Кой следи психично болните като Живко? Никой!

Нито една институция не е ангажирана с това, твърди проф. Петър Маринов
Обновена: 21 май 2017 10:35 | 21 май 2017 10:30, Венцислава Вельова
84
Кой следи психично болните като Живко? Никой!
Снимка: Булфото

Живко Кючуков на практика е бил годен да осъзнава постъпките си, бил е вменяем. Шизофрения и вменяемост не са синоними. Този човек може да страда от шизофрения, но да е в ремисия и да е вменяем. Това обясни проф. Петър Маринов, национален консултант по съдебна психиатрия, пред bTV.

Още по темата
Кючуков е бил напълно вменяем в момента, в който напада 72-годишна жена на спирка в Бургас, потвърди психиатричната експертиза. На базата на това становище, полицията задържа агресивния мъж и съдът го остави в ареста. 

Живко обяснил, че жената го погледнала лошо, както и че чул коментари по адрес на младото поколение, което допълнително отключило агресия у него. 

Във времена на преход хората усещат несигурност, което води до ескалиране на реакцията на борба или бягство. Тази борба може да е цивилизована, но може да бъде и много примитивна. Агресията, свързана с ярост, е крайно разрушителна. Има личности, които са дефектни. Дисоциални личности, които имат повърхностен чар и привличат, но техните емоции са плитки - нямат усещане за разкаяние, при тях яростта се отключва много бързо и могат да причинят големи щети, каза проф. Маринов.

Той заяви още, че в болниците тези пациенти биват лекувани правилно, но след изписването им нито една институция не се интересува от тях и от това дали те продължават да приемат лекарствата си. 

Психиатрите не могат да свършат цялата работа, те могат само да лекуват правилно, но какво става после - нито една институция не проследява, коментира проф. Маринов. 


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То тая държава на магия съществува.
62
0
 
12
 
! Отговори
"лошият поглед& преди 1 година
Това за "погледа" е ПОДУЧЕН от адвоката си: във видеото се вижда, че побойникът идва откъм ГЪРБА на жените: въобще НЕ Е СРЕЩАЛ погледа на никого!
ЗАЩО не се пише КОИ са родителите му? Къде живее този ЖИВКО?? Какво мислят те? Този индивид ще живее до 90 години. И все така ще БИЕ , а вслучая е УБИЙСТВО; тази жена със счупен таз ЩЕ СЕ МЪЧИ< КОЙ ще й плаща за човек, който да я ОБСЛУЖВА? И ще почине от мъки и гангрени, които й е причинил ТОЗИ ЖИВКО!
61
0
 
6
 
! Отговори
i ne samo towa; преди 1 година
в голям град в България живеем от 1980г. в 8-ет.блок с псих. болна жена със съпруг и 2 деца.Нищо не я "оправя"- съпругът й я защитава, че НИЕ всички сме виновни( той отсъстваше по 6 мес.- пътува с кораби.
След като се пенсионира мъжът й около 2000г., купи апартамент и заживя отделно, децата- също.Мъжът идва понякога, но всички ние ТЕГЛИМ от нейните приумици: викаме квартални, правим събрания, понякога мъжът к я праща за 20 дни в псих и ПАк се втъща- вече-40 години "зависим" от един НЕОТГОВОРЕН з
60
0
 
1
 
! Отговори
varg преди 1 година
Аз съм им президент и ги следя-спокойно.Скоро правим регистрация на партия в съда и влизаме в Парламента.
59
0
 
5
 
! Отговори
Бай Хой преди 1 година
Нищо му няма на наркоманчето. Ще полежи в затвора, ще му дойдат други мисли в главата. После като види някоя баба да го гледа лошо, ще се обърне наобратно и ще си спомня с умиление как са му тъпкали потника там дето не грее слънце.
58
0
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Престъпниците - в затвора, а лудите - в лудницата.. кое точно не е наред тук?
А, при нас престъпниците са в институциите (не тези, които трябва), а лудите по улиците...
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой следи психично болните като Живко? Никой!

Че то ако имаше някой да следи психично болните у нас, нямаше да превземат парламента, а от 2 седмици и властта в България.
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато произвеждаме повече журналисти отколкото хора занимаващи се с психолечение ще става по лошо!Внушениятя и лъжливите новини ни заливат!
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще го следят в затвора. И ще му продухат ауспуха.
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинските луди са тези, които се самонараняват. Всички други, проявяващи агресия независимо дали е към човек или животно, трбява да бъдат лекувани с много бой и изтощителен труд в някоя каменоломна. Луд ли, я да му предложат да си отреже ухото примерно, гаранция, че няма да го направи!
53
2
 
8
 
! Отговори
Не е шизофреник! преди 1 година
ПСИХОПАТ Е!!! Психопатията не се лекува, за разлика от шизофренията!
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е вменяем това вече се води опит за убийство, все пак жената е възрастна и такъв удар може да я убие. Не е причиняване на средна телесна повреда.
На тази възраст трудно на хорат им зарастват костите. А тези сега ще го осъдят на 3 г., от които 2 ще му приспаднат за добро поведение и докато мине следствието този ще лежи 3 месеца.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас повечето са ненормални.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 45

Нещо не си влязъл в час... Или си "гузен негонен бяга".
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болшинството *** са откачалки за връзване, кой кого да следи!
48
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато има агресивен човек, той трябва да се отделя от общество, няма значение дали е вменяем или невменяем! Лудите в лудница, престъпниците в затвора - точка по въпроса!
47
0
 
12
 
! Отговори
Ddd преди 1 година
Винаги извиняват липсата на възпитани с различни диагнози
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес сутринта, докато отивах на работа, вървейки по полупустите улици, срещнах точно трима с психични отклонения.
45
0
 
14
 
! Отговори
Бам Бам преди 1 година
На този ненормалник дали му се е случвало да си види снимка, като тази, публикувана тук, или да се е погледне в огледалото? Ми той така лошо гледа, че би трявало да се е наритал до смърт, ако само един лош поглед го предизвиква до такава степен ...
44
1
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Е кой да ги следи, те нормалните са малко могат ли да стигнат за всички....