Плажовете в Несебър и Слънчев бряг – готови за туристи

Нови чадъри, шезлонги, душове, опезпаразитен пясък...
30 май 2017 15:00, Анисия Иванова
16
Плажовете в Несебър и Слънчев бряг – готови за туристи
Архив: Булфото

От 1 юни спасителите на ивиците в Слънчев бряг и Несебър започват работа. От тази дата започва активният плажен сезон. Наемателят на южния плаж в Несебър каза за БТА, че ивицата е изцяло преобразена и готова да посрещне първите туристи. Осигурено е максимално обезопасяване с оглед опазване живота и здравето на посетителите. На ивицата има медицинско обслужване и необходимата апаратура за оказване на първа помощ.

От началото на юни ще заработи реанимационен пункт, оборудван с реаномобил според последните изисквания на наредбата. На плажа са разположени тринайсет спасителни поста, поставени са чисто нови душове, необходимият брой съблекални и тоалетни. Изградена е изцяло нова инфраструктура, а по пясъка вече са поставени чадъри и шезлонги.

Водните спасители ще са по двама на пост. Заедно с тях ще работи и един старши спасител. Има и спасителна бърза лодка, медицинската помощ ще е безплатна на плажа. За трудноподвижните туристи и за майки с детски колички са изградени специални подстъпи към ивицата и морето.

Съгласно договора за наем, всички екипи на плажа ще работят до 30 септември, без прекъсване всеки ден от 8.00 до 18.00 часа. В рамките на 4 месеца на южния плаж в Несебър ще се осигуряват дейностите по водното спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравното и медицинско обслужване.

За любителите на адреналина са осигурени интересни и вълнуващи атракции. Те също започват с официалното откриване на сезона. На плажа ще има две нови водни бази със сърф училища. Школите са модерни и първи по рода си по нашето Черноморие. Воден парашут, рингове, банани и още много развлечения очакват летовниците.

Цените за чадър и шезлонг ще са по 8 лева и няма да бъдат увеличавани. От този сезон южният плаж е с нов наемател. Той гарантира, че с много труд и инвестиции, ще превърне плажа в образец.

Заварих ивицата с купчини боклуци, ръждясали чадъри. Всичко е почистено перфектно, чадърите са заменени с нови. Нова машина ще чисти и пресява всеки ден пясъка. Повишени са мерките, гарантиращи спокойствие на ивицата, заяви стопанинът Кирил Спасов.

От това лято е забранено разхождането на домашни любимци на ивицата. За целта на пясъка са поставени предупредителни табели.

Да се спазва флаговата сигнализация, да не се влиза в бурно море, особено след употреба на алкохол. Само така ще си гарантирате приятни емоции без инциденти, съветват спасителите на плажа.

Северният плаж в Слънчев бряг също е изцяло готов и обезпечен със спасители. Няколко мобилни двойки извършват ежедневен обход още от 15 май, макар сезонът да не е открит официално. От 1-ви юни морските гардове ще дежурят на вишките.

За безопасността на плажуващите са осигурени 22 поста с по двама спасители. На ивицата е изграден медицински пункт с мобилен реанимационен екип и линейка. По целия плаж са поставени чадъри и шезлонги, пясъкът е обезпаразитен и почистен. Свободната зона за безплатно плажуване е повече от 50 на сто. Платените екстри като чадър и шезлонг ще струват по 8 лева.

В първия ден на юни, северният плаж ще бъде официално открит и ще бъде даден старт на туристическия сезон. На пясъка ще има разнообразни екстремни забавления и спортове. Туристите ще могат да избират между двайсет вида атракциони. Екстремна подводна акула, скоростни джетове и водни парашути са част от развлеченията, които вдигат адреналина. Ще има още рингобалони, банани и моторници за разходки.

Този сезон северният плаж е изцяло променен и с нова визия. По разпореждане на новия наемател много от незаконните барове и ресторанти, изградени незаконно върху пясъка бяха премахнати. Дадохме обещание, че ще преобразим плажа и го изпълняваме стриктно.

Останалите незаконни заведения, които не успяхме да съборим, заради влизането на забраната за строителство, ще бъдат премахнати след края на туристическия сезон. Изпълнили сме всички изисквания, съгласно наемния договор и догодина ще кандидатстваме за "Син флаг". Но най-важната ни задача в момента е да гарантираме живота и здравето на туристите и да не допуснем инциденти, казаха от стопанисващата фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
10
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 6 години
АНГЕЛКОВАААААА.... КАКВО СТАНА С ОБЕЩАНИЕТО, ЧЕ ПО СКЪПИ ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ ОТ 4.00 ЛВ. НЯМА ДА ИМА ??? ПАК ПРЕДИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ БЕЗ ПОКРИТИЕ. ВСИЧКАТА РАБОТА ВИ Е ТАКАВА - ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ, А ИЗБИРАТЕЛЯ (РАБОТОДАТЕЛЯ ВИ) - КУЧЕТА ГО ЯЛИ, ДА ПИЕ ЕДНА ЧЕШМЯНА ВОДА, ЧЕ ПАРИ ЗА МИНЕРАЛНА НЯМА!!!
8
6
 
0
 
! Отговори
До 7 кореняците преди 6 години
Не мога да ти кажа кухчо, от другия край на държавата съм! За пореден път ти пиша, че си адска куха лейка!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпичко е 24лв за два шезлонга и чадър - може да давате по едно кафе и вода - колко струва едно кафе на едро- 10ст!
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги когато съм ходил на Черно море не е имало ден в който спасителите да не влязат да вадят някого от морето. Винаги съм си мислил че проблема е в туристите, но преди 4 години се наложи да вадим приятел от водата. Както си стоеше с вода до кръста изведнъж си го дръпна на вътре. 5-*** едвам го извадихме, и тези които можехме да плуваме едвам излязохме. Гадно си ни е морето и това трябва да се знае от всеки.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, напредваме бавно и славно към цивилизацията.
4
2
 
9
 
! Отговори
до Ой курорте преди 6 години
Много си глупавичък! Вятъра няма абсолютно никакво влияние в/у подводните течения, които са в основата за развяване на червен флаг. Жалко е, че кухи *** като теб не го знаят и си пускат децата и после ХОП, скърбим...
3
7
 
4
 
! Отговори
маке преди 6 години
я сум у гречко
2
11
 
1
 
! Отговори
Ой курорте преди 6 години
Спасителите на Южен плаж в Несебър да внимават с цветовата гама на байраците при умерен полъх на вятъра.Не може да слагаш червен байряк,при условие че хавлията ти не помръдва от пясъка.А,забравих,мин.лято го нямаше последното капанче откъм нудиския плаж.Няма да си горим краката по пясъка с още 100м за бира и сладолед.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
супер, така ми се ходи вече на море....