Нанков се зарече: Ще има тол система!

Шест оферти са подадени за обществената поръчка
34
Нанков се зарече: Ще има тол система!
Снимка: архив, МРРБ

България ще има тол система, поел съм ангажимент и това е основна цел, заяви пред журналисти в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Още по темата

Той отбеляза, че вече има движение по въпроса - подадени са шест оферти за обществената поръчка.

Има и три жалби, заради които трябва да се изчака решението на КЗК. Ако това решение е в полза на АПИ, продължаваме с разглеждането на офертите, заяви министърът.

Срокът за изпълнение на договора е 19 месеца - седем месеца за внедряване на смесената система - тол такса и електронна винетка, и 12 месеца за изпитване, оценка на ефективността и корекция, ако има пропуски, обясни Нанков, цитиран от БТА.

Нито стотинка от джоба на данъкоплатеца няма да се изразходва на етапа внедряване на тол системата, това ще става за сметка на инвеститора, допълни министърът.

България не е страна с петролни залежи, нашият петрол е нашето геостратегическо положение - пет от 10-те паневропейски транспортни коридора минават през нашата територия, заяви Нанков.

В същото време, по думите му, България е най-евтината страна за транзитен трафик, основно тежкотоварен, и е крайно време това да се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди седмица се върнах с колата от Германия. Легендите за немските магистрали са силно преувеличени. Има и хубави магистрали, има и по лоши от нашите. Много от магистралите са в перманентен ремонт и движението е двупосочно в едната лента стотици километри с 80 км/ч. В Чехия магистралите са отврат, специално тая от Прага до Бърно е гробница. В Словакия също са по-лоши от нашите. В Унгария са свестни, повечето. В Югославия са много по-лоши от нашите. Трябва да му целуваме з.ад.ника на пожарникаря
7
1
 
14
 
! Отговори
Г до ТЕА преди 6 години
Лъжат, разбира се, нали това им е работата! Понякога се чудя тея *** на партиите ли са или на сайтовете - да предизвикват хората да правят трафик...
6
6
 
15
 
! Отговори
Теа до Чакам преди 6 години
Защо лъжеш ??? И къде се намира тази магистрала в Германия, строена по времето на "Втората" - преди повече от 70 години и в момента е в перфектно състояние ?????
5
1
 
28
 
! Отговори
Ма преди 6 години
И тая мръвка ли ще дадете на "инвеститор"?Как не ви е срам, продажници?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧакамНяма как в немско да е друго яче - Вермахта обичаше хубави пътща а за съботажи имаха друга практика!
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама разбира се, че сте поели анагажименти, само че към бъдещите концесионери, нали? Че малко изсмукаха от хранителната индустрия и електроснабдяването, и е време да се отвори нова хранилка за западни фирми. Тези пътища са строени с европейски или комунистически пари, от къде на къде вие (или в общия случай някой си) ще прибира пари за нещо, което нито е построил, нито поддържа особено. Погледнете нещастните случаи, погледнете АПИ, с какви очи ще слагате тол-система?
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скубете другари гробари ,скубете,а доходите на хората кога
1
6
 
37
 
! Отговори
Чакам преди 6 години
Чакам е с нетърпение, ана хайде стига само обещания. Чакам с нетърпение да ми вземете последните пари за да мога да карам в България, по български пътища, строени не от това правителство. Любопитен факт: в Германия има магистрала строена по време на Втората и е отлично състояние с минимални ремонти. У нас построеното след 2 години и започва да плаче за ремонт.