Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!

Премиерът свика на извънредно заседание министри за войната по пътищата и качеството на храните
Обновена: 27 май 2017 10:08 | 27 май 2017 09:38, Елка Василева
173
Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите във връзка с пътнотранспортните произшествия и качеството на храните, стана ясно от официалната му страница във Facebook.

На съвместното заседание присъстват вътрешният министър, министърът на земеделието и храните, представители на няколко министерства.

"Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават", заяви премиерът.

"Интересува ме какво можем да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват", каза премиерът.

"Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни откриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол", допълни той.

"Втората тема е качеството на храните. Това е недопустимо, обидно – за едни храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо. Някои ще кажат: „чети етикета“, само че хората не са толкова научени да четат етикета, подвеждат се по реклами. Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт и инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големи опасности за здравето е именно това, което се яде и пие. Или така нареченият начин на живот", посочи Борисов.

"Това са двете теми, по които искам и това сме го поели като ангажимент правителството, да разискваме сега всички проблеми, но от тук, като излезете всеки трябва да знае какво трябва да се направи по въпроса", допълни още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Премиера - кой ти плаща заплатата на тебе се питам аз ?
109
0
 
19
 
! Отговори
Стенли преди 6 години
Твоите пътища Борисов Твоите магистрали Борисов Твоите кметове Борисов Твоите назначени отговорни кадри БорисовВ твоята държава Борисов С твоите три мандата като премиер Борисов !Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата
108
0
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Някой не е в ред с главата.....
107
0
 
20
 
! Отговори
Минка преди 6 години
ТЪРТЕЯ С ТРИТЕ МАНДАТА !се е произнесъл виждаме отново !оп РАЗПОРЕДИЛ !
106
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тая празна глава Борисов и останалите в парламента - ДОКОГА ЩЕ ГИ ХРАНИМ НИЕ ОБЩЕСТВОТО ?
105
2
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 117 и 121. Ами разбира се, че има връзка, и то очевадна. Защото ако жертвите по пътищата са по-малко. поне мъничко ще сме повече, нали? Ама май сте твърде плоски да го разберете.
104
2
 
1
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До 125 червендалест анонимник. А ти как реши, че си от нормалните? Я да видим ти за кой гласуваш, бе главок? Ще си напрегнеш ли малко гладкия мозък да провериш статистиката кои преобладаващо гласуват за ГЕРБ, а? Или си пишем ей така по хавата, ама най-вече от завист, щото сме гадни ***.
103
1
 
2
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
До тъпата червена тиква. А ти кой предлагаш? Дай само името и да видиш какво става? То много лесно така, анонимен и плюнки по форумите. А ти кой си и какво си постигнал, бе кауун?
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя за пръв път ли е на власт?
101
1
 
10
 
! Отговори
Тестове и прегледи преди 6 години
В нашата страна има 3 най-висши държавни поста"-президент-министър-председател-председател на народното събраниеНека да бъде въведен закон, с който хората заемащи тази длъжност да преминат пред следните прегледи и тестове:-Общ медицински преглед-Психопреглед-Детектор на лъжата за участие в престъпни групировки и корупционни схеми-Тест за интелигентност - лицето трябва да ппокрива поне нивото за средна интелигентност-Тест за алкохолизъм и наркотициРезултатите да се публикуват публично
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами създайте свястни контролирани домове за изоставени деца,сираци,*** и ги възпитайте и образовайте добре,в добри битови условия,с психолог,с лекар,ако искате да имате добри български граждани утре.А не да ги изоставяте на по улицата,на бандити,произволи.
99
2
 
18
 
! Отговори
Тъпа тиква преди 6 години
Тиквата е най-нискоинтелигентният и най-нискоквалифицираният управник на България в цялата история на нашата държава.Тиквата е срам за България!
98
0
 
13
 
! Отговори
Инженер преди 6 години
Истинската причина не се споменава, а тя е: Корупцията!!! От редовия сержант до най- високо ниво - министри, магистрати, прокурори... Ако това не се изкорени, отново ще има похарчени милиони без ефект, за наша сметка, а батките ще продължат да убиват децата ни с платеното съучастие на гореспоменатите.
97
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Да имаме идеални пътища осветени прекрасно и ясно хората имат пари и карат нови коли органите на реда си вършат прекрасно работата всеки е равен пред закона странно защо се трепим по пътищата.
96
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спешно затворете тоя в лудница ! ......... и още около милион гласували за него , също затворете ! Иначе до 15 - 20 години и България няма да я има !
95
1
 
15
 
! Отговори
овощарче преди 6 години
Едни лоши хора откраднаха парите за качествени пътища, мантинели, маркировка, осветление и взеха едни големи заеми за България чичо Боко.Ти знаеш ли ги?
94
1
 
5
 
! Отговори
,,p преди 6 години
този от снимката прописал на английски в мрежата. ще се бори с инцидентите по пътищата и с качеството на храните. дали нормален човек може да повярва.
93
0
 
0
 
! Отговори
Graat преди 6 години
Kolko vida luk ima v bg?
92
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕМОГРАФИЯТА И ЖЕРТВИТЕ КАКВО ОБЩО ИМАТ? ВСЕ ЕДНО ДА ОБЯВИМ ЧЕ ПРЕЗ ВОЙНАТА ЖЕРТВИТЕ СА ПО ПРИЧИНА НА ЛОША ДЕМОГРАФСКА ПОЛИТИКА. БОЙКО НЕДЕЙ ДА ГОВОРИШ ТАКИВА НЕЩА ЧЕ ПРИЛИЧАШ НА РАДЕВ.
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Личи си, че интернет навлезе масово по селата.