Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!

Премиерът свика на извънредно заседание министри за войната по пътищата и качеството на храните
Обновена: 27 май 2017 10:08 | 27 май 2017 09:38, Елка Василева
173
Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите във връзка с пътнотранспортните произшествия и качеството на храните, стана ясно от официалната му страница във Facebook.

На съвместното заседание присъстват вътрешният министър, министърът на земеделието и храните, представители на няколко министерства.

"Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават", заяви премиерът.

"Интересува ме какво можем да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват", каза премиерът.

"Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни откриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол", допълни той.

"Втората тема е качеството на храните. Това е недопустимо, обидно – за едни храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо. Някои ще кажат: „чети етикета“, само че хората не са толкова научени да четат етикета, подвеждат се по реклами. Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт и инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големи опасности за здравето е именно това, което се яде и пие. Или така нареченият начин на живот", посочи Борисов.

"Това са двете теми, по които искам и това сме го поели като ангажимент правителството, да разискваме сега всички проблеми, но от тук, като излезете всеки трябва да знае какво трябва да се направи по въпроса", допълни още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
1
 
! Отговори
Sabota vecher преди 6 години
A, te sha opraviat dnes i utre demografiata na Zaharieva, Cacheva, Ninova, Ioncheva, Karaiancheva, Manolova, Gencheva - Radeva, Pavlova, Petkova, Atanasova, Gadjeva, Bachvarova, Stoianova...
89
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, по-***, най-***, Боко от Банкя!
88
4
 
11
 
! Отговори
ОХ, МУТРАГЕНЬО преди 6 години
ПАК ОТМЕСТВА ВЪПРОСА. И КАК ТАКА СВЪРЗА ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ С КАТАСТРОФИТЕ И ЖЕРТВИТЕ ИМ ПО ПЪТИЩАТА, ЗА КОИТО ИМА ЛИЧЕН ПРИНОС. КАКТО ВИНАГИ, ОКОЛО ПРОСТОТИИТЕ НА БОКО ИМА ТВЪРДЕ МНОГО ШУМ И НИЩО ПОВЕЧЕ. ГАДНИТЕ ***, ЗАБОГАТЕЛИ ОТ ПОРЪЧКИТЕ МУ, РАЗДУХВАТ НЕЩАТА И ГИ ПРЕВРЪЩАТ В ЗНАЧИМИ, УМНИ И МНОГО СЪЩЕСТВЕНИ ЗА ДЪРЖАВАТА.ЗА ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ СА ВИНОВНИ ИВАН КОСТОВ И МУТРАТА БОРИСОВ, ПРИ КОИТО РАЖДАЕМОСТТА Е ОТРИЦАТЕЛНА, А ПРИ УПРАВЛЕНИЯТА НА "ЛОШАТА"БСП" Е НАЙ-ВИСОКА
87
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве *** каква демография - дай личен пример кат беше чуен на БКП - Колко деца отгледа, дека е жена ти?
86
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До sfs В България минималната заплата а и средната стигат само за хляб и лук!
85
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко,тези мерки които тепърва ще взимаш,са актуални от десет години поне,8 от които ти си в управлението.Щом сега си се сетил да вземеш мерки,кога ли ще ги вземеш в действителност.А за демографската криза да беше направил 5-6 деца да дадеш пример,с едно дете не се решава.
84
16
 
2
 
! Отговори
Възмутен шофьор преди 6 години
Не, няма да карам по ограничения на скоростта (не говоря за магистралите - там скоростта е ОК) които са били актуални когато по пътищата са се движили москвичи и жигули! Не съм пенсионер или *** едва кретащ с 60-70 на извънградско! Както се вижда, мноого от шофьорите не спазват ограниченията на скоростта, по същата причина, а тея дето го правят мога само да ги съжалявам за мизерните шофьорски умения които притежават или пробития им джоб заради което правят тапи и изнервят адекватните шоф
83
7
 
