Теди Москов скандализира: А,Б,В-то ни – подъл гръцки план!

"Глупаво е да се чества културата - или я има, или не"
24 май 2017 16:10,
358
Теди Москов скандализира: А,Б,В-то ни – подъл гръцки план!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Това да се празнува култура е глупаво, както и да се дават награди за нея. Културата или я има, или я няма. По време на комунизма 24-и май беше единственият празник, който не беше свързан със Съветския съюз. Но азбуката ни е подъл гръцки план да ни отделят от католическа Европа.

Това заяви театралният и телевизионен режисьор Теди Москов пред Bulgaria ON AIR.

"Приписваме се заслугата, че ние сме дали тази азбука на руснаците, а всъщност сме я взели от гърците. Те са пуснали двама шпиони гърци, които да създадат азбука и тя да ни отдели от растящото влияние на Папата", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдааа....Така де,то и Кирил и Методи треба да са българи и нема как да е друго,щото с тез именца са си баш от наще:))))......-------Ами защото и ти толкова знаеш,това са ЦЪРКОВНИТЕ,монашески имена на Кирил и Методий,а оригиналните им имена са Църха и другото в момента не си го спомням,но можеш да си ги намериш.
180
1
 
23
 
! Отговори
Т. Илиев преди 6 години
Уважението ми към Теди Москов (изключителен театрален режисьор) секна след тези думи, че братята Кирил и Методий са гръцки шпиони, създали нарочно славянската азбука, за да ни отдалеч от папата. Тези думи са насочени и срещу княз Борис и срещу цар Симеон Велики, Братя Асеневци и цялата българщина. Който подържа една такава теза, не заслужава да е българин.
179
5
 
8
 
! Отговори
От Мене до анонимния преди 6 години
Мдааа....Така де,то и Кирил и Методи треба да са българи и нема как да е друго,щото с тез именца са си баш от наще:))))А и нема как да не са написали кирилицата(щото от на Кирил иде)...нищо,че таквоз животно като "кирилица" никъде по света не е чувано да има.Нейсе де....нема спорим с подобни на тебе.Казах що имам да думам за компутъра,че не мож си съгласен с мене ми беше ясно още преди да почнем да пишем що бех написал ;)))))
178
1
 
15
 
! Отговори
чичо преди 6 години
каква култура бе и днес на празника потелевизията дават само ченгета,прокурори,кой кого набил,някаква дрогирана кифла тръгнала с колата си...няма култура и никой не иска да я има само простотии в тази държава
177
1
 
12
 
! Отговори
Потребител преди 6 години
Поради не познаване на собствената ни история възникват такива теми. Трудно е да я познаваме защото много сведения за премахнати, преиначени и/или анализирани пристрастно. Когато се подава частична и невярна информация се правят грешни и опасни изводи. Затова информацията винаги се е смятала за изключително ценна "стока". Ако се направи сериозна ревизия на историята ни с анализи от моментна и сегашна гледна точка за всяко събитие съм убеден че ще трябва да се променят всички учебници по история.
176
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъ-па-ко Москов,каквото и да се напъваш,първо не Кирилицата,а Глаголицата е съставена от Кирил и Медодий.И второ Кирилицата си е абсолютно българска азбука,съставена от Климент Охридски и по поръчка на българския цар Борис 1.Да не говорим пък,че гръцката азбука е променяна много пъти и гръцките букви са всъщност финикийски или може би коптски.
175
0
 
27
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
И защо му публикувате г'лупостите на тоя чуждопоклонник? По времето, когато Кирил и Методий са създали славянската азбука, това, което сега наричаме "Западна Европа" го е нямало. Византийците, въпреки византийските си похвати, чрез славянската азбука са се оказали отделени, а не обединени със славяните. Така че от славянската азбука е спечелила най-много точно Българската държава.
174
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мене (244)Действително е учудващо нечие невежество! Та по темата - компютърът, чийто автор е Дж. Атанасов, се нарича "АВС", т.е. AtanasoffBerry computer (виж подреждането на имената!) Клифърд Бери по това време е студент и е привлечен за помощник по препоръка на Харолд Андерсен! Това става през 1939 г. Цузе създава Z3 (първия си работещ модел) през 1942 г.Толкова за незапознатите!
173
2
 
