КАТ настоява: Да се махне знакът за камери за скоростта!

Затруднявала се работата, шофьорите не станали по-примерни
26 май 2017 17:30,
112
КАТ настоява: Да се махне знакът за камери за скоростта!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

КАТ отново иска да премахне обозначителния пътен знак за пътни камери. Това съобщи началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски.

Той обясни, че знакът затруднява работата на пътните полицаи и ще настоява за премахване на сигнализацията поне преди мобилните камери. Подобен опит имаше и през миналата година, но предложението беше отхвърлено от Транспортната комисия, припомня "Дарик".

Още по темата

Знак Е24, който обозначава участък с пътна камера за контрол на скоростта, бе въведен през май 2015 г. с цел КАТ да върне в употреба издаването на електронни фишове от мобилните камери. Тяхното използване бе спряно от Върховния административен съд през 2014 г., тъй като според магистратите нямало достатъчно гаранции, че те не се манипулират и не е сигурно дали заснетият водач е в нарушение преди или след ограничителния знак за скоростта.

Според началника на КАТ комисар Бойко Рановски знак Е24 обаче затруднява работата на "Пътна полиция", затова ще се настоява отново за неговото премахване.

"Ние ще го предложим, а дали ще го одобри нашето ръководство и ще стигне до Народно събрание, не мога да кажа категорично. За стационарните камери не е проблем да бъдат сигнализирани и да се знаят местата, но мобилният контрол, за да може да сме по-реални и мобилни, знакът ни затруднява", каза Рановски.

Опит за премахването на знака имаше и през миналата година – тогава обаче депутатите от Транспортната комисия отхвърлиха предложението с мотива, че табелата има силен превантивен ефект, а работата на КАТ не била да се крие по храстите. Според Бойко Рановски обаче въпросният "превантивен ефект" не е толкова голям.

"В стационарните камери имаме по 1500 нарушения на камера на месец. Така, че това, че има знак, не означава, че повече се спазва. По-ефективен е контролът с мобилните камери, защото там може един час да контролираш на едно място, следващия час на друго място", каза още той.

В момента пътните участъци, в които работят мобилни камери на КАТ, трябва да са обозначени със знак Е24 и да са обявени предварително на сайта на МВР, както и по медиите.

В случай че табелата преди мобилна камера не е сложена, издаденият електронен фиш за превишена скорост може да бъде отменен при обжалване в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като искат да махнат знаците да ходят в "Биг Брадър". А ако все пак ги махнат, хората знаят как да си бранят правата. Но е крайно време носителите на такива идеи да носят персонална отговорност, а не държавата да плаща за глупостите на калинките.
21
19
 
16
 
! Отговори
111 преди 6 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МАХАНЕ НА ЗНАЦИТЕ ЗА КАМЕРА!!!!КАТО СЕ ВИДИ ЗНАКА ВСИЧКИ СА МИРНИ И ТИХИ И СЛЕД ЗНАКА КЛЕДАЙТЕ КВО СТАВА!!!160 КМ ДВИЖЕНИЕ.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МАХАНЕ НА ЗНАКА!!!
20
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма логика да има знак , като има КАТ. Къде в цяла Европа има знаци ? Аз карал през цяла Европа на всякъде има изненадващи проверки или камери. Нали идеята е да те хванат, ако нарушаваш закона.
19
3
 
7
 
! Отговори
200 преди 6 години
Когато се появили колите Бай Тошо извикал Бойко Борисов и взели че създали КАТ, а Баце тогава го пратили с милиционерската Ладичка да се крие из храсталаците и да глобява шофьорите с чиито тогавашни коли с усилие се вдигали заветните 120 км.
18
3
 
16
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
Аз пък настоявам да станат ДВА броя знаците,един на 500 метра от патрулката и втория на двеста метра.......................като знаците се поставят на бегом за време.
17
10
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Няма ефективен начин за събиране на глобите .Я го вкарай в ареста докато плати глобата и още на следващато сутрин глобата е кацнала.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре е като превишиш скоростта да идеш и да си признаеш. По този начин хем КАТ ще отчитат дейност, а ии няма да вършат нищо.
15
6
 
25
 
! Отговори
потъва преди 6 години
Кораба започва да потъва. В цяла Европа е така. Има ли радар има знак. Тук обаче се връщаме в тъмните времена на корупция и рушвети.
14
18
 
12
 
! Отговори
До номер 11 преди 6 години
Ако си изряден, какво ти пука дали се вижда или е в храстите? Или си от тези, коитокарат с по 40-50 над ограничението?
13
1
 
5
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Чакам по 15 мин.да ми одобрят коментарите. Моб.нет е безумно скъп 50 лири (25 лева ) за 10 ГБ. домашния нет е 50 гб.после си на 256кбпс. за 50 лири. В БГ интернета е евтин и бърз. А реклами трябва да има. Без реклами къде ще ви хостват глупостите.
12
0
 
9
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Сайт без реклами не става. По турските сайтове направо чаакам по 15 сек. докато отворя линк. Има видео реклами. Пише "след 15 сек. ще затвориш рекламата. Ако скролнеш надолу и гледаш друго и след минута се качиш горе пише "след 13 секунди".Така са направили, че ако не изгледаш рекламата няма статия. А за коментарите чакаш 15 минути най малко да ти одобрят коментара. Не се оплаквайте. и се плащат 40 лири за 50 гигабайта после син на 256кбпс. В БГ даже моб.нет е неограничен.
11
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз немски полицай скрит в храстите или спрял на остров да дебне за скорост не съм видял!!!!! имат т. н. блиц маратони.... 24 часа седят и снимат за скорост... но това се обявява в всички медии поне седмица напред.а нашия омазан с баничка *** е бетер партизанин...едвам го виждаш из храсталаците
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз комисар има навика да пообикаля телевизиите с "капацитетните си мисли и предложения".
9
0
 
7
 
! Отговори
бъкс блу преди 6 години
До чифутиАко си с Мозила си сложи добавките Adblocker Ultimate,Ublock Origin и си инсталирай програмката Adfender и няма да имаш никакви проблеми с рекламите поне аз нямам затова и ти препоръчвам.
8
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това със знака беше най-смешното нещо, което Кат позволиха да се ползва. Плащаме на някой кола и заплата да наказва нарушителите , а той слага табела - внимавайте аз съм тук намалете. Хахахахахха много голяма просттотия беше това. Все пак от нашите данъци се плащат да висят там двама полицая и една кола.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив, да ги слагат и там, където камери яма. Така имат превативен ефект.
6
5
 
32
 
! Отговори
Цецо-рушвета преди 6 години
КАТ е паразитна и ненужна организация.Създадена е през комунизма за да има работа за по-простите роднини на ........В момента са си чисти рекетьори.
5
1
 
36
 
! Отговори
Ники преди 6 години
И аз настоявам, да започнат да оправят пътищата вместо да слагат знак за неравност или ограничение 20км/ч за да си измият ръцете като то строшат колата.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чифутиСложи си Adblock Plus
3
9
 
23
 
! Отговори
Тиквун преди 6 години
Вместо да се занимават с табели, камери и тем подобни глупости не е ли по-лесно и практично от КАТ да разиграват глобите между всички шофьори на лотариен принцип. Примерно този месец сме предвидили толкова и толкова лева да влезнат в бюджета и всеки ден разиграват глобите. На един ще се паднат 20лв, на друг 100, а някой може да уцели и джакпота.