Кой следи психично болните като Живко? Никой!

Нито една институция не е ангажирана с това, твърди проф. Петър Маринов
Обновена: 21 май 2017 10:35 | 21 май 2017 10:30,
84
Кой следи психично болните като Живко? Никой!
Снимка: Булфото

Живко Кючуков на практика е бил годен да осъзнава постъпките си, бил е вменяем. Шизофрения и вменяемост не са синоними. Този човек може да страда от шизофрения, но да е в ремисия и да е вменяем. Това обясни проф. Петър Маринов, национален консултант по съдебна психиатрия, пред bTV.

Още по темата
Кючуков е бил напълно вменяем в момента, в който напада 72-годишна жена на спирка в Бургас, потвърди психиатричната експертиза. На базата на това становище, полицията задържа агресивния мъж и съдът го остави в ареста. 

Живко обяснил, че жената го погледнала лошо, както и че чул коментари по адрес на младото поколение, което допълнително отключило агресия у него. 

Във времена на преход хората усещат несигурност, което води до ескалиране на реакцията на борба или бягство. Тази борба може да е цивилизована, но може да бъде и много примитивна. Агресията, свързана с ярост, е крайно разрушителна. Има личности, които са дефектни. Дисоциални личности, които имат повърхностен чар и привличат, но техните емоции са плитки - нямат усещане за разкаяние, при тях яростта се отключва много бързо и могат да причинят големи щети, каза проф. Маринов.

Той заяви още, че в болниците тези пациенти биват лекувани правилно, но след изписването им нито една институция не се интересува от тях и от това дали те продължават да приемат лекарствата си. 

Психиатрите не могат да свършат цялата работа, те могат само да лекуват правилно, но какво става после - нито една институция не проследява, коментира проф. Маринов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една керка и лопата ще му оправи мозачната ***, Тежкия физически труд е най добрия лечител.---Физическия труд помага изключително много, но само при съпътстващо медикаментозно лечение. Иначе, мислиш ли, че можеш да уплашиш с "тежък физически труд" човек, който е готов веднага да се хвърли от мост?
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подтискането на една болест, не означава лек!---Василев, щом обЛЕКчава болния и близките му, значи е лек. Голям лукс е да се говори за пълно излекуване що се касае за най-тежките болести. Реално, самата тъкан на мозъчната *** загива и подава грешни сигнали в останалите части, което може да доведе до освобождаване на такова количество адреналин каквото здрав човек не може да си представи. Не шизофрениците са за затвора, а дилърите, които разболяха маса народ.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
To sqkash e sefte,osobeno v Burgas,kolko nadrusani ima i biqchi i batki,vseki den nqkoi qde boi ili e ograben na ulicata.ako trugnat da pribirat vsqka drusalka i otrepka ot ulicata,trqbva cql nov kvartal da napravqt v burgas
19
2
 
13
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 6 години
Такива като този , така наречени инвалиди , ги виждам всеки ден на паркинга на Кауфланд , Билла и около моловете . Слизат от луксозна кола , паркират на инвалидно място , паркират луксозни коли , слагат табела инвалид , млади красиви , подскачат като спортисти и тичат към магазина .Не съм видял нито един да слезе от колата без крайник или трудно подвижен .На този трябва да му се отнеме пенсията и да е доживот на храна и вода .
18
2
 
6
 
! Отговори
друг професор преди 6 години
Лечението е успешно и правилно само тогава когато болният не върши престъпления поне една година от излизането си от болница ! Но ако още на следващия месец от изписването си извърши престъпление ,това означава ,че лечението не е правилно и за това са виновни лекарите !
17
3
 
11
 
! Отговори
държава,а преди 6 години
На тоя му трябва един здрав бой до попикаване!Ако пак посегне-пак бой!И като го отнесе няколко пъти,и нещо ще му съмне,и ще стане кротък като марулка!
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една керка и лопата ще му оправи мозачната ***, Тежкия физически труд е най добрия лечител.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му дадат една кирка и лопата и пистолета да му е опрян до главата, Да работи 6 месеца от сутрин до вечер и ще видите че ще му минат всичките болести, психични отклонения, ремисии и кризи. Тежкия принудителен физически труд лекува всички ненормалници. След него той ще бъде готов да живее разумно и кротко ако вече знае кокво го очаква. Тежка работа и бой за такива келе.ши и меке.рета.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нито хапчетата , нито напрегнатата среда може да им помогне!---Василев, не се изказвай за неща, от които си нямаш представа. Хапчетата и инжекциите са единствения сериозен лек за тях към момента. Но лечението трае много, много дълго време. Реално продължава цял живот. Всеки ден мозъка им трябва да приема определена доза антипсихотик, който предпазва мозъчната им *** от допаминова автоинтоксикация. Спре ли лекарството, става страшно. Който му стиска - в ютюб - Demon Possessed Woman Attacks Man
13
0
 
