Кого защитава БХК? Всички българи или "дегенерати"?

Расате и Лилов в спор за финансирането на организацията
26 май 2017 13:30, Мария Захариева
104

7724 гледания   |  Още видео
Българският хелзинкски комитет трябва да бъде изведен от необходимост в момента, в който правата на всички граждани в България бъдат защитени от съдебната система. Тази позиция защити пред Bulgaria ON AIR активистът за човешки права Виктор Лилов.
Още по темата

"БХК има определени приоритети и е свързан със защита от дискриминация. Много често обект на дискриминация са хора от малцинствата. БХК оказва правна помощ по стратегически дела, често свързани с деца. Ако искаме да сме съвременна държава, не можем да разделяме гражданите по етнос", обясни той.

Бившият председател на БНС Боян Расате е категоричен, че няма никакъв смисъл от дейността на БХК. По думите му много хора, които наистина са пострадали и са потърсили помощ от БХК, не са получили такава.
 
"БХК защитава неправилно и едностранно определени елементи от нашето общество. Помощ получават предимно дегенерати. Има подвеждане на обществото, че в България има проблем със сексуалните малцинства и интеграцията на малцинствата", коментира Расате.

Расате обвини БХК във финансиране от чужбина и в престъпление срещу българското общество. Той настоя, че БХК не може да изземва функцията на държавните органи и разследващата журналистика.

Книгоиздателят Виктор Лилове отговори, че не вижда проблем във финансирането на организацията. подчерта, че БХК гарантира равнопоставеността на всички граждани и напусна ядосан студиото на телевизията.

Светла Баева, която е директор на програма "Кампании и комуникации", обясни, че видеото, в което БХК призовава за самозакриването, си е отговор към най-яростните критици на организацията.

"Ние сме от малкото организации, които влизат в затворени институции и показват какво се случва реално на терен", отбеляза тя.

Изпълнителният директор на фондация "GLAS" Симеон Василев добави, че ако организации като БХК бъдат закрити, това ще означа, че обществото не е демократично или БХК е постигнал всичко.


104
Още от
Напиши коментар Коментари
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До До 91
Да знаеш да съществува някаква неправителствена организация, наречена "Русия за България", която да раздава милиони и да защищава арменци,гърци и руснаци / каквито малцинствено в България също има / ?
М?
63
12
 
1
 
! Отговори
До 91 преди 8 месеца
До Българин

Предполагам, според теб...НЕпредатели са само българите, които обичат силно Русия, мразят САЩ, Сорос...и са против Европа??!!!
62
1
 
36
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
БХК антибългарска институция, работи срещу българския народ и интереси. Служителите и са национални предатели и трябва да бъдат съдени като такива
61
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 месеца
Що за въпрос?Шведите разбира се,те са европейско богатство.
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дедо Сорос дали няма скоро да иде да се изповяда на Господ? Какво ли ще му каже.... Как ще оправдае милионите си жертви?
59
9
 
1
 
! Отговори
realist преди 8 месеца
До Анонимен 83 ; vednash vsi4ki baiganiovci da sa na edno mnenie - samo kato pro4etesh i shte razberesh kolko ste mrasni i dolni g i a y r i - romite li vi obediniavat -nema li neshto po vazno naprimer balgarskia prosperitet na bednia i zalak narod ( pleme) rasate e RASIST podklazda rasova nenavist sreshto polovin balgaria romi 1200000- tyrci 1500000 ,amenci ,makedonci i taka natatak . ne ni e nyzno razdelenie aaaaaaaaaaaaa OBEDINENIE ????????????????
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
защо триеш?
57
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 82

В Германия всякакво обсъждане на Холокоста е забранено със закон, под влиянието на еврейски лобита. Ти си направи сметка дали по този начин може да се стигне до каквато и да било истина и до колко това е демокрация.
56
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Веднъж всички българи да са съгласни с нещо, браво. Вън антибългарската организация БХК, ако имахме Национална Сигурност отдавна да са изгонени.
55
2
 
30
 
! Отговори
Рашо преди 8 месеца
Антибългарска организация, финансирана от саудитска арабия и турция, това е бхк. Опитайте се да разрушите една джамия и ще видите кой първо ще скочи да ви съди - бхк.
54
2
 
42
 
! Отговори
до бхк преди 8 месеца
Къде сте ? Имам базука, калашка и мноооого петронки за вас. Не ви харесвам. Защитавате само избрани хора почти винаги от малцинствата, с престъпно поведение, неплащащи данъци ток вода и живеещи на чужда земя, а имащи претенции. Защо не защитавате нас от тях? ЗАЩО ?
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До байхейс

Но това не пречи след Втората световна война да бъдат подложени на жестоки преследвания и наказания всички французи, срещу които евреин повдигне обвинение в смисъл, че този французин с нещо е навредил на евреин по време на окупацията.
52
4
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 8 месеца
В заключение, и като резюме на последните ми коментари в които давам примери за етнически малцинства в Германия и окупираните територии от нея (има още много), искам да поясня че ги давам не за да оправдая по някакъв начин нацистите че не са закачали малцинствата, а точно обратното: Като доказателство, че дори в България ако познавате видни личности от малцинствен произход (като Иво Папазов) които не са били закачани, това не означава че в България няма дискриминация.
51
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 8 месеца
До: номер 68

Прочее, като стана въпрос за евреи, имало е и много евреи дето не са ги закачали, примерно Вернер Голдберг, войник-манекен от Вермахта, посочен във вестник със снимка като пример за идеалния германски войник (каква ирония).
Докато не са го разбрали че е евреин. Е, после го уволняват от Вермахта, но са му направили добро защото не са го пратили на източния фронт да се бие срещу Сталин.
Кой знае, ако го бяха пратили може би щеше да бъде убит там?
50
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 8 месеца
До: номер 68

Абе тук много експерти в този форум бе, отде толкоз експерти?
Експерт до експерта!
Джанго Райнхарт първо не е евреин, после не е сътрудничил никога на Гестапо, не са го закачали само заради таланта му! И като имаш предвид че е джазов музикант, и като имаш предвид че нацистите заклеймяват джазовата музика, щур късмет е имал че и косъм не е паднал от главата му. Даже е бил заловен при опит за бягство от Франция, но един офицер от Луфтвафе - Дитрих Шулц-Кьон го пуска.
49
2
 
22
 
! Отговори
MRAWKA преди 8 месеца
ЗАБРАНА НА АНТИБЪЛГАРСКИЯТ Х.К. И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ Н.П.О. БЪЛГАРИЯ СИ ИМА ДОСТАТЪЧНО НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ВЪВ ВЛАСТА И ОЩЕ НЕ СА НИ НЕБХОДИМИ.
48
2
 
52
 
! Отговори
Крезимор преди 8 месеца
БХК е антибългарска и всяко тяхно действие го е показвало досега! Как един път не чух да са защитили българин, нападнат от мургавелковци? Винаги защитават тези, които имат цвят на кожата, различен от белия, дори да са извършили най-бруталното престъпление.
Тези не заслужават да извършват каквато и да е дейност на територията на страната! Техните действия са насочени към разединение, а не към единение!
47
1
 
13
 
! Отговори
крали марков преди 8 месеца
До Сър Пичук

Няма такова нещо,нацията изобщо не е разединена!Просто ние българите сме големи индивидуалисти,това е всичко!
46
2
 
21
 
! Отговори
Роско Плевела преди 8 месеца
Някой може ли да обясни какво означава, "евроатлантически ценности?
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом еБХК рИвът, значи нещата отиват на добре.
Кееф!