Агресията vs. лекарите ще се промени... с мисленето

Твърде много хора злоупотребяват със Спешна помощ
25 май 2017 08:45, Петя Славова
36
Агресията vs. лекарите ще се промени... с мисленето
Снимка: Bulgaria ON AIR

За да бъде намалена агресията срещу лекарите и да се спрат инцидентите е необходимо да се въведат законови промени, както и да се промени мисленето на обществото. Твърде много хора злоупотребяват с услугите на Спешна помощ, а фалшивите сигнали пречат на работата ни. Това заяви в студиото на "България сутрин" д-р Делян Георгиев, завеждащ смяна в Центъра за спешна помощ.

Още по темата

Повод за дискусията в студиото станаха зачестилите прояви на агресия срещу медици в българските лечебни заведения. Най-пресният пример за това е насилието над екип от Спешна помощ в бургаската болница "Бургасмед", който беше нападнат от 20-годишен пациент във видимо нетрезво състояние.

"Подобни действия не могат да бъдат оправдани по никакъв начин, защото пациентът е този, който идва да търси помощ от нас, ние не му се натрапваме сами", коментира още д-р Делян Георгиев.

Пред Bulgaria ON AIR общопрактикуващият лекар д-р Петър Самарев допълни, че към всеки един човек, потърсил лекарска помощ, се подхожда с уважение. С помощта на Българския лекарски съюз е издействано законодателство, чрез което такива прояви на агресия срещу служители в болнични заведения биват обявявани за криминални престъпления, а вече има и осъдени с ефективни присъди.

"Срам ме е от това, което се случва в нашата страна в 21 век. Подобна агресия е показателна не само за неуважение към лекарското съсловие, тя е показателна към институциите в цялата страна. Остава обаче основен проблем честата практика прокуратурата да излиза с решение за липсата на достатъчно доказателства и аргументи при подобни деяния", каза д-р Петър Самарев в студиото на "България сутрин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно е всичко се оправя *** с мисленето наистина тъи като се не мисли повечето от тях скачат да плуват срещу течението така щее така и аз не бях канен ни на бал ни на юбилеи ни на мероприятие е апнаха и пиинаха место мен аз съм сигорно луд за тях не ме интересува хапваите и пиивате страхотни партита има само нензнам какви са и благодаря за оказаното доверие колкото до мен аз си направих извода с какво имам работа около мен
5
5
 
9
 
! Отговори
Цуци преди 6 години
Спешна помощ злоупотрбява с твърде много хора
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресията е навсякъде в обществото , проблема е, че уж сме цивилизовани имаме медицина, наука, куртура, а агресията расте.Няма локига да търсите под вола теле , като отделяте специално внимание на тези или онези професии. така само става още по-зле.
3
1
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Язък че вчера беше 24 май. Да живее шльокавицата.Агресията VS. лекарите
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресията е продукт на системата, лекарите не могат да отвърнат на боя с бой, защото се водят на работа и заплата, а агресорите са свободни хора, защото никой не ги спира да бият.
1
1
 
12
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Ха ха...Без коментар,със всеки изминал ден ,тази държава се погребва и дълбае дъното все по дълбоко и по дълбоко.Жалко за хубавата ни природа и страна...