20% от младежите у нас нито работят, нито учат

Как да се повиши мотивацията на младите - Христина Христова пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 май 2017 09:34 | 27 май 2017 09:18, Елка Василева
138

20% от младежите у нас нито учат, нито работят и не се влияят от трудовата и социалната система у нас. По този показател страната ни е първо място в Европейския съюз, сочат данни на УНИЦЕФ, цитирани от Bulgaria ON AIR.

Все по-тревожно е нарастващото неравенство на доходите. Преди дни Европейската комисия излезе с ключова препоръка към страната ни по отношение на реформите в социалния сектор. Програмите по отношение на пазара на труда трябва да са по-добре насочени.

Трябва да се подобри и връзката на социалните услуги със заетостта на хората в неравностойно положение.

Ромското население трябва да получи по-добър достъп до образование. Друга мярка е прословутият "прозрачен механизъм" за определяне на минималната заплата, който към момента буксува заради неразбирателство между социалните партньори.

Има ли формула за това как да се повиши мотивацията на младите да работят?

Темата коментира в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR бившият социален министър Христина Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
41
 
! Отговори
Неа преди 6 години
А останалите 80% са на вън ха ха
90
2
 
47
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ами няма кои да бачка за без пари не че са мързеливи младите няма логика човек да бачка за 600 лв месец при положение се вадят за седмица на запад и при положение че живота и храната тука са по скъпи от там
89
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЛО МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЧИСТО Е 360 ЛЕВА И ТО ОТ 2017 ГОДИНА И ЩЕ ГИ НАМАЛЯТ ПАК НА 340 ЛЕВА НА МЕН МИ ТРЯБВАТ 1500 ЛЕВА ЧИСТО А ТАЗИ ПО-ГОРЕ МИ ГОВОРИ ЗА 360 ЛЕВА 2000 ГОДИНА МОЖЕ ДА Е БИЛА ЗАПЛАТАТА 65 ЛЕВА АМА ТОГАВА БЕШЕ И В ПЪТИ ПО-ЕВТИНО!!!
88
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрация! Кой каквото иска това прави. Колкото си по-*** в тази държава и следваш прости тарикатски правила, толкова си по-добре.
87
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
-ниска производителност на труда = ниски заплати-ниски заплати = ниска производителност на труда-ниски заплати и ниска производителност на труда = само лудите и тарикатите (ги) работята сега де кво праим
86
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ САМО МЛАДИТЕ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ,НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ ОСВЕН ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ЗА МИЗЕРНИТЕ ЗАПЛАТИ ,КОИТО ИМ СЕ ПЛАЩАТ. У НАС САМО ПОЛИТИЦИТЕ СА С ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ И БЕЗБРОЙ ГЛЕЗОТИИ ,КОИТО ИЗЯЖДАТ ЦЕЛИЯТ БЮДЖЕТ И ПАК НЕ ИМ СТИГАТ -КРАДАТ КАТО НЕВИЖДАЛИ ,СЯКАШ ЩЕ ГО НОСЯТ НА ОНЗИ СВЯТ ,САМО ЧЕ ТАМ ЩЕ ВИ ПИТАТ :ОЩЕ ЛИ СТЕ ГЛАДНИ ДА ВИ НАХРАНИМ КАКТО СТЕ СИ ПОСТЛАЛИ ? ИЗЗЕДНИЦИ !
85
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДС комунистите и русофилите и КГБ и НКВД и сички родени преди 1990 година требва да бъдат изчистени та да можеме ние да им земеме големите заплати и пенсии и да живееме като бате Бойко който ни даде пример как от филията с мас сега яде по цело прасе на ден и пуши пури а не качак като нас затова той е велик и ние требва де ги изчистиме тиа горе
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Требва да изчистиме кумонистите и ние да станеме капиталисти и да получаваме големи заплати и да ядеме секи ден кюфтета и да ни пее Преслава на ушетата
83
1
 
23
 
! Отговори
констатирам че преди 6 години
Един и същи анонимен клепоух постоянно бляботи за изчистване на комунисти и русофили. Прав е и май трябва да започнем от комунист 1 свещения и велик Бойко Борисов и неговите партийни членове от Политбюро на ГЕРБ-БКП. Само че изчистването трябва да бъде с ***.
82
1
 
24
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
Как да се повиши мотивацията на младите........460 лв минимална заплата им стига.
81
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление сегрегацията в обществото все повече се засилва, все повече стават работещите бедни и все по-голяма е експлоатацията на обикновения работник. Прави са младите ,че искат адекватно заплащане за труда си (ако и да имат познания и квалификация) и не сме прави ние дето сме се оставили да живеем на ръба на физическото оцеляване и се съгласяваме да ни тъпчат за жълти стотинки.
80
1
 
53
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Колко са жалки работодателите в България!!!Взеха, че опряха до ромите, защото нямал кой да им работи. :)Изгониха здравия и работлив българин, а сега реват, че няма служители за ниските заплати, които предлагат.Но имат пари за нови джипове, вили, любовници и чалга барове.
79
0
 
24
 
! Отговори
Бучко преди 6 години
И тези 20 процента как се отнасят към 7 % безработни??!!
78
8
 
22
 
! Отговори
Стар димукрат преди 6 години
Аз предлагам,,Кото не работи- няма да яде и с гьостерицата по гъзо благословен да върви на майната си!
77
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Рсботар "Работих за 890 лв чисто..."Най-вероятно си доктор,инженер или учител,щом работиш за толковаАко беше сервитьор или какъвто и да е работник под 1 000 лв. нямаше да падашСам си си виновен. Кой за каквото е учил
76
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странна работа. Кафенетата и нощните заведения са пълни с млади хора.Всички са добре облечени с нови дрехи. Всички са с нови модели смартфони,всеки има кола.Пък журналистите пишат,че хората били бедни и безработни.На очите си ли да вярвам или на журналистите?
75
0
 
34
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Докато в България цари беззаконие и работодателите се подиграват с труда на работещите хора, младите ще напускат страната.Когато некоректните работодатели биват наказвани от закона и започнат да плащат достойно заплащане на своите служители, тогава нещата ще се оправят.
74
6
 
24
 
! Отговори
redordead преди 6 години
има много млади хора, завършващи, които се ориентират в перспективни специалности, например програмиране, и стартират на доста прилични заплати + пълни осигуровки и са успешни и в България и чужбина. Няма как, някой, който е звърешил обикновена гимназия и едва я е избутал с тройки, без да знае език, без да има някакви умения, които се придобиват в техникуми, да има пртенции - те често на български не могат да пишат, какво да говорим за английски и компютърни умения...
73
2
 
30
 
! Отговори
Рсботар преди 6 години
Работих за 890 лв чисто, осигуряваха ме на 560.
72
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Рoмcкoто население трябва да получи по-добър достъп до образование"===На тази част от населението никой не отказва и не ограничава достъпа до образование. Напротив, дори им режат парите за безработни (както и на всички останали), ако не си пращат децата на школо. По комунистическо дори ги караха с бой на училище.Така че Христина Христова пак говори глупости.