2/3 от българите искат казармата. Задължителна ли да е тя?

Останалите я намират за губене на време, сочи анкета на Dnes.bg
255
2/3 от българите искат казармата. Задължителна ли да е тя?
Снимка: Булфото

Да бъде ли възстановена наборната военна служба в България? Това е един от най-дискутираните въпроси в последно време, след като новият министър на отбраната Красимир Каракачанов се обяви за връщането на казармата. Нещо повече – лидерът на ВМРО изрази увереност, че наборната служба ще се възстанови един ден в България.

Още по темата

Това по думите му ще стане, защото ситуацията в света изисква повече отбранителни способности. А и в българската Конституция е записано, че защитата на Отечеството е въпрос на дълг за всеки български гражданин.

Президентът Румен Радев, който е военен, също подкрепи до известна степен идеята. Но и все пак подчерта, че на този етап това трудно може да бъде реализирано.

Да бъде ли върната отново наборната военна служба? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета. В нея участие взеха 2262 души.

Оказаха се, че мнозинството от нашите читатели са "за" връщането на казармата. 34% от анкетираните посочват, че наборната военна служба трябва да бъде върната и да стане задължителна отново за всички младежи, за да се гарантира сигурността на страната.

Други 17% подкрепят връщането на казармата, но само за тези, които искат да служат доброволно.

Някои от читателите ни са склонни да подкрепят връщането на наборната военна служба, ако това ще дисциплинира младите. Това са отговорили 16% от запитаните.

27% са тези, които са категорично против връщането на казармата с мотива, че това е само губене на време и нищо положително няма от тези действия.

2% пък допълват, че след като сме част от НАТО, не ни е нужно да имаме голяма армия.

И тъй като лятото дойде, а то по традиция е сезон за отпуски и почивки, 4% от запитаните декларират, че темата не ги вълнува, а по-скоро мислят как да прекарат добре летните слънчеви месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
7
 
6
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Големи майтапчии са Каракачанина и с-е. Възниква въпрос /да оставим настрана техники, облекло, оборудване,храна и пр. /-Къде ще спят тези наборници?/ то вече военни постройки не останаха/ В полите на майките си или в прегръдките на гаджетата си ? И дебат - Кое е по здравословно за 19 годишните войници? Пак на мазен липов чай и бром ли ще я карат тези младежи, както ние преди "сто лета"? Какво Отечество, каква Родина при 4 /четири/ чужди военни бази "под кревата"? Ама и ние много майтап носим !!
168
3
 
11
 
! Отговори
Наприказвахте ли се? преди 6 години
Едни настояват, други не щат!Бъдете реалисти,съсредоточете се върху нещо,което е изключително важно!Някой от вас знае ли колко са в момента неграмотните и малограмотните млади хора в България? те са огромен проблем - не работи, почти нищо извън гетото не го интересува, прави деца на конвейр, за да яде от помощите и надбавките, давани за тях. Не знае що е това национален химн и не му пука, че когато той зазвучи, прави стават будалите, от чиито данъци се храни!Решението е в СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ
167
6
 
2
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Как ще реагирате като разберете, че Елза Парини е бил (била?) танкист? А Кончита Вурст е служил в Австрия?
166
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: 172Аз със сигурност знам за Мариус Куркински че е ходил. Ама мъж не е станал нали?Извод: Казармата не те прави мъж!!!
165
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Stanii,mirnoo...padni gore,stani dolu,delfin..Atom ot lyavoo,leka nosht gugutki..gu guu gu...aidee gubi gotvete se..mernik 3 na edinichna po vraga....Otkusi ot filma,koito predstoi..Maamaa...taatii...niama pali...pratetii..Bastun pojar))Za umnite shte izravnyat nalyaganeto na mozuka s prostite i shte stanat idealni komunisti
164
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то и 2/3 кликания не са 1500 наборника, накрая ще се окаже, че само модито трепти от желание по указание да натири най-сетне Краси и Волен в казармата
163
6
 
6
 
! Отговори
Сперма в Разтройство преди 6 години
Не искам казарма. Тя е за робите и за селяните. Аз съм шефче. Моето време струва доста пари.
162
1
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
2/3 от кликналите на сайта на днес.бг 2262 души не са 2/3 от българите. Заглавие достойно за жълта преса, бравос.
161
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои са тези 2/3. Защо лъжете. Като кажа на някой при какви условия съм служил и после го питам дали би пратил сина си на такова място, почва да хъмка и се измъква. А най ме дразнят някакви смотани кифли да ми обясняват, че там се ставало мъж. Вземи се погледни първо ти на какво приличаш и какъв ти е акъла, пък после коментирай мъжете.
160
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двете трети да ходят, като имат мерак, и да не занимават останалите с глупости.
159
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българската казарма произвеждаше и ще произвежда само мъжки кастрати.се чакаме някой да ни оправи... а дано, че аман...
158
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 164 руски хибриди като теб определено няма да са от тях доказано има само вреда
157
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
усещам отново стадната еуфория!първо беше тошо, после сдс, след това царя, кой щеше да ни оправя още... бойко, , ...дойде плевенлиев, шяхме да правим коли, да ставаме айти столицата на европаи да строим клъстери около софия, чакахме да дойде супермен и исус...българина все чака някой или нещо да го оправи,сега надеждата е в казармата. да - задължителната казарма ще ни избави от мизерията,не якото бачкане и следването, казрмата ще е !
156
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До опетков едва ли някой има в предвид онази пародия на армия БНА от соца ... модела е по скоро царската или в модерен аспект Швейцария или Израел
155
4
 
10
 
! Отговори
опетков преди 6 години
Наборната казарма, във формата която ни е известна, не ни е нужна. А на тези, които пишат глупости, че видиш ли нямало да защитават далаверите на ББ и Пеевски ще кажа само, че земята на която живеят не е тяхна, а на децата и внуците им и че друга земя вече никой няма да ни даде, така че трябва да се научим да я защитаваме от нашественици.
154
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това всичко е част от плана за затриване на България.никому не е нужна казарма, ние нямаме техника. в днешно време война се води по друг начин, така, че 2 години казарма са губене на време.това време може да се използва за нещо по полезно, например задължителна практика във фирми, предприятия и т.нвоенното дело е за професионалисти, по-добре малко, но образовани.компромисен вариант - тези две години, да ги направим две седмици задължително обучение по стрелба на полигон и информационен курс.
153
5
 
2
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
русия НЯМА НАБОР НЯМА И РЕЗЕРВ в момента им е страшен зор да намерят замяна дори и за мизерен контингент от няма и 10 000 в сирия Вземат всякаква из,мет в САЩ СЕ ПОЛЗВА националната гвардия но и тя е вид набор --- ето за това трябва набор
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 150 като дойдат да ти резнат писарушкия за,дник МОЖЕШ да им напишеш ОПЛАКВАНЕ без грешки направо ще се разреват милите
151
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами... нали някой трябва да пази границите на меркел..
150
0
 
3
 
! Отговори
мнение преди 6 години
До слугивместо да учим информатика, финанси или бизнес задължително,----------------Учи! Никой не те спира!