Киприяновата молитва – чудният Божи лек! И чудесата са...

Архимандрит Христодул разваля магии в Лопушанския манастир
21 май 2017 14:00, Златко Желев
35
Киприяновата молитва – чудният Божи лек! И чудесата са...
Снимка: архив, Булфото

"В XXI век, в ерата на компютрите и високите технологии, все повече са хората, които се връщат към суеверията. Идват при мен да търсят изцеление против уроки, за задомяване, за любов и защита, за разваляне на магии. Сам Бог ги води", разказва архимандрит Христодул, игумен на Лопушанския манастир.

С благата си реч и въздържание той прогонва бесовете, злите сили и прави чудеса. Киприяновата молитва неслучайно е смятана за най-мощната молитва, която се чете срещу магии, уроки и болести.

Това далеч не е обикновена молитва - има важни особености, с които трябва да се запознаем, преди да я приложим. По принцип е възприето, че Киприянова молитва се чете само от свещеник. От нея заклинанията на враговете падат.

"Най-напред трябва да се знае, че църквата е Божие творение. Сам Иисус Христос е дарил 12- те апостоли да лекуват, да изцеряват, да прощават, да гонят бесове. Самият свети Киприян е епископ и автор на богословска литература. Създател е на каноничното учение за единството на църквата и нейната йерархическа структура. Той бил магьосник. Наричали го Картагенски, защото живял в люлката на християнството. Бил покръстен още през 248 г., но остава известен с езическото си име. Бил син на заможно семейство езичници, които вярвали в телеца и принасяли в жертва своите деца. Завършил много школи и бил надарен с бистър ум, но му липсвал Свети Дух и приема християнството, за да се пребори със злите сили", обяснява игуменът пред "24 часа".

Според него човек в днешно време нарушава някои от 10-те Божи заповеди и Бог не го дарява със своята благодат.

"Злите сили ни нападат през тъмната част на деня, а падналите ангели се превръщат в демони", разказва духовникът.

Той подчертава, че е дадено на човека да се изповяда, да му се опростят греховете и да се изправи в своето християнско достойнство.

"От ревност тези зли сили ни нападат", предупреждава архимандрит Христодул.

Киприяновата молитва е много силна, казаното пред чудотворната икона на Света Богородица в Лопушанския манастир, от чиито очи потекло миро, разваля магията. А магията може да бъде написана с кръв, с мастило, скрита под праг, в камък, дърво, къща и може да бъде заличена, уверява монахът.

Архимандрит Христодул помогнал на семейна двойка, която 20 г. нямала деца.

50-годишната жена правила 6 пъти опит да забременее ин витро. Сега се радва на 6-месечно момиченце и не забравя да се връща в светата обител да благодари. Напразно ходели по врачки и баячки.

Чудото станало и с четвъртокласника Софрони, кръстен на дядо си, от монтанското село Горна Лука. Момчето карало колело, когато ненадейно го блъснала кола. Пострадало тежко и с черепна травма било прието в болница. Лекарите му давали 3 дни живот.

Възстановяването било трудно. Архимандрит Христодул прочел Киприяновата молитва на негови дрешки, сложени до иконата. Постепенно детето се подобрило и понеже не било кръстено, го довели в инвалидна количка да приеме Светото кръщение.

Сега проходило и расте, само едната му ръка останала леко неподвижна.

Архимандрит Христодул води аскетичен живот, отрекъл се е от светските съблазни. Той успокоява деца, наплашени от животни, и връща съня им, дава надежда на бедните и отчаяните.

А Иисус Христос е казал: "Даром получихте, даром давайте!"

Отец Христодул напомня, че християните, които редовно се причестяват, тях Бог ги пази.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Tedi преди 8 месеца
2 OKTOMVRI
30
9
 
2
 
! Отговори
явно преди 1 година
До Пенчо,само християните-*** остават безнаказани,такива като теб,ако имаше бог да е смачкал като хлебарки всички дето вършат гнусотии в негово име,такива като теб
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И мравката не знае, че човек съществува. Всеки вижда онова, което. му е дадено да види
28
8
 
4
 
! Отговори
младен преди 1 година
"Сега проходило и расте, само едната му ръка останала леко неподвижна."

