Летен вирус? Бързо при лекаря, иначе – усложнения

При бързо махане на кърлеж шансът за лаймска болест намалява
Обновена: 30 май 2017 08:45 | 30 май 2017 08:45, Мария Захариева
1
Летен вирус? Бързо при лекаря, иначе – усложнения
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Установяването и лекуването на летните заболявания се подобрява изключително много, когато бързо се реагира и се потърси лекарска помощ. Повечето хора, които се разболяват от летен грип или вирус, се опитват да го изкарат на крак без да потърсят помощ от лекар. Това може да доведе до много усложнявания.

Това каза д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор пред Bulgaria ON AIR.

"Лаймската болест, която се предава от кърлежи, в началото трудно се установява. Тези животинки са снабдени с много устойчиви механизми. Колкото по-бързо отстраним насекомото от себе си, толкова по-лесно можем да се предпазим от разболяване", посочи той.

По отношение на новопоявилата се треска в Пловдив, гостът каза, че тя е лесно откриваема и лечима, ако се реагира на време.

"Тя образува малки епидемични взривове в ограничени размери. Лесно може да се открие. Винаги има връзката със селскостопанския живот, тъй като и животните боледуват. Лечимо заболяване, лесно се открива, но трябва да се реагира на време", отбеляза Кунчев.

 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
21
 
! Отговори
123 преди 1 година
Не намалява шансът за лаймска болест, а рискът от лаймска болест. Гоуем шанс, гоуем късмет, няма що. И кърлежът е акар, не е насекомо. Акарите са паякообразни с по осем крака, насекомите имат по шест.