Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!

Премиерът свика на извънредно заседание министри за войната по пътищата и качеството на храните
Обновена: 27 май 2017 10:08 | 27 май 2017 09:38, Елка Василева
173
Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите във връзка с пътнотранспортните произшествия и качеството на храните, стана ясно от официалната му страница във Facebook.

На съвместното заседание присъстват вътрешният министър, министърът на земеделието и храните, представители на няколко министерства.

"Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават", заяви премиерът.

"Интересува ме какво можем да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват", каза премиерът.

"Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни откриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол", допълни той.

"Втората тема е качеството на храните. Това е недопустимо, обидно – за едни храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо. Някои ще кажат: „чети етикета“, само че хората не са толкова научени да четат етикета, подвеждат се по реклами. Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт и инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големи опасности за здравето е именно това, което се яде и пие. Или така нареченият начин на живот", посочи Борисов.

"Това са двете теми, по които искам и това сме го поели като ангажимент правителството, да разискваме сега всички проблеми, но от тук, като излезете всеки трябва да знае какво трябва да се направи по въпроса", допълни още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
24
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Засилен контрол по пътищата,да няма наши и ваши....големи глоби,отнемане на книжки и дори затвор...Едновременно с това да се оправят пътищата.Хората да си купят видеорегистратори и при нарушения да се изпращат в КАТ.Гражданска съвест трябва постоянно а не епизодично.И най вече да се промени мисленето,защото на всеки проблема е в главата...
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, направо няма нищо общо Бойко, не беше той активен участник в пласирането на мутренската демонокрация в България в началото на прехода от една корумпирана система към друга, където злоупотребите и кражбите са на грандиозни нива дори и днес, и където всеки втори посредствен българин се вживява като така нареченият г*зар, всеки е комплексирана *трепка, няма образование, ниски доходи, мизерия и безхаберия 27 години от страна на властта, сега пак чесане на езици без смислени действия.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪРВО ДА ОПРАВЯТ ПЪТИЩАТА ЗАЩОТО В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ СА ТРАГЕДИЯ!НЕ САМО В СОФИЯ ДА ПРАВЯТ ТАНГЕНТИ..МАНГЕНТИ...КРЪГОВИ И МЕТРА!И КАТАЖИИТЕ ВМЕСТО ДА ДРЕМЯТ ЗАД ХРАСТИТЕ ДА ИМ ДАДАТ ПО ЕДНА ЛОПАТА И ДА ПЪЛНЯТ ДУПКИТЕ КОИТО СА НА 3 МЕТРА ОТ ТЯХ!
7
1
 
36
 
! Отговори
ТИКВУН преди 6 години
ЗА ДА НАМАЛЕЯТ ПРОИЗШЕСТВИЯТА ПО ПЪТИЩАТА ПЪРВО ТРЯБВА ДА СПРЕШ КОРУПЦИЯТА В КАТ.ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПЛАЩА ЕДИН ПОЛИЦАЙ ДА СТАНЕ КАТАДЖИЯ.И ПОСЛЕ КАТО ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА ЗАПОЧВА ДА ИЗБИВА РУШВЕТА И СЛЕД ТОВА РАБОТИ ЗА НЕГО. ОТДЕЛНО ВСЕКИ УЛИЧЕН КАТАДЖИЯ КОГАТО СЕ ПРИБЕРЕ В КАТ ОТ СМЯНА ТРЯБВА ДА ОТДЕЛИ ОПРЕДЕЛЕНА СУМА ЗА НАЧАЛНИКА СИ , АКО НЕ ГО НАПРАВИ УТРЕ ОТИВА ДА РЕГУЛИРА КРЪСТОВИЩЕ.ОТ ТАМ ТРЯБВА ДА ПОЧНЕ БОКО.ДА , А *** НЕ.ТИЯ НЕЩА ГИ ЗНАЯТ И МИНИСТРИ И ВСИЧКИ , А *** САМО ДА СИ ЛАЕМЕ .
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насърчаване на раждаемостта мислете какви мантинели ви гонят.
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4А ти имаш нужда от психиатрична помощ.
4
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Боко ли е виновен, че всеки се мисли за състезател с беемвенце за 2000 леа? Това, че държавата е пълна с селски сопи той вина няма.
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клоуна Боко кво направи за толкова години, тоз проблем да ме е от сега ?
2
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко говори едно и също, а ефект нула.
1
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ako izlekuvash mantaliteta na celi dve pokoleniya,kursovete za shofyori minimum 3 meseca karane,shte reshish problema do goliama stepen