Защо нямаше наши свещеници във Ватикана? Заслужихме ли го?

Според президента това било изискване на Папата
Обновена: 29 май 2017 09:55 | 29 май 2017 09:45,
32
Защо нямаше наши свещеници във Ватикана? Заслужихме ли го?
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

При посещението на българската делегация във Ватикана не присъства нито едно духовно лице от българска страна. Това предизвика негодуванието на представителите на католическата църква у нас, които възроптаха срещу това, че делегацията е била съставена предимно от политици.

Според президента Румен Радев и неговата официална позиция липсата на наши духовници във Ватикана е поради изискване на папа Франциск.

Още по темата

Бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий обясни пред Bulgaria ON AIR, че не може да потвърди тази информация, тъй като не знае подробностите, но сподели следното:

"Има грама изпратена до българското правителство от нашия посланик към Светия престол - проф. Кирил Топалов, който казва, че има такова изискване от тази година това да бъде преустановено".

По думите на Дионисий Българската православна църква провокира към подобни действия, отчасти заради отказа да участва в Всеправославния събор в Крит, но и не само:

"Изолационизмът на Българската православна църква провокира интересни действия по света... Виждате, че ние сме с недобри отношения, както с Константинополската патриаршия, въпреки че напоследък има някакво приемане на едната страна, независимо то това каква е другата, не сме в прекрасни взаимоотношения и с Московската патриаршия".

И още той посочи, че нашата нашата православна църква е единствената в света, неприемаща бежанци, за разлика от Италия, където бяха настанени 300 хил. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ВатиканаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румбата пак се изложи като кифладжия
25
0
 
2
 
! Отговори
Ма Мунио преди 6 години
Т'ва на снимката поп ли е? .Мяза на талибан с тия подстригани мустаци.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То от стискане на ръцете какво стана-обвениха римо-гръцката църква в Украйна,нещо средно между Рим и Константинопол,която е някакво звено в християнство за бандеровци,а бандера било знаме,флаг,сякаш толкова високо го дигнали над другите национали,та они наоколо подскачаха като ожилени та що и мюсюлите след някое друго ръкостискане ги боднали с бодли,щот и те в играта играят като цвете с бодли между ръкостискащите си ръцете.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли вобще да се споменава тази пародия на свещеник?
22
0
 
7
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Единствената причина българска делегация да посещава Рим за 24 май е гробът на Кирил ! Посещението при папата е екстра за парвенюта...
21
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ИванБи било трудно и неприемливо да го/я пратят в настоящия му/ѝ вид лежащ/а дълбоко под земята.
20
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Безсрамници! Как можахте да не изпратите нашата любимка баба Гуси?
19
4
 
17
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Че защо пък трябва да ходят?Папата не е началник на православието!Изобщо Ватикана е по същество безполезна институция с бавно намаляващо влияние.Ако все още се държи,то е по-скоро заради колосалните богатства натрупани във времето.Амбициите да задава морални правила са смешни!Особено по отношение на т.нар. "бежанци".Не може някакъв белодрешко да ни дава акъл как да унищожим държавата си приемайки мигранти!
18
1
 
23
 
! Отговори
Нафърфорий преди 6 години
Папата е католик,ние-източноправославни... Жив и здрав да е...
17
2
 
13
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
Всяко появяване на такива като Диониско е да наплюят и нахрачат нещо родно. Нищо ново.Дионисий колко мигранти прие да се грижи за тях? Да каже.Афганистанци бягащи от войната в Сирия...............
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво да се очаква от простия соц. ***...на Решетников сол таашака.
15
2
 
9
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Във всички държави бежанците взимат около половин минимална заплата помощи а у нас 3 мин. Заплати. За това не взимаме бежанци със удоволствие.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БогомилИ какви са по-точно божиите повели? Всичко е писано от хора. Нещо бог да ти е казал така? Или те е страх да кажеш да не се озовеш в психиатрия с диагноза шизофрения.Интересно нещо е това вярата... ако се молиш на бог и му говориш всичко е ок няма проблем обаче ако той ти проговори те затварят в лудница :)
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евалла пичове, главното е народа да ви приема и обича, а политиците да ходят да се излагат там чуждопоклонници.
12
2
 
23
 
! Отговори
за Папата преди 6 години
Папата от гледна точка на православието не е нищо повече от държавен глава на малка, макар и богата и с огромно влияние държава.Но тя няма нищо общо с нашата църква.Престанете да му се слагате, не унизявайте православието.Обърнете внимание, че Католическата църква е върха на тоталитаризма. Папата е началник на всички католически свещеници по света, на всички католици.Няма друга такава империя!!!
11
2
 
15
 
! Отговори
Богомил преди 6 години
Аз се моля на Бога и не ми трябват посредници!Живейте според Божиите повели, молете се на Господ, къдетои да сте. Бог е навсякъде. То й не е затворен в никой храм. Не ви трябта и посредници-търгаши!
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А заслужихте ли да сте там, какво направихте Като почнете да водите васална политика и всички врати ще се отворят пред вас. Bсеки има нужда от лакеи и пудели за да си правят Пи Ар на негов гръб критици със соственo мислене не са нужни на никой . Дано постнат тука последната реч на Дутерте много неща каза.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дионисий как точно е християнско име?Що не Озирис? По -древно е и по-божествено.
8
1
 
15
 
! Отговори
Каракочев преди 6 години
Този *** да се погледне в огледалото и да не пита защо не е бил във Ватикана.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам леки съмнения в духовността на духовните лица.