Теди Москов скандализира: А,Б,В-то ни – подъл гръцки план!

"Глупаво е да се чества културата - или я има, или не"
24 май 2017 16:10,
358
Теди Москов скандализира: А,Б,В-то ни – подъл гръцки план!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Това да се празнува култура е глупаво, както и да се дават награди за нея. Културата или я има, или я няма. По време на комунизма 24-и май беше единственият празник, който не беше свързан със Съветския съюз. Но азбуката ни е подъл гръцки план да ни отделят от католическа Европа.

Това заяви театралният и телевизионен режисьор Теди Москов пред Bulgaria ON AIR.

"Приписваме се заслугата, че ние сме дали тази азбука на руснаците, а всъщност сме я взели от гърците. Те са пуснали двама шпиони гърци, които да създадат азбука и тя да ни отдели от растящото влияние на Папата", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
11
 
! Отговори
рода преди 6 години
Какъвто здравния министър,такъв и братчет му.Католическа Европа е приритала за теб.И там не са единни.Има и католици и протестанти.А често са управлявани от чистокръвни ***,за което пише и Вазов.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, българските букви нито са дело на Кирил и Методий, нито са лошо копие на гръцките, а са почти идентично копие на коптските. Не е трудно някой български или египетски монах да ги донесе и след това с лека корекция да се исползват у нас. Вижте https://en.wikipedia.org/wiki/Coptic_alphabetА че са ни изолирали от европейския свят - факт и до ден днешен.
19
6
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
бе от кирилицата е останало само ш и щ и още 3-4 много силно изменени букви
18
1
 
5
 
! Отговори
??? преди 6 години
И трите питанки са малко, за да разбера защо един нещастен и с претенции човек , за да се прави на оригинален , може да стане на ***?
17
2
 
0
 
! Отговори
до надето преди 6 години
До Надето Наде, и двамата дядо попе и двамата!
16
5
 
13
 
! Отговори
Край преди 6 години
Глупав човек много говори а малко знае!
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма празник, без някой многознайко да не се... на изметеното!!!
14
5
 
28
 
! Отговори
.!. преди 6 години
Защо постоянно едни такива "културни дейци" изсират едни големи ***?И този човек работи с азбуката ни,а не с мотика.Мъка ми е за българската култура,с такива културни дейци!Ей такива *** са по всички етажи на държавата!Неговата ***.а недое.ана.Дали ме разбира с тези гръцки букви които му пиша?!
13
2
 
16
 
! Отговори
И ти ли преди 6 години
изпростя бе? Аман от *** с претенции!
12
16
 
9
 
! Отговори
ало преди 6 години
най-после някой да го каже гласно. Точно 15 букви от гръцката азбука са абсолютно еднакви с българските, а другите им са подобни а защо е направено---не знам
11
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До някъде е прав. Преди да ни покръстят и създадът глаголицата ние сме имали друга вяра и друг език! Къде ни е отишла вярата и езика само един господ знае!? Да се подадеш на чуждо влияние каквото е Гръцкото и да се откажеш от вярата и езика си това не го разбирам! Къде е езика на Хан Крум Каква е била вярата му? Това и господ не го знае камо ли нашите пишман професори дето се правят на учени! Или пък знаят но го крият защото ще излезне че сме предали вярата и езика си на чужди интереси!
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това някаква шега ли е?Ако не е, нека осведомя уважаемия Теди Москов, че азбуката, която сме дали на руснаците / и доста още други!/, не е азбуката, която сме получили от гърците. Защото от тях получаваме глаголическото писмо на Св. Кирил. Кирилицата всъщност е дело на българин, не на грък!
9
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя има ли някаква роднинска връзка с бившия министър на здравеопазването, известен като *** Москов???Това би обяснило психичните отклонения
8
3
 
27
 
! Отговори
Чичо Пишо преди 6 години
Комплексар!
7
16
 
9
 
! Отговори
НЕбългарин преди 6 години
Недей така бе Москов българите поне с едно нещо се гордееха ти пак им чупиш куража нищо, че азбуката им е написана от гърци те си го знаят, че те са го написали
6
3
 
30
 
! Отговори
до теди москов преди 6 години
преди години гледах жена ти в мармалад. от тогава - на театър не ходя,честна дума. там в абсолютно всяко изречение тя повтаряше "к.ра ми янков" . точно ти теди,не ми говори за култура. само за това,че работиш и тук и в германия те лансират,но не си нищо особено. ако пък толкова си вярваш,че си много културен,дръж се за "к ура ми янков".
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоз изтрещя
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А гърците откъде са взели тези букви ? Във всеки случай не са нито елински ,нито гръцки . А коптите още си пишет с тях и бохайците .Колкото е имало гръцка демокрация, толкова и гръцки букви .
3
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много умно твърдение, няма що! Гледай си сцената и занаята, защото никога не е късно да станеш за резил.
2
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бълнувания на ев..рейско донннме .