Денят на детето – слънчев, топъл и летен

Следобед обаче са възможни краткотрайни превалявания
31 май 2017 18:16, Красимир Ангелов
1
Денят на детето – слънчев, топъл и летен
Снимка: Булфото

Слънчев и топъл ще бъде първият ден от летния юни, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта облачността ще е значителна и на места ще има превалявания от дъжд с гръмотевици. Утре обаче, преди обяд, ще е предимно слънчево.

Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места - и с временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, а в София - около 29 градуса.

В планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и с временно усилване на вятъра. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, а на 2000 метра - около 14 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На места - и с временно усилване на вятъра. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток.

Максималните температури ще са 23-25 градуса. Температурата на морската вода ще е от 17 до 19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Това мога да си го видя и в прогнозата за времето. Въпроса е кога ще напишете какво се случва с бесарабските българи в Украйна? Ако имахме истинска външна политика вече яхме да сме блокирал всякакъв достъп на украинските фашисти до ЕС, ама нашето външно мълчат кат...