
Нищо не е толкова поучително, колкото летописът на нашите заблуждения.
Заблудите на високия дух са по-поучителни от непогрешимостта на посредствеността.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 12

... вселената не се върти около човека или около земята. Тази глупост е крайно време да я избиете от главите си. Никой не те ръководи. Сам избираш пътя си. Земята не е център на вселената нали се сещаш? На Вселената не и пука за теб, още утре може да ни затрие астероид.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Един от Северозапада

Добре ако те блъсне кола на улицита какво да правя според твойта логика? Да извикам линейка или да почна да се моля?