16
 
! Отговори
sfs преди 6 години
Мързеливите поколения отгледани от баби и дядовци-поради липсата на родителите гастарбайтери-нямат идея дори за работа!!Те са свикнали да получават наготово по 300-400 евра на седмица и смятат, че не е нужно да се работи!Освен това възпитанието им е нулево, за тях е върха на сладоледа да бачкаш като гастарбайтер за 600-900 паунда или 1000 евро и да живееш като скот без приятели, само със селските вечеринки на неугледни места в чужбината!! А по време на отпуската са тежкари за 1 месец пред близк
82
3
 
13
 
! Отговори
До 106 преди 6 години
Вместо да се възмущаваш си карай по правилата и никой няма да те спре за превишена скорост.Заради такива като теб бяха почернени стотици/само за година/майки.За къде бързате,за оня свят ли?Това рано или късно няма да ви се размине,но по-добре късно.
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А СЕТА?
80
3
 
14
 
! Отговори
Възмутен шофьор преди 6 години
Колеги - шофьори, ако и на Вас е омръзнал рекета на който сме подложени от гербаджийте за нарушенията по пътя трябва да се направи нещо! Не може след няма и половин година от двойното вдигане на глобите за нас-шофьорите сега пак да ни готвят същото - трябва масова отрицателна реакция на подобни мераци от страна на управляващите! Спомнете си преди години, като се опитаха да спрат торент тракерите как набързо се отказаха, щото щяхме да ги изритаме и без да дочакаме до следващите избори!!!
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са проблеми за спешно заседание.Това са проблеми,които трябва да се решават всеки ден с проверки за храните и крути мерки за пияни,дрогирани,без книжки шогьори по пътищата.Затвор за по-тежките случаи,отнемане на колата и книжката и ще видите как ще се дисциплинират.А не само да се събирате на пожар и после пак същото.
78
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демографията има пряка връзка със състоянието на икономиката и жизнения стандарт. Направете страната икономически привлекателна, спрете държавния рекет, направете правосъдието истинско и действащо, създайте добро здравеопазване и условия хората да си прекарват нормално и живота и старините. Тогава демографските проблеми ще изчезнат. Просто в България ще се върнат и младите българи, ще дойдат и млади европейци. Ама от бандитска държава всеки бяга, най-лесно - младите.
77
3
 
10
 
! Отговори
he,/e, преди 6 години
за какво се загрижила тиквата. а, сега гледайте резултатите от т.н заседание на мс. до сега къде беше банкянски.
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,нали ти ни каза,че ще ни построиш магистрали,по които ще стигаме за 3 часа до морето.Видя ли сега как се стига за 3 часа,или по-точно как НЕ СЕ СТИГА.
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двете теми са изключителна болна тема за България, но по втората вината е в поддръжниците на Евролибералните ценности какъвто е и Борисов. След като имахме десетки изключително печелевши консервни заводи работещи със 100 % наша суровина ние ги закрихме умишлено , за да купуваме боклулците на запада. България е не само боклучийската кофа на Европа не само по отношение на храните , но и на ядрените отпъдъци.По отношение на войната по пътищата и солените глоби не стряскат пиячи и наркомани.
74
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ти от марс ли дойде бе селянин тъкъв това да не от вчера долен мръсен популист.
73
1
 
26
 
! Отговори
abv преди 6 години
Прави се на ударен. Винаги говори същите думи, от 7 години Трябва-трябва-трябва .Нищо не става от него и хората около него .От както е на власт 80 % от българските заводи и фабрики са продадени или фалирали ,малкия и средния чист български бизнес са фалирали за да се даде път на чуждестранни фирми и вериги които ни третират като роби .Сега ядеме най големите чуждестранни *** ,болниците нямат пари ,НАП търси от кого да налапат парички от останалите малко български фирми .Само празни думи
72
0
 
19
 
! Отговори
Idealist преди 6 години
От известно време даже си изключвам радиото, когато този човек започне да плещи поредните си глупости. Телевизия не гледам, пак по тази причина.
71
0
 
11
 
! Отговори
+ + + преди 6 години
А кой ще оплаче Чакъро?