Кого защитава БХК? Всички българи или "дегенерати"?

Расате и Лилов в спор за финансирането на организацията
26 май 2017 13:30,
104

Българският хелзинкски комитет трябва да бъде изведен от необходимост в момента, в който правата на всички граждани в България бъдат защитени от съдебната система. Тази позиция защити пред Bulgaria ON AIR активистът за човешки права Виктор Лилов.
Още по темата

"БХК има определени приоритети и е свързан със защита от дискриминация. Много често обект на дискриминация са хора от малцинствата. БХК оказва правна помощ по стратегически дела, често свързани с деца. Ако искаме да сме съвременна държава, не можем да разделяме гражданите по етнос", обясни той.

Бившият председател на БНС Боян Расате е категоричен, че няма никакъв смисъл от дейността на БХК. По думите му много хора, които наистина са пострадали и са потърсили помощ от БХК, не са получили такава.
 
"БХК защитава неправилно и едностранно определени елементи от нашето общество. Помощ получават предимно дегенерати. Има подвеждане на обществото, че в България има проблем със сексуалните малцинства и интеграцията на малцинствата", коментира Расате.

Расате обвини БХК във финансиране от чужбина и в престъпление срещу българското общество. Той настоя, че БХК не може да изземва функцията на държавните органи и разследващата журналистика.

Книгоиздателят Виктор Лилове отговори, че не вижда проблем във финансирането на организацията. подчерта, че БХК гарантира равнопоставеността на всички граждани и напусна ядосан студиото на телевизията.

Светла Баева, която е директор на програма "Кампании и комуникации", обясни, че видеото, в което БХК призовава за самозакриването, си е отговор към най-яростните критици на организацията.

"Ние сме от малкото организации, които влизат в затворени институции и показват какво се случва реално на терен", отбеляза тя.

Изпълнителният директор на фондация "GLAS" Симеон Василев добави, че ако организации като БХК бъдат закрити, това ще означа, че обществото не е демократично или БХК е постигнал всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безпардонният Хленчески Комитет са опасност за България колкото терористите ИДИЛ и ДПС !
19
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БХК гарантира равнопоставеността на всички граждани.......................ТОВА Е ЛЪЖА.
18
18
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ист,а с рома расате,какво ще правим,и той ли ще ходи в Хелзинки.
17
1
 
69
 
! Отговори
ист преди 6 години
Хелзинкският комитет да си ходи в Хелзинк, като си вземе и хелзинкските си роми.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтрахилОсъзнавам го много добре. Лек сарказъм беше...боли от това, че България отива по дяволите.
15
1
 
53
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Бхк трябва да бъдат съдени за национално предателство и подривна дейност срещу държавността и териториалната цялост. Как може фондация с чуждо финансиране да защитава права в ПРАВОВА ДЪРЖАВА член на ЕС и НАТО!?!! Това е оксиморон! Или членовете на тези организации всички не са правови държави или бхк трябва да се забранят. Данс да пише доклада и да ги приключва
14
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защитават не данъкоплатците, а търтеите
13
1
 
47
 
! Отговори
Двоен аршин преди 6 години
Когато ние пишем по сайтовете, че не желаем здрави млади хора да бъдат хранени наготово за сметка на парите от нашите данъци и апелираме да бъдат насочени да работят в земеделието и в мините, БХК вдига врява на тема "чрез медиите се насажда език на омразата!"Когато същите тези готованци, живеещи на социални помощи, се занимават със самодейно минно дело, излагайки на риск къщите и живота на перничани, БХК не реагира!
12
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защитават парите,които получават за нищо работа.Вредна за българите организация,подкупна и продажна.
11
0
 
56
 
! Отговори
Равнопоставеност? преди 6 години
Лица от онзи етнос копаят незаконно под земята в Перник и продават за своя сметка природен ресурс - въглища. Така те вършат престъпление.Извършват обаче и друго престъпление, защото масивните къщи, под които копаят, постепенно хлътват в земята и ще се срутят, стопаните им ще останат без дом. В дворовете неочаквано зейват дълбоки цепнатини, способни да погълнат човек, ако някой в момента се намира там.Къде е БХК да защити хората, чийто живот и имот е заплашен и на чиито жалби МВР не реагира?
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DO 13 AMI MOITE PRAVA NE SE SASHTITEVAT NITO OT KOMUNISTI NITO OT SOZIALISTI, NITO OT RASATE NITO OT BREHT, AS SUM SI EDIN OBIKNOVEN CHASTEN ZEMEDELEZ I ZUM V DISKRIMINAZIYA FINANSOVA. VSICHKO SE DAVA NA SEMEDELSKITE FARAONI /arendatori/'???? DURJHAVATA Sa NAS NESUSHTESTVUVA!!??
9
1
 
71
 
! Отговори
БХК защитава типове, преди 6 години
които с действията си дискриминират градивните членове на българското общество, например:- *** притеснява чрез сексуален тормоз някоя жена, мъжът и го прогонва с ругатни, БХК съди този съпруг под претекст, че е упражнил психически тормоз върху дегенерата, ругаейки го;- група ***, живеещи на соц.помощи, спят до обяд, а през нощта се веселят и с гръмка музика и крясъци пречат на съня на трудещите се; МВР се намесва, БХК обвинява в полицейски произвол - спрели музиката на веселяците!
8
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Организация защитник на престъпници и чужди интереси.Няма нормален човек който да не е на мнение,че трябва веднага да се закрие.
7
45
 
2
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Християнството е наложено насила от Византия по тези Земи , но се крие понеже е абсолютен скандал.Представени са факти, малко дискутирани, напълно отхвърлени или изобщо неразглеждани от официалната историческа наукаОсмано-римска империя, българи и тюркиАвтор: Стоян ДинковДата на издаване:Април 2012ISBN:978-954-28-0915-9Страници:160Корична цена:10 лв.
6
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БХК създава проблеми и напрежение и конфликти в обществото за да оправдае съществуването си. От години нарушават закона, БХК са сепартисти и екстремисти .
5
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ние сме от малкото организации, които влизат в затворени институции" ... те и тези, които защитавате, така си влизат в затворени жилища, мазета и т.н. Ровят по затворени чанти и джобове. Колко му е и в някоя затворена институция да се влезне. То контингента ви е обучен за влизане по затворени места.
4
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека си работят, че с такива темпове много скоро ние ще станем малцинство. Ще имае нужда от защитата им.
3
1
 
71
 
! Отговори
бг преди 6 години
Само дето на думи БХК може да се перчи,че защитавала правата на онеправданите,но на дела всички виждаме двойния аршин,с който отстояват правата на престъпниците,а за жертвите не им пука.Защо е нужна тази организация и с какво тя допринася за обществото,за съвестните хора жертви на ромските набези?Не е ли тази орзанизация пошла по своята дейност?Не дразни ли и не нагнетява ли напрежение?
2
2
 
85
 
! Отговори
боян преди 6 години
ЗАКРИВАЙ!!!
1
1
 
99
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Крайно време е БХК да обяснят на подопечните си, че освен права имат и задължения, а закона е еднакъв за всички.