20% от младежите у нас нито работят, нито учат

Как да се повиши мотивацията на младите - Христина Христова пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 май 2017 09:34 | 27 май 2017 09:18, Елка Василева
138

20% от младежите у нас нито учат, нито работят и не се влияят от трудовата и социалната система у нас. По този показател страната ни е първо място в Европейския съюз, сочат данни на УНИЦЕФ, цитирани от Bulgaria ON AIR.

Все по-тревожно е нарастващото неравенство на доходите. Преди дни Европейската комисия излезе с ключова препоръка към страната ни по отношение на реформите в социалния сектор. Програмите по отношение на пазара на труда трябва да са по-добре насочени.

Трябва да се подобри и връзката на социалните услуги със заетостта на хората в неравностойно положение.

Ромското население трябва да получи по-добър достъп до образование. Друга мярка е прословутият "прозрачен механизъм" за определяне на минималната заплата, който към момента буксува заради неразбирателство между социалните партньори.

Има ли формула за това как да се повиши мотивацията на младите да работят?

Темата коментира в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR бившият социален министър Христина Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
29
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
Бойко Борисов е едър работодател и затова плаща големи заплати на работниците си и те затова го обичат и уважават до самия му край и всеки ден за тях е кючек и гюбек.
50
0
 
39
 
! Отговори
Ицака преди 6 години
Плащаш с фъстъци, работят ти маймуни.
49
1
 
45
 
! Отговори
Ицака преди 6 години
Нищо НЕ може да задържи, който и` да било в България при такива долни работодатели. Питали ли сте се, каква е причината хората да напускат страната? Отговорете на този въпрос и ще откриете причините. За да останат хората в България, трябва да отстраните причините, които ги карат да напускат. Това са моите отговори.
48
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се изчисти България от комунистите означава да се изчисти България от демократите ;)Всичките ни демократи са или бивши комунисти или комсомолци, или техни наследници ;)
47
1
 
48
 
! Отговори
Ицака преди 6 години
Некоректни работодатели - НЕ плащат осигуровки, НЕ осигуряват на реална заплата, НЕ спазват трудовото законодателство, карат служителите да работят в извънработно време, но не им плащат за това.Ниски заплати - компаниите правят огромни печалби на гърба на своите служители, но НЕ дават достойни заплати, които да помогнат на хората да живеят нормално и да се грижат за своите семейства.Наработеща съдебна система и корупция - дори и да тръгнеш да си търсиш правата, съдейки некоректен работодател
46
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разчитайте на пенсионери !!!! С тая политика скоро няма да има такъв вид !!!! Гледайте младите да не бягат !!!! Не може да им давате 500 лв и да очаквате чудеса !!!!
45
2
 
47
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Онези 400лв от преди 20г са вече 800-1200 лв бе ***, да си чувал за инфлация? А онзи "работодател" ще го питам какво ще прави бизнеса когато свършат балъците работещи за 500лв. Ще си внасят работници от чужбина ли? Ха. Дори негърчетата от Гана и Нигерия не искат да работят за тези пари. Нямам търпение да дойде този момент, да изквичите на умряло и да се наложи да вдигнете заплатите двойно и на малкото ви останали работници. Простаци.
44
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да учиш ти трябват пари. За да работиш ти трябва работа. При това не за жълти стотинки. Ей там да вземат виетнамци и украинци и да ги пращат по университетите да учат и по заводите и курортите да бачкат. Нали Бойко реши да внася работници, че няма всички вече работят...
43
1
 
22
 
! Отговори
до Демократ преди 6 години
Демократе дай съвет как да ги изчистим комунистите. На спа и водни процедури ли да ги водим, или да ги ТЕПАМЕ, както иска бай ПАЦО ОТ ГЕРБ.
42
5
 
19
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До Анонимен(39)Хем вижееш в Света На Алиса, хем си тъn като raлoш..Малките заплати идват от *** продукт, ниска производителност и лоша работа.
41
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсионерите няма да свършат ами стават все повече и повече. Младите хора намаляват.
40
1
 
35
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
Кадърните млади хора да садат картофи да гледат прасета и да пасат офце. Я какви магистрали им построих.
39
8
 
20
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
България трябва да се изчисти от комунистите. Полша, Чехия и Унгария се изчистиха от комунистите и дръпнаха, и ако и ние искаме да дръпнеме като Полша, Чехия и Унгария трябнва да изчистим комунистите.
38
0
 
34
 
! Отговори
Ицака преди 6 години
До какво ще доведе емиграцията от страната?!?- Нисък растеж на икономиката и ниско потребление- Дълги години ниски заплати, безпаричие и бедност.- Високи данъци, защото ще има повече гърла за изхранване от работещите.- Повече роми, пенсионери и инвалиди.- Корупция, не работеща здравна система и образование, защото няма да има пари и средна класа.Нека да видим дали за "кадърните", които остават в страната ще има въобще някакво бъдеще, за тях и техните семейства.
37
1
 
25
 
! Отговори
До работодател преди 6 години
Еее ! Много си умен !!!! Ами като свършат пенсионерите !? После ти ли ще работиш !? Може! Ама едва ли !!!! Нали младите трябва да се научат ! Ти научен ли се роди !!
36
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дребните работодатели са комунисти и за това дават ниски заплати, но едрия работодател е капиталист и дава големи заплати, капиталиста не мисли за печалби и минимизиране на разходоте за персонал (днес те са основните при роботизираното производство) ами мисли как да дават по високи заплати на работниците дори и на загуба да работи, защото капиталиста мисли с перспектива.
35
6
 
23
 
! Отговори
чистач преди 6 години
Изчиствам комунисти всякакви по предварителна заявка
34
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приятел, едрият бизнес не може да се развива защото България е страна от третия свят, пазар за западни стоки и депо за черноработници. Къде да се развива кой ще му купува продукцията в България, пазарът е презадоволен, магазините са пълни, и от къде ще намери стотици милиарди евро да настигне западните производители с техните технологии за да стане конкурентоспособен излеза на западния пазар, който е пренаситен, а дори и да наемри милиарди, ще му трябват поне 50 години да ги настигне.
33
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като бях младеж беше същото ...старите *** само плюе ха младите. Това е не каква объркана психология . Да плюеш бъдещето на държавата си. Само глуппавв агроном от село може да защитава подобна доктрина. Тези които пишат подобни постове тук са отново основно възрастни мендиллии.
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И бате ви Бойко остана в България заедно с ромите и червените пенсионери и тези нещастници, които драскат глупостите си за комунисти и кадърни млади хора, ама мързеливо нереализирани.