Ангелкова мечтае: България на четири сезона!

Реално е да сме целогодишна туристическа дестинация, смята тя
Обновена: 23 май 2017 19:11 | 23 май 2017 19:05, Красимир Ангелов
37
Ангелкова мечтае: България на четири сезона!
Снимка: Булфото, архив

Основната цел на Министерството на туризма е страната ни да бъде целогодишна устойчива туристическа дестинация - България на четири сезона, и да бъдем в топ 5 на страните от Югоизточна Европа, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусията за проекта на Актуализираната национална стратегия за устойчиво развитие на туризма в България /2014-2030 г./.

Още по темата
"Тази цел е реално постижима, но само ако работим както досега, с обединените усилия на държавата, местната власт и бизнеса", подчерта Ангелкова, цитирана от пресцентъра на министерството.

Най-вероятно в плана ще бъде включено отпадането на прекатегоризацията. Николина Ангелкова е обяснила, че по този начин ще се повиши качеството на продукта, заради завишения контрол и конкуренцията. В този план за действие ще бъде поместено и създаването на туристически инспекторат като звено към Министерството на туризма.

По отношение на отпадане на прекатегоризацията Ангелкова поясни, че се предвижда допълнително облекчение - голяма част от документите, които се изискват, да бъдат набавяни по служебен път от екипа на МТ. Така се спазва и един от ангажиментите на правителството за облекчаване на административната тежест за бизнеса.

Обмисля си и възможността категоризацията на местата за настаняване да бъде комплексна, а не да се категоризират отделните обекти вътре - лоби бар, ресторант и т.н. По този начин няма да има хотели с четири звезди, а ресторантите да са с две.

По думите на министър Ангелкова е изключително важно в документа да бъдат взети под внимание не само геополитическите процеси извън Европейския съюз, но и отношенията в него и всички съпътстващи новости. Според нея е необходимо да бъдат предложени конкретни идеи и да бъде отчетена свързаността на сектора "туризъм" с всички останали сектори от икономиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До иванНа село също има Бали и то много, и там мога да СПА, защо ми е да ходя в чужбина?
24
0
 
2
 
! Отговори
Сезони беееге преди 6 години
КишаПотопМорКал
23
0
 
2
 
! Отговори
иван преди 6 години
напълно споделям тази концепция - лятото примерно в Гърция, пролет есен на малдивите или бали, зиме австралия или нова зеландия....
22
0
 
10
 
! Отговори
The vice преди 6 години
Тая *** комунистическа от ГРАБИ каква мултимилионерска вила е напрВИЛА на витоша!!!голема *** ви казвам...още 4 сезона да мо да краде по 4
21
0
 
5
 
! Отговори
i'm преди 6 години
Аз пък реших, че мечтае за България на четири морета...
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво смело напред. -Оголемете плажните ивици.-Направете парко места.-Свържете курортите /златни пясъци / /слънчев бряг / с градовете. Да може да се създаде поток от туристи и към града.-Направете алеии за бягане и велосипеди около морето.Това са неща , които ще накарат всеки турист да се върне тук. Успех.
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 10 години ходя на Адриатическо море. Чист въздух бистра вода няма бетон няма Мутри а само природни плажове зеленина и чист пясък.. Цените за вас сигурно ще са високи като знам какви заплати ви плащат мутрите! Но за мен и семейството ми са идеални. Щото заплатите ни ги плащат Норвежки роботодатели а не Мутроландски!.
18
0
 
8
 
! Отговори
бургас преди 6 години
Чета новина, че ангелакова наредила да се събори Нептун(частта на плажа)-новия концесионер се оплакал. Кой е той не се казва, може само да гадаем. Бургас не е слънчака и част от културата на Бургас е да седнеш на "тиферич", не да лежиш на кърпа или да се вра в пясъка и морето които ги гледам цекогодишно. Няма Фиеста, няма Нептун, ще има само стария капан ***. А Община Бургас защо не кандисатства за концесуята, бедна ли е що? Плажът трябва да е общински.
17
1
 
14
 
! Отговори
Мечти преди 6 години
Мечтите са безплатни но за всичко друго само с мечтане не става. Теябва се работа и то много работа. Ангелкова само се запитайте защо у нас туризма едва върви и защо в други държави има целогодишен туризъм и то в милиони. Като си отговорете се захванете и започнете да работите над въпроса а не само да мечтаете.Онзи ресторант на Слънчев Бряг още ли не можете да го махнете защото не се знаел собственика, години наред, пародия
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Taзи клоака може да е топ-дестинация само за помиярски туризъм, какъвто между впрочем може да предложи помирски народ като нас.Няма нищо случайно.Ние сме били винаги изметта на света.
15
3
 
17
 
! Отговори
vah преди 6 години
Да си кажем истината, България няма как да е топ лятна дестинация, причините са много: лошото обслужване, трагичната инфраструктура, грозното море. Лятото идват да си изкарат пропадналите западняци, пиянски и наркомански отр.епки. За зимните курорти може би са малко по-привлекателни, но също няма как да станат топ туристическа дестинация.А на Ангелкова бих и подарил 4 кутии бонбони сезони, щом толкова мечтае за сезони.
14
0
 
13
 
! Отговори
Бг стаил найс. преди 6 години
Украйна и ще ни сервират,молдовани ще готвят по ресторантите камериерки от Пакистан български шведи ще разнасят шезлонги страшна идилия.
13
0
 
3
 
! Отговори
Ахеецот преди 6 години
Ке доага Бандерас во министерството пак я пофане през кръсто да рипат ръченица пак. Оф ,пардон ... Кевин Коснаро беше танцувалнио со ВЛЪЦИ.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото оня дее на бал сяка година николаев ти учител лиси
11
2
 
26
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Ангелкова да не мечтае,ами да си стегне ресора,щото единствената причина за туристическия бум у нас е терора по Южното Средиземноморие!Просто няма къде другаде да идат по-бедните туристи.Ако се кара обаче по старому-и тях ще загубим!Само на англичани дошли да се освинят не може да се разчита.....
10
3
 
22
 
! Отговори
Калинка преди 6 години
Имат да мечтаят много тези крадливи и корумпирани КАЛИНКИИИИИИИИ от герб ЕООД КОМЕРС......БГстадото иначе отдавна мечтаеееее националните предатели,*** на прехода да са на бесилото
9
2
 
6
 
! Отговори
Hotel selo преди 6 години
Hubav mechta. :)Hotel bez kmet. Hotel bez polucai. Hotel bez doktor. Ama spasitel ot hlora ima. Pa da razhvarli malko hoteli i v bg praznoto....da n sa butat tolko nablizko edin v drug i da si barkat v chiniite prez balkonite...;) hem i narkomesta da ima ...
8
7
 
10
 
! Отговори
Балиго преди 6 години
Ангелкова да спре да мечтае, ами да вземе да разкара рибарите, дето клечат по бреговете с разни пръчки в ръцете!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те много българи мечтаят да почиват по 10 дни и през 4-те сезона......ама това са си само мечти!
6
5
 
9
 
! Отговори
Студентка преди 6 години
Вече няма и сериозни мъже. На плажовете ходя с приятелки и колежки.