28
 
! Отговори
Еми това е, братлета преди 6 години
28 години демокрация - 28 години деградация! И се чудите защо сме се превърнали в скотове? Интелектуалец, превърнал се в жалък алкохолик, изглеждащ по- зле от клошар. Готов да продаде майка, баща, родина за 30 сребърника. И само той ли е? А едно време тези хора бяха истинския елит на нацията! И вижте днешния ни "елит"!
172
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А англиканската църква си е башка.Ни едното,ни другото.
171
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако го е казал,то той самия е ***(без извинение)!И ако има някакви предпочитания към избор на църква,си е негов личен проблем,а не наш.Да не говорим,че Глаголицата е единствената официално благословена Азбука от папата,но той явно не го знае.И че гръцкия произход на Кирил и Методий е много съмнителен,защото има стара литература,където се говори за българския или славянски произход,но няма написан и един ред,където да се казва,че Кирил и Методий са гърци.Специално за Кирил има и за бащата и з
170
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До азНие сме приели при Борис вярата от католиците, след това нещата се променят. българската църква е източно православна.Друг е въпросът че и едните и другите се карат кой да ни затапва устите))
169
3
 
12
 
! Отговори
Мене преди 6 години
Много ме учудва невежестото на някои коментиращи....Например спора за това какво бил създал Джон Атанасов?!?....Хора,доказано е че екипа на Бери в който е бил и г-н Атанасов са създали ИЗЧИСЛИТЕЛНАТА МАШИНА.КОМПЮТЪР се нарича устройството,което подлежи на програмиране.....и туй ми ти устройство се смята за измислено от един немец с име Конрад Цузе.Това са доказаните факти, а не измислени глупости и легенди!!!П.П. В никакъв случай не умаловажавам приноса и интелекта на г-н Атанасов.
168
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 234. Защо се учудваш че Путин е казал че писменоста им е дошла от Македонска земя?Я вземи да прочетеш историята да видиш че първо Македония е създадена след това България. От един и същи човек са създадени и двете държави които са били една територия! Сега са разделени но е имало времена в които Македония е била Българска територия. Така че Путин е прав дали от България или от Македония все от едно място е!
167
7
 
29
 
! Отговори
Бранни преди 6 години
Това изказване а Педи Москов трябва да влезе в учебниците, като нагледно помагало, за да с онагледят думите на Паисий "О неразумний юроде..."
166
4
 
20
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Путин е силен и велик защото отлично знае че икономическия просперитет е основата за всичко. Тези нашите надуйбалончовци за нищо не стават - приказки и нищо повече. Време е вече в тази ограбена и измъчена България да се извисят новите Ботев и Левски - стига управленска простащина и демагогия....!!!
165
3
 
22
 
! Отговори
Софка преди 6 години
Теди Москов се чуди как да влезе в обектива на общественото внимание. Запази си тъпите разсъждения и не се прави на най-големия интелектуалец в България. В един момент такива като него започват да се мислят за нещо над нормалните хора и сипят невероятни простотии. За братята Кирил и Методи има много писмени документи не само у нас как и защо са разпространявали кирилицата. Ако нямат заслуги към света нямаше да бъдат обявени за светци и дори Ватикана да признава този празник
164
0
 
19
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 6 години
Не е добре на празника си да се отричаме от празника си. И от името си.Теди идва от Теос, бе Теди, не от Тидиъс...
163
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците първи се усетиха какво означава славянската азбука и направиха всичко възможно да унищожат Свети Методий в Моравия и да продадат учениците му в робство, а след смъртта му наложиха отново в църквите латинския и немския език, за да асимилират славяните;
162
13
 
5
 
! Отговори
HELLAS PATHR PATRIDA преди 6 години
КИРОС И МЕТОС СА ЕЛЛИНИ - ГОРДИ ЕЛЛИНИ.НЕ СА БВУЛГАРУС.