От липсата на пари страдат всички – и армия, и службите

Военният министър: Опасностите към страната ни не са една и две
26
От липсата на пари страдат всички – и армия, и службите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От липсата на пари страда не само армията, ами и службите в България. Това стана ясно от думите на военния министър Красимир Каракачанов след края на КСНС, свикан от президента Румен Радев по темата за националната ни сигурност.

И служителите от МВР, и от ДАНС, и от другите служби са отчели недокомплекта, който има и незаетите места, обясни Каракачанов.

Още по темата

Според него това означава по-високи заплати, но с колко е въпрос на бюджета за следващата година.

"Тези неща в конкретика като процент или размери не са обсъждани. В края на краищата има една рамка, която е изпратена до министерствата. Включително и МО е дало своите мотивирани бележки по въпроса. Заявило е своите претенции, въпрос на разговор е с МФ за това кое е възможно да бъде направено, а не това, което ни се иска. Ние сме заложили, разбира се, максимумът, който е необходим. Проектите трябва да бъдат обезпечени финансово", каза още Красимир Каракачанов.

Той допълни, че от докладите на службите е станало ясно, че опасностите към страната ни не са една или две.

Заради това въоръжените сили и службите за сигурност трябва да са максимално подготвени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари има за всичко необходимо - но , пари няма - стар , изпитан девиз на смахнатите ни счетоводители . Вземете пример от Спортния Тотализатор - Печелите Вие - Печели и спорта . Печели главата на семейството - печели и Държавата .
21
0
 
2
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
На този комунистически доносник, армията и полицията най му трябват, да го пазят от народната любов, и от любовта на очернените "приятели". ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
takan преди 6 години
Bg feodali sa sasipali ne edna i dve bg darjavichki...kolko mu e ..da sasipiat oste edna bg darjava...
19
1
 
2
 
! Отговори
КАРА-ЧЕРЕН преди 6 години
ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ ЕДИН ЛУ М *** Н И НЕ КАЗА,ЧЕ НАРОДА СТРАДА ОТ БЕЗПАРИЧИЕ.ТАКИВА НЕЩА СЕ ГОВОРЯТ САМО ПРЕДИ ИЗБОРИ И ШАРАНИТЕ КЪЛВЪТ НА ГОЛА КУКИЧКА.АМАН ОТ *** НАРОД.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма и да има пари нито за военните, нито за службите. Просто защото не знаят как и изобщо не работят. Нито едните, нито другите. Нали убиха Ахмед Доган, който си мислеше, че от него зависи нещо. Аман от "куки" и неграмотни политици. Откъде да им дойдат парите, като Боката си подава оставката през една - две години. Ако си я подаде отново, може и да има пари.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТРАДАТ ВСИЧКИ ! ДА ! САМО ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ СТЕ ПРЕЗАДОВОЛЕНИ И НЕ САМО А ПРЕЯЖДАНЕ С ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ И ПРЕВИЛЕГИИ КОИТО НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ !И ВМЕСТО ДА СИ ГИ НАМАЛЯВАТЕ ,ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ РОВИ ДЪНОТО-НАРОДА БЕДЕН ,БОЛЕН ,СТРАДАЩ А ВИЕ -БОГАТИ ! НА КАКВО ОТГОРЕ ?В СКАНДИНАВСКИТЕ СТРАНИ ПОЛИТИЦИТЕ ХОДЯТ НА РАБОТА КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ С ВЕЛОСИПЕДИ, РАБОТЯТ КАТО ВСИЧКИ А НЕ ПО ПОЛОВИН ЧАС НА ДЕН И ОЩЕ И ОЩЕ.....И ЗАТОВА СА БОГАТИ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ,ЗАЩОТО НЯМАТ ТАКИВА ЛАКОМИ ПОЛБИТИЦИ !
16
1
 
3
 
! Отговори
д преди 6 години
Бойко се забавлява с тия *** като им раздава власт.Ще трябва да ги изтърпим 2/3 г.
15
0
 
2
 
! Отговори
99 преди 6 години
И аз....
14
0
 
17
 
! Отговори
gadev преди 6 години
Аз пък хич не страдам от липсата на пари за армията и службите ! Страдам когато от моите пари се дава на тия търтеи
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе от кога Мокрия ВЛАХ Македонски Русенец стана експертин? Евахте у държавата евахте и народа еван щом такива си избирате!
12
1
 
5
 
! Отговори
Ямболлия преди 6 години
Щяха да страдат по-малко ако имаха липса на *** като Каракачанов по високите етажи.
11
8
 
3
 
! Отговори
Кирето преди 6 години
В КТБ имаше едни ама заминаха за Русия другарю дс !??обади се в руското посолство да ви каже от къде да отраднете
10
2
 
13
 
! Отговори
Овцевъда преди 6 години
Пари лии??Абе Боката ще ви покаже къде е ЕЦБ..Те раздават пари,няма страшно.Да му мислят родените и неродените дето ще ги връщат..До къде я докарахме бе демократчета!!!Пустия му комунизъм,нямаше семейство без къща а сега нема къща без кредит..хахаха...
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само за шапкарите мислят. А за тези които им изкарват прехраната, нищо! Само търтеи в тази държава са на почит.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи такава била работата... не че мислят за хората по пътищата, а мислят да им вземат парите да попълват бюджета... Ще ми купуват камери и радари и ще вдигат заплати на катаджиите и на учители... Мизерници, проклети да сте, цялата черна енергия нека животът ви отрови до последният ви дъх... Контрабандисти и крадци долни!
7
0
 
13
 
! Отговори
ексцентрик преди 6 години
От липсата на пари страдат всички и армия, и службите----------------Е там е майсторлъкът, с ограничени средства да направиш нещата! Иначе с много то всеки го умее! Стига рева бре Каракачанов!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелият и *** чичка да спре да краде и изнася, да спрат и останалите, депутати, кметове, калинки, пари ще има. Но никой не спира, засилват гепачката. Учителницата по Руски отдавна е милионерка, се тези нови поръчки ще има усвояване, усвояване и усвояване. Ще блажат всички от СО, особено герберугите, защото след откриване на обекта следват поредица ремонти, и ремонти и ремонти. Пълнят се гуши, богатеят общунарите. Това е властта на гробарите, гепачка от всеки и всичко.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-опасни за страната ни са наглите,затлъстелите и лоясали политици!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
27 години сте там,е, къде са парите? Малкия и среден бизнес предстои да фалира, особено в провинцията, 27 години кражби и злоупотреби с нашите пари, ние се раздавахме с надеждата, че ще стигнем американците, милиционеро-масоно-мутренска-свинска простотия! Оттук нататък пари само от заеми ще видите, защото икономиката ще остане един град, българите изчезнаха.
3
0
 
22
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Най много страда обикновеният човек който стои на студено защото пести от ток и стои гладен защото му е продънена кесията и няма пари за храна .