Тревожна тенденция: Расте броят на хората с неврози

Експерт: Това е в резултат от финансови и социални проблеми!
22 май 2017 14:45,
26
Тревожна тенденция: Расте броят на хората с неврози
Снимка: visualhunt.com

Над 10 хиляди души са потърсили помощ в Центъра за психично здраве в Бургас, 3 хиляди от тях са останали за лечение, а 426 психично болни с агресивно поведение са преминали миналата година курс на лечение в центъра.

От параноична шизофрения страда и 26-годишният Живко Кючуков, който нападна възрастна жена на автобусна спирка в морския град. Само с прокурорска преписка или съдебно решение обаче той може да бъде лекуван в специализирано заведение, защото отказва да постъпи доброволно там.

Още по темата

"Tенденцията е към увеличаване на броя на хората, които са с тревожни разстройства, с депресивни разстройства, хора с реакции на дезадаптация в резултат на проблеми, които са настъпили в живота им. Паническите разстройства са изключително много", казва пред БНР д-р Надя Желязкова, директор на Центъра за психично здраве в Бургас.

Не толкова при душевно болните пациенти е нараснал този процент, колкото при тревожните и невротичните разстройства. Това е може би резултат от финансови проблеми, социални проблеми, невъзможността да живеят живота си спокойно с гарантирана работа, с добри доходи.

Тези, които са емоционално по-лабилни, започват да реагират с една невротична симптоматика, която рано или късно стига и до нас, твърди Желязкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
След 1944 година отнемане насилствено имотите на хората.Стрес,бой,концлагери и убийства.При соца три национални катастрофи,златният резерв отиде при кредитора СССР,накрая и кредитора фалира,последва бандитската перестройка и ограбването на икономиката,каквото бе останало от нея.Комунистите по списък ограбиха и банките,последва хипернлация.Един долар се разменяше за 3000 лева.Приватизаторите завършили висше и РАБФАК с препоръка от БКП обезкостиха фабриките за скрап и станаха наемодатели,олигарси.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората в производството се заместват от роботи. Те нямат неврози и не искат нищо. Дори не трябва ПР и политици да ги лъжат.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩОМ В БУРГАС ЛУДИТЕ СА 10000 (САМО ИЗВЕСТНИТЕ), то в СОФИЯ СИГУРНО СА ПОНЕ ПОЛОВИН МИЛИОН.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО Е СТУДЕНО В БЕРГЕН, ДОРИ И ПРЕЗ ЛЯТОТО.И ТЕЗИ МРАЧНИ ТЪМНИ ДНИ ДЕЙСТВАТ СТРАШНО ПОТИСКАЩО.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАНАНИТЕ СА ОСОБЕНО ВАЖНИ. И ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ.ТОЛКОВА ТРУДЕН БЕШЕ ЖИВОТЪТ БЕЗ ТЕЗИ НЕЩА ПРИ СОЦА.
18
1
 
20
 
! Отговори
NWO преди 6 години
Това е бъдещето не само на България но и на света! Така че свиквайте и се приспособявайте от сега.Забравете за сигурната работа, щастливото семейство и нормалния живот.Бъдещето принадлежи само на избраните които са 1%. Останалите 99% постепенно ще бъдат превърнати във безполезни хомо психично болни зомбита неспособни да формулират собствена мисъл.ГМО, химическо замърсяване и правителствена пропаганда 24/7. Това е положението.Новата глобална корпоративно-фашистка диктатура идва с пълна сила.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко и Доко дали са чули за тази новина или вьобще не им пука?
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 14 ПИТАЩИЯТ ЗА РАЙСКОТО МЯСТО В КОЕТО ЖИВЕЯ ОТ 15 ГОДИНИ. НОРВЕГИЯ СЕ КАЗВА ДЪРЖАВАТА А РАЙСКОТО МЯСТО Е В ГРАД БЕРГЕН. НЯМА МНОГО БЪЛГАРИ И ТОВА Е
15
0
 
26
 
! Отговори
Кид Шелин преди 6 години
Кви неврози,бе !!! Направо по улиците си се шматкат кукавели !!! За 5 минути преброих трима пред кварталния магазин...Ама не те са виновни,а ония ,които обещаваха мед и масло от Америка да потече...Бай Желката /лека му пръст/ обещаваше мед и масло ,а му дадоха мухлясала царевица краварите...
14
2
 
15
 
! Отговори
евроатлантик преди 6 години
Яжте ми демокрацията мижитуркиии
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е къде е това място, No 13,ще ни е кажеш ли?!
12
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно породи тази причина преди 15 години отидох да живея на такова място където няма стрес и нерви! Преди да замина със семейството си съпругата ми беше в нервна криза поради претоварване в службата. Погледах я няколко дни как се мъчи теглих майната на цялата мутриенска територия купих билети и излетяхме за бялата държава. Тук сме като в рая. Нито се чудиме как ще изкараме месеца нито се чудиме как ще си платиме сметките нито в службата имаме притеснения. Живот като при бай Тошо!
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, на кой евроатлантик му пука за хамстерите, тичащи в катерушката на системата за ограбване, наречена "икономика"?Като изчаткат, ще внесем нова стока от джунгли и пустини, и пак ще грабим.Какво тук значи някаква си личност?
10
5
 
16
 
! Отговори
бивш преди 6 години
поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави :)
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и преди всички да полудеем, по-добре да се изнасяме в други държави, в които не сме прости, вземат ни на работа и ни плащат достойно, тука сме все недоучили,все не си изработваме парите
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така е в тази жалка територия
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така е в ***
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсата на любов и разбиране.Всеки е негативен към другия,тръгва с лошо към него.Липсата на комуникация е в основата на лошите взаимоотношения.Недоразумения които са неизменна част от ежедневието. Липсата на подкрепа.
5
0
 
17
 
! Отговори
това е целта преди 6 години
Затова пък има много повече аптеки и лекарите биха могли да бъдат много, много богати. Има търсене на здравни услуги. Като въведат здравно осигуряване според риска, още по-свободно и демократично ще се разраства бизнесът с нещастието.
4
2
 
34
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Много неадекватен коментар. Какво обвиняваш хората, които се сблъскват с проблеми във всяко естество? Започваш от образование, здравеопазване. То вече хора с болки в корема не могат да излекуват нашите лекари, какво остава нещо по-сериозно... Храните, ГМО, мръсен въздух, стрес, бедност, мизерия, най-логичното нещо е населението масово да изчатква. В България го няма проблема на богатите страни, където има "разстроейни" защото се определят като 18-ти пол, в България проблема е СЕРИОЗЕН.