Божеее...боже боже.... писателят на това, ***, да си запише Кипряновата молитва на МРЗ или на телефона и да си я пуска постояно барем ЛЕКО МУ СЕ РАЗДВИЖИ МОЗЪКА.
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господи Иисусе Христе, сине Божий. Помилуй нам грешните!
26
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това платена реклама ли е?
25
15
 
5
 
! Отговори
Баба Гуси преди 1 година
Аз какви молитви "въртя".....
24
2
 
7
 
! Отговори
Тук преди 1 година
В желанието си да разберат какво е водата,
рибите отишли при мъдрата риба.
Тя им казала, че всичко около тях е вода,
но те все си мислели, че са жадни.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да Анонимен

А защо имунната система на едни отказва, а на други не отказва? Кой решава за това?
22
1
 
7
 
! Отговори
Тук преди 1 година
За *** всички гледни точки към света са окови.
За Знаещия всяка ситуация е възможност за освобождение.
Тежко и трудно им е на тези,
които вземат авторитета за истина
вместо истината за авторитет.<span style="font-family:times new roman,serif">

</span><p style="text-align:center;text-indent:36pt;
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не говорим, че няма нито ЕДНО доказателство за съществуването на богове. Нито едно.
---
Как да обясниш на една риба що е водород и кислород, що е вода, що е океана, в който живее, в който се храни и в който ще умре. Как да й обясниш, че той съществува и без него ще загине.
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20

Не знам до колко си запознат с онкологичните заболявания ама нека ти обясня нещо. Организма ти произвежда над 10 000 ракови клетки всеки час и ако иммуната ти система откаже само за секунда си пътник. Това няма нищо общо с "някой там горе". Това е биологията на живите организми.

Но да ми кажеш, че ония горе си седи на дебелия з....к и решава ей сега да имаш рак е меко казано абсурдно и имаш нужда от психиатър.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България си е имала своите апостоло-Богомилите.....
Истински последователи на божието учение.....
Интересно ,че църквата не казва нищо на тази тема......
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Един така сам избирал пътя си и ръководел с вкус живота си, и... и хоп — изведнъж… хм… хм… рак на белия дроб…доктори, после по шарлатани, врачки, но всичко е съвсем безсмислено. Всичко завършва трагично - онзи, който доскоро е смятал, че нещо ръководи, изведнъж се озовава легнал неподвижно в дървен сандък. И той самият се е разпоредил така със себе си?
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Това разбира се би било няй-глyпавото нещо на света! Този който с някаква цел е наредил обстоятелствата така, че да те бутне кола, ти да го молиш да отмени решението си, може би и трябва и прошка да ти поиска?
16
1
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
До Анонимен13 Имах предвид проблем, от психологичен характер.Като знам,как щедро нашите ВУЗ-ове раздават дипломи на килограм, мисля, че отговорих от части на въпроса ти.Но, във всички случаи, първо трябва да се опираме на максимата на Илф и Петров-"Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи!"На никой в нашата мила Родина, не му пука нито за мен, нито за теб, освен на най-близките ни хора.Иначе, в ситуацията, за която говориш, разбира се, линейка, и се моли на Бог,бързо да дойде...
15
3
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
Между другото, метода на нерво-лингвистичното програмиране прави абсолютно същото.Той е отдавна използувана прастика и в търговско -бизнес отношенията, и в шпионажа, и в политиката. Значи, когато някой упорито, с ключови фрази и бавно говорене те убеждава от малкия екран, например, че сме цъфнали и вързали-вярвате, а на този отец веднага скроихте шапката? По-добре Отеца, той поне има Християнски морал, отколкото на изпечени мошеници и манипулатори да вярваме.Какво печели той от това, и какво те
14
1
 
5
 
! Отговори
Тук преди 1 година
Явленията на живота убеждават там, където думите са безсилни.
Само преживените неща са истински разбрани.
Духовност, която не е проверявана чрез огорчение
и не се е сблъскала с дилемата на противоречивия опит,
не би могла да стане нито честна, нито силна, нито истинска.
Нищо не е толкова поучително, колкото летописът на нашите заблуждения.
Заблудите на високия дух са по-поучителни от непогрешимостта на посредствеността.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12

... вселената не се върти около човека или около земята. Тази глупост е крайно време да я избиете от главите си. Никой не те ръководи. Сам избираш пътя си. Земята не е център на вселената нали се сещаш? На Вселената не и пука за теб, още утре може да ни затрие астероид.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Един от Северозапада

Добре ако те блъсне кола на улицита какво да правя според твойта логика? Да извикам линейка или да почна да се моля?