Кой следи психично болните като Живко? Никой!

Нито една институция не е ангажирана с това, твърди проф. Петър Маринов
Обновена: 21 май 2017 10:35 | 21 май 2017 10:30,
84
Кой следи психично болните като Живко? Никой!
Снимка: Булфото

Живко Кючуков на практика е бил годен да осъзнава постъпките си, бил е вменяем. Шизофрения и вменяемост не са синоними. Този човек може да страда от шизофрения, но да е в ремисия и да е вменяем. Това обясни проф. Петър Маринов, национален консултант по съдебна психиатрия, пред bTV.

Още по темата
Кючуков е бил напълно вменяем в момента, в който напада 72-годишна жена на спирка в Бургас, потвърди психиатричната експертиза. На базата на това становище, полицията задържа агресивния мъж и съдът го остави в ареста. 

Живко обяснил, че жената го погледнала лошо, както и че чул коментари по адрес на младото поколение, което допълнително отключило агресия у него. 

Във времена на преход хората усещат несигурност, което води до ескалиране на реакцията на борба или бягство. Тази борба може да е цивилизована, но може да бъде и много примитивна. Агресията, свързана с ярост, е крайно разрушителна. Има личности, които са дефектни. Дисоциални личности, които имат повърхностен чар и привличат, но техните емоции са плитки - нямат усещане за разкаяние, при тях яростта се отключва много бързо и могат да причинят големи щети, каза проф. Маринов.

Той заяви още, че в болниците тези пациенти биват лекувани правилно, но след изписването им нито една институция не се интересува от тях и от това дали те продължават да приемат лекарствата си. 

Психиатрите не могат да свършат цялата работа, те могат само да лекуват правилно, но какво става после - нито една институция не проследява, коментира проф. Маринов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнайно защо никой в България не учи на уважение към възрастните хора, а напротив винаги се създава напрежение. Това поведение го е имало винаги, по-възрастните хора да негодуват и порицават по-младите, но никой не е проявявал агресия. Със сигурност е имало и хора с шизофрения, но когато обществото, журналистите, учителите и мн.други създават положителни емоции и уважение към възрастта няма да има такава агресия. Поколенията никога не са мислили и виждали нещата еднакво, което е нормално.
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто поредният агресивен *** който е решил да си го изкара на някого който не може да се защити.Що като е много луд и бесен не скочи на някоя бургаска мутра?От тия със скъпите коли дето тренират с 200 килограмови щанги? Хаха -да не е луд нали?
40
0
 
13
 
! Отговори
факт преди 6 години
Лудостта не е задължително нещо зло .А престъпниците са злодеи .Те не са луди ,а зло .Това обаче се размива в някакви психиатрични експертизи на група неуравновесени психарки . Журналистиката и психологията създават много повече патология от всички останали взети заедно .Медийната шизофрения е тотална и брутална.
39
0
 
19
 
! Отговори
Като, преди 6 години
че ли диагнозата-ЛУД,стана много удобно и изгодно обяснение,оправдание или извинение,за нечие страшно и опасно поведение?!?!?!
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко изгодно за държавата според обществения натиск! Хем шизофреник, хем вменяем, а друг път невменяем, зависи колко плати на нашия
37
9
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
Ти си болен червен комунист. СССР падна другарче и вече няма как да изпращате нормални хора из лудниците,защото не са за комунизма.
36
6
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
Ти си болен червен комунист. СССР падна другрче и вече няма как да власрвате нормални хора из лудниците,защото не са за комунизма.
35
0
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Мисля че хора като *Василев* са склонни да бият и обират баби .
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Веселин Узунов - 39Лошо ти е чел ходжата. Явно главоболието ти е от побъpканост. Но не при ходжа е трябвало да идеш, а при психиатър. Въпреки че и той не би могъл да ти помогне. Защото побъpкаността ти е поради наследствен cифилиc.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Веселин УзуновТочно това ще ти се случи много скоро, защото имаш рак на костите. Ще ти го открият, когато се удариш съвсем леко.
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой следи психично болните? - Ами никой! Те са по улиците, в учрежденията, а някои - за ужас и смъртно нещастие на България - в най-високите етажи на властта. Ето, по радиото излиза отрок на социализма, плаши да съди всеки, който го уличи в нечистоплътност, неизмита от скъпа козметика с депутатска заплата. Освирепели от подлизурство на чужди сили, шизофренично ни налагат своето мнение - та това са точно фашисти. Готови да ни убият, ако не мислим като тях. Сеят *** омраза и разкол в нацията.
31
7
 
4
 
! Отговори
Istoria преди 6 години
Sega razbiram osmanskata darjava. Bulgarite sa pravili mnogo problemi na turskata darjava s tolkova mnogo ludi i kriminalni christiani.
30
0
 
3
 
! Отговори
ДО 36 Василев преди 6 години
Човешкия мозък е малко по-голям от твоя . Не се сърди - стига да се ползва тоалетна на закрити врата , да не убива стари хора .Сигурен съм че пикаш на обществени места ?
29
2
 
1
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Согласен сьм с това, че страдат заради греховете си! Но не мисля, че може да с обобщи против мюсюлманските народите и т.н. Сганта в бг винаги е била мнозинство, работил сьм с клиенти 7 години и мога да го твьрдя сьс сигурност. Мюсюлманите в бг са на сьщото ниво така че отчасти коментара ви е правилен.
28
3
 
7
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
Удоволствието да си луд, е познато само на лудите
27
0
 
1
 
! Отговори
ф преди 6 години
Само журналистките защото са на един акъл.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, колко шизофреници познаваш, колко са ти близки и от колко време?
25
0
 
3
 
! Отговори
Агент Гоце преди 6 години
Аз ги следя,но досега нищо лошо не са направили.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сутринта се разминах с една такава в Красна поляна, размахваше ръце ожесточено и си говореше сама. Слаба жена на средна възраст, такава мога да я бутна, ако ме закачи нещо /и аз съм жена/ и да побегна, ама ако е някой едър мъж и реши, че му препречвам пътя и го гледам лошо, какво мога да направя? То пък човек вече не знае от какво по напред да се пази - от кучета ли, от джебчии ли, от телефонни измамници ли, от психари ли... Всичко е на свобода!
23
1
 
7
 
! Отговори
Ами сега? преди 6 години
Човек може и да не разбере кой е Живко на снимката.Добре,че погледа му като на натровен плъх издава всъщност диагнозата му.