Теди Москов скандализира: А,Б,В-то ни – подъл гръцки план!

"Глупаво е да се чества културата - или я има, или не"
24 май 2017 16:10,
358
Теди Москов скандализира: А,Б,В-то ни – подъл гръцки план!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Това да се празнува култура е глупаво, както и да се дават награди за нея. Културата или я има, или я няма. По време на комунизма 24-и май беше единственият празник, който не беше свързан със Съветския съюз. Но азбуката ни е подъл гръцки план да ни отделят от католическа Европа.

Това заяви театралният и телевизионен режисьор Теди Москов пред Bulgaria ON AIR.

"Приписваме се заслугата, че ние сме дали тази азбука на руснаците, а всъщност сме я взели от гърците. Те са пуснали двама шпиони гърци, които да създадат азбука и тя да ни отдели от растящото влияние на Папата", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, и? Значи ли че е лошо и неполезна?
200
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българската култура е с византийско влияние,не заради Азбуката или българските школи,а заради част от литературата,която българите вземат от Византия и я превеждат на български.Тъй като тогава най-богатия образователен център е била Византия.Освен това,сключват и бракове понякога помежду си,като българите се оженват за византийски аристократки или принцеси.
199
2
 
17
 
! Отговори
БГ преди 6 години
ЯВНО ВСИЧКИ С ФАМИЛИЯТА МОСКОВ СА ЗА МОСКВСКИ ПСИХИАТРИИ....,БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК И ПИСМЕННОСТ СА ТОЛКОВА СТАРИ,ЧЕ ДОРИ "ЛИПСВАЩАТА" ТРАКИЙСКА ПИСМЕНОСТ Е ИДЕНТИЧНА С ГЛАГОЛИЦАТА-НАМЕРЕНИЯТ ПОКРАЙ ПЪРВОМАЙ НАДПИС ДОКАЗА ТОВА,ПРЕТЪРПЯНАТА КОРЕКЦИЯ НА ГЛАГОЛИЦАТА В "КИРИЛИЦАТА",ВСЪЩНОСТ Е ДЕЛО НА КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ .КЪДЕ ТИ ГРЪЦКИ АГЕНТИ,ТУРСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ВМЕШАТЕЛСТВА ,САМО ИМ ПОВДИГАМЕ САМОЧУВСТВИЕТО
198
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде може да ми посочите спор за езика при българите?Спор за езика не знам да има,но е имало спор за религията между българите - дали да са езичници или християни.
197
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
славянство у нас е измислица както измислицата че румънците са римляни и наследници на рим.у тях романския език е наложен както у нас сегашния български.езикът на основателите на българската държава не е бил този.----Разликате е огромна,при българите,българския княз е решил какво да става и каква Азбука да има,а и сме смесени със славяни.А при румънците латинския се налага със сила и отвън.
196
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До н.милановТака ли?А кой е плащал?Не е ли княз Борис,цар Симеон и т.н.Имаш ли си представа каква скъпа дейност е постройката на школи,църкви,манастири,изработката на книги(от кожа,сребро,злато,скъпоценни камъни),работници,учители,монаси,животни за кожа и т.н.За какво да дават пари българските царе за византийците,те трябва да са изкукали,особено пък Симеон,който побежадава византийците или пък византийците плащат данък на българите.
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАбе незнам,но в българските каменни надписи и други надписи,са разграничавали гърци от ромеи.
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поправка, аз съм 270, а не 271! Моля за извинение! С 271 и генетичните изсладвания бих си поговорил с 271!
193
1
 
8
 
! Отговори
- преди 6 години
До Т. ИлиевТова може да да го каже само един евреин - а те не обичат християните. Нищо че в в личната му карта пише -българин- евреина винаги си остава евреин.
192
0
 
2
 
! Отговори
Аз съм № 271 преди 6 години
...заточен Св.Методий. По това време бяха създадени научни звена, занимаващи се изключително с кирило-методиевата дейност. Бе издадена значителна по обем и качество литература. А след изявите на големия приятел на България акад. Д.Лихачов в Русия се пренастроиха към оценяване и възвеличаване на Светите Братя и построени техни паметници в няколко града. В Москва паметникът е на 230 м от Червения площад.
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо страшно в това да признаем, че сме част от Византийския етнокултурен кръг. Византия не означава гърци, даже съвременните гърци странят от това да ги наричат византийци (в този период). Българите са наричали византийците (едно по-късно понятие) ромеи, т.е. римляни. Да отдадем нужното уважение на един отминал период, в който делото на Св.Св.Кирил и Методий беше обект на национална пропаганда в страната и в Европа. Живков откри паметен надпис в градчето Елванген, Бавария, където е бил за
190
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи не правиш разлика в борбата между немските духовници,политическите интереси на великоморавците,папските интереси,византийските и българските политически интереси.Това са пет различни неща и всеки е имал отделен интерес.А ключа е бил в ръцете на българите.Конфликта е всъщност много по-стар,но това е друга тема,немците и българите са имали спорни територии,немските духовници са навлизали в българските територии,с цел да покръстят езичниците и ги отцепят от България,още преди Велико
189
0
 
10
 
! Отговори
Грую Нюйоркски преди 6 години
В това мозъкотворение на т.н. "теди" има нещо вярно. То изглежда също като него - от вън прилича на човек, но по скоро е торба с ***.
188
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 245"Ние сме приели при Борис вярата от католиците..."Умничето на мама, до Разкола през 1054 г. не е имало католици и православни. Вярно, имало е припламвания в съперничеството между Рим и Константинопол, но историята е по-сложна. Да оставим на специалистите този терен и да не се излагаме с демонстрация на незнание!
187
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
било е време когато рим и константинопол са били в остро съперничество. изпраща ли са свои служители и емисари да лобират за своите интереси и сфери на влияние.кирил и методий са били висши византийски чиновници.това е истината----- Да,служили са,защото са се отличили със своите знания,умения,мъдрост,били са изключително уважавани мъже навсякъде,при всичките си мисии,включително и при арабите,където византийците са мислели,че арабите ще ги убият,а те са се ползвали с респект и сред тях.
186
2
 
5
 
! Отговори
варненец преди 6 години
Тоз теди не беше ли евреин ?
185
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите по принцип не са имали проблеми нито с православието,нито с католицизма.И до сега е така,влизаме си и в двете църкви.Не случайно Кирил и Методий са избрани за закрилници и патрони на Европа,защото именно те обединяват българската,византийската, римската,славянската култура;една общоевропейска култура.Сега,че на Москов нещо му щукнало,пет пари не давам.
184
4
 
2
 
! Отговори
езичник преди 6 години
Кирил-Лирик лиричен метод(И)
183
1
 
8
 
! Отговори
хм преди 6 години
До Кирил и Методийнародния гняв го преръсти на Педи !!
182
1
 
23
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Нали го виждате колко е зле човека. Мисля, че има шизофрения. След онази катастрофа която той претърпя в Германия. Той е неадекватен.