Нанков се зарече: Ще има тол система!

Шест оферти са подадени за обществената поръчка
34
Нанков се зарече: Ще има тол система!
Снимка: архив, МРРБ

България ще има тол система, поел съм ангажимент и това е основна цел, заяви пред журналисти в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Още по темата

Той отбеляза, че вече има движение по въпроса - подадени са шест оферти за обществената поръчка.

Има и три жалби, заради които трябва да се изчака решението на КЗК. Ако това решение е в полза на АПИ, продължаваме с разглеждането на офертите, заяви министърът.

Срокът за изпълнение на договора е 19 месеца - седем месеца за внедряване на смесената система - тол такса и електронна винетка, и 12 месеца за изпитване, оценка на ефективността и корекция, ако има пропуски, обясни Нанков, цитиран от БТА.

Нито стотинка от джоба на данъкоплатеца няма да се изразходва на етапа внедряване на тол системата, това ще става за сметка на инвеститора, допълни министърът.

България не е страна с петролни залежи, нашият петрол е нашето геостратегическо положение - пет от 10-те паневропейски транспортни коридора минават през нашата територия, заяви Нанков.

В същото време, по думите му, България е най-евтината страна за транзитен трафик, основно тежкотоварен, и е крайно време това да се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Трети преди 6 години
Отделно, че е изчислено, че ще получаваме с над 500 милиона повече годишно и то главно от чуждестранните транзити! Проста сметка е!
27
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
крайно време е да има такава система и да се събират адекватни такси, за да има по-добри пътища.
26
0
 
3
 
! Отговори
Гергана преди 6 години
оТ ДОСТА ВРЕМЕ Я ЧАКАМЕ ТАЗИ ТОЛ СИСТЕМА, ДАНО СКОРО Я ВИДИМ
25
0
 
3
 
! Отговори
Голема афера преди 6 години
Тази система струва много пари и сигурно изпълнителят е известен още от зародиш. Остава формалният срок и разпределение на комисионни, печалби, кешове и т.н. Колко ще работи - Всичко както в Б-я. Като Съдебната система, МВР-то. Сигурно вече са измислени начините за прецакване. Иначе няма одобрение.
24
1
 
0
 
! Отговори
ne e li gotova oste? преди 6 години
Pavlova e za vajeto...
23
1
 
3
 
! Отговори
Kambana преди 6 години
V kolko chasa? Koia data?
22
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
И ТОЗИ Е ХАИДУК ДО ХАИДУЦИТЕ ОТ БАНДАТА КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА СКОРО ЩЕ ИГРАЕ ДРЯНОВИЦАТА НЕМА КАКВО ДА СЕ ЧАКА ТЕЗИ СА ДВОИНО ПО ГЛАДНИ И БЕЗОЧЛИВИ КЪМ СТРАДАНИЯТА НА НАРОДА МРЪСНИ ФАШСТИ
21
1
 
12
 
! Отговори
куката преди 6 години
Има приемственост в това министерство, Свинетка си е отгледала Толчо!
20
1
 
2
 
! Отговори
Batikan kanconeti преди 6 години
Aide ko stana s autostradaleto, gotovo li e za ferarita i fiati?!
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нито стотинка от джоба на данъкоплатеца няма да се изразходва на етапа внедряване на тол системата, това ще става за сметка на инвеститора, допълни министърът."А бре, убавец мамин! Инвеститора от кого ще ги избива после!
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мога да кажа от сега.Обществената поръчка ще бъде спечелена от фирма на Пеевски/Доган или Черепа.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оптиспринт да не сте ваканция от към част от каналите ало
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оптиспринт да не сте ваканция от към част от каналите ало
15
3
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
На гол гъz чифте тол системи.. Еbах ви в европейците мизерни! Тя цялата страна дупка до дупката, всичко осмърдяно и гнило, те тол такси щели да вземат...
14
12
 
4
 
! Отговори
До охранителя преди 6 години
Гледай си охраняваният обект и не коментирай неща, които не разбираш!!!
13
6
 
15
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Нанков ,ти нещо изперкал ли си ! :) Ами Винетките ! Колко такси трябва да плащаме за да могат нашите управници хем да крадът,хем пътищата да подържат!?! Ужас, такова нагло безочие не съм виждал досега от управляващите и същевременно трябва да са доста изпаднали житейски,че да си играят с огъня- народният гняв!
12
3
 
27
 
! Отговори
oт Cиднeй-Aв$тралия преди 6 години
значи взимате пари от този който минава по магистралите.Обаче какво правят хората който НЕ минават по магистралите?Е значи на тях няма да зимате пари, а ще им ДАВАТЕ пари, защото те също са плащали през годините данъци за построяването на магистралите но щом не ги ползват значи парите които вземете ще ги давате на този който не ползва, и за улеснение ще минавате по домовете на хората да им давате парите.Пропуснах ли нещо?
11
1
 
20
 
! Отговори
Никк преди 6 години
Защо не се казва тази тол система за всички ли ще е, или само са транзитно преминаващи? Или само за тежкотоварни камиони? Или за транзитно минаващи тежкотоварни камиони?А защо просто на границата не задължат всички влизащи да си купуват винетка? Един по един, както влизат?
10
1
 
29
 
! Отговори
да ти кажа преди 6 години
Пък аз бях до Холандия. Всички пътища са извадени като от картинка. Сравнението между Холандия и България е като между Версай и ***.
9
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом ще има тол система, би трябвало винетките да отпаднат, или не съм разбрал правилно...