23
 
! Отговори
Bookland преди 6 години
Никой не ги наблюдава,защото държава няма!Властимащите следят само за ниши,които ще им позволят да крадат,защото милионите в личните им сметки са малко.Не им дреме,че по улиците се разхождат потенциални убийци,защото те са винаги в служебни автомобили и с охрана ,платени от народа.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв психично болен ? Този е потенциален убиец. На мястото на бабата може да бъде всеки един от нас на стояц на автобусна спирка или просто преминаващ по улицата. Този е опасен и трябва да влезне в затвора.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е той, ако е бил в ремисия и раздава такива шутове, какво ли ще направи, когато е в криза?! Съжалявам за болестта, но трябва да бъде прибран в специализирано заведение, ако трябва и доживот.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
To pederaz docent Marinov ohranen nerez teji NAD 150 kila,6ef na varnenskoto vtoro psihiatrichno otdelenie,zaedno s debeloguzata caisata garga Djordjanova,izobsto ne znaqt kude se namirat i kvo moje da im se sluchi kakto se pravqt na mnogo vajni,vzemat po nqkolko hilqdi leva zaplata,i ne vurshat nikakva rabota,no samo chakat da im podhvurlqt nqkoi podkup,kakto vseki durjaven chinovnik v Bulgaria...zakona vaji samo za obiknovenite hora,za mafiotite vaji samo zakona na po silniq i po bogatiq
9
0
 
27
 
! Отговори
BG преди 6 години
Бабата гледала "лошо" :)))) И как една възрастна жена може да гледа лошо ?!?! Колкото до коментарите за младото поколение - сещам се за един древно шумерски текст отпреди незнам колко си години преди новата ера, в който пишело "от днешната младеж нищо не става" :))) Тъй че коментарите на по-възрастните за по-младите са съвсем нормални за всяко общество и по - всяко време. Днешните млади и те като остареят и те така ще говорят. Дайте сега по тази логика да избием къде що има баба и дядо !
8
1
 
21
 
! Отговори
ЛОШО преди 6 години
Този малък *** взима пенсия като инвалид , и ходи да бие баби .Трябва Полицията да му надуе главата и да го вържат за легло в болница.А тези които го защитават трябва да направят среща с него и бабите си .
7
7
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Ами...заради хора с твоето мислене държавата е на това положение.
6
8
 
25
 
! Отговори
Няма справедливост ! преди 6 години
Ако беше по времето на бай Тошо , този повече никой нямаше да го види .... което и реално заслужава ! Това ли наричате общество ? Някой да напада и потрошава безащитна старица пред погледа на запячите. Не е ли това същото когато лъв напада стадо антилопи и всички стоят и го гледат бездушни ? Такова общество ли искаме ? Потрошете го от бой този пък после да лежи той в болница не старицата ! И това че е психопат не е вярно , ако беше такъв щеше да е в заведение за лечение ! Заслужава бой само !!!
5
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата, отново безотговорна.Тоеа момче е БОЛНО. Не оправдавам постъпката му...но за мен, отговорност за нея носи държавата. Защото не се е погрижила болното момче да се лекува.Сега съда ще си покаже рогата точно пред него и ще го осъди....сбъркана работа. Важното е, че Бай Х...обещава стабилност и борба с контрабандата.Който е виждал тези две неща...нека пише или се обади.
4
4
 
35
 
! Отговори
2 преди 6 години
Ай стига ве.Всички наркомани изведнъж станаха невинни психично болни.
3
10
 
10
 
! Отговори
Българка преди 6 години
Само по погледа човек може да разбере че Живко има проблем и не е добре психически.В никакъв случай не оправдавам постъпката му - но момчето е болно