КАТ по гръб не пада – снимат джигитите през отворен капак на патрулката

В новите коли имало еърбег и ако се отворил – удрял катаджията
1 юни 2017 13:00,
78
КАТ по гръб не пада – снимат джигитите през отворен капак на патрулката
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В новите патрулни автомобили не могат да се монтират мобилните снимащи радари. Проблемът е, че стъклата на новите автомобили "Киа" са с различен наклон и друг кварцов състав от тези на досегашните "Опел"-и, потвърди пред "Труд" шефът на "Пътна полиция" старши комисар Бойко Рановски.
 
Според специалисти било невъзможно да се снима от капака или покрива на патрулката. Затова сега предстоят проби камерата да се монтира отзад в полицейския автомобил и той да застава край пътя с отворен заден капак.
 
"Да, има такъв проблем със стъклата. Но не е само тази причината, за да не се монтират вътре камерите. Новите автомобили имат еърбег и ако той се отвори, камерата може да удари лошо нашия служител в главата – каза старши комисар Бойко Рановски. – При такава опасност не можем да монтираме камерата вътре в патрулния автомобил".

Той похвали качествата на новите патрулни коли, но не отрече, че 148-те камери ще останат на доизживяване на старите.

Още по темата

"Има и варианти камерата да бъде слагана на предния капак или на покрива на автомобила, като устройството само се включва в тях. Може да се слагат на тринога до колата и точно такава е обществената поръчка, която е в ход, за още 59 камери", каза още старши комисар Рановски.

По новите патрулки на КАТ има залепени стикери, че в тях са монтирани камери. Но това не са снимащи радари за засичане на скорост, а устройства за видеозаписи на проверките на шофьори.

В същото време стана ясно, че МВР е отказало да плати на британска фирма за поддръжка на единствената у нас система за засичане на средна скорост. Затова вече седми месец не работят камерите при тунела на магистрала "Люлин".

Системата е от две двойки камери и сървър, монтиран на петия етаж в сградата на Дирекция на полицията в столичния квартал "Младост". Купена е за 240 000 лева и е пусната експериментално през 2014 г. Започва да снима и през 2016 г. достига максимален капацитет от 30 000 заснети нарушения.

Общо до злополучното й спиране през декември м.г. са засечени над 60 000 джигити. В "Пътна полиция" била създадена специална група, която да обработва снимките и да праща електронни фишове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да пишете новини кои камери, радари, катаджии не работят, по-добре пишете кои от тях работят.
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТова на снимката не е камера бе ***, то е радар, който ходи на периодични проверки за да е 1000% сигурно, че катаджията не ви лъже за скоростта на светлината, която сте развили избивайки комплекси
62
0
 
11
 
! Отговори
Боко Умния преди 6 години
Момци, ще ви лепна една идея...Катаджийчета, купете си ремаркенца и там монтирайте камерата ...*** какъв съм умен, А.А.А...
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой да продава парче от стъкло на КИА?Плащане по договаряне.
60
0
 
4
 
! Отговори
Frut преди 6 години
Goranov, da kazva kolko leva sabra ot globi? Ili na vajeto do Pavlova.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
купена 2014, пусната да снима 2016... ама какво правихте 2 години?... тая камера е остаряла преди да започне да си избива вложението...
58
0
 
0
 
! Отговори
Баровеца преди 6 години
Бе тия луди ли са полицията! Аербег не им трябва,защото само ще е в техен минус! Ужас ,що за шефове!
57
1
 
18
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
В новите коли имало еърбег и ако се отворил удрял катаджията-ПЕРФЕКТНО!
56
5
 
10
 
! Отговори
шофьор преди 6 години
На борянка явно шофьорските и умения са толкова скромни че се дразни на по-бързо каращите и айде всички засечени с превишена били джигити разбираш ли! Що не си миеш паниците и да правиш салата вкъщи ми се занимаваш с неща дето не са за жени!!! Другия вариант е да е спусната отгоре герПаджийско-ченгеджийска опорна точка да се втълпява на читателите че засечените с превишена скорост са джигити ОК,тогава аз съм джигит понеже не спазвам *** ограничения на скоростта сложени за хранилки на кат!!!
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е *** този който е подписал сделката с колите.Поредната кражба на банда крадливи и некадърни политици.
54
0
 
28
 
! Отговори
ИДЕЯ преди 6 години
Защо не пробият тавана и да сложат камерата върху колата като Гугъл колите ?Или да седи един катаджия в багажника и да снима със смартфон , вече има такива приложения .
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досегашните Астри бяха без еърбег и соларни стъкла ли (на КИА стъклата са с UV-защита)? Явно съвсем евтинки са били. Някой са се облажили, дори стана скандал. Но пак мина за три дни. Медиите тогава послушно потулиха случая с опелите.
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво чаквате след министерстването на кака ви Румянка, която само си показваше новите костюмчета по ТВ
51
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета, чета и оставам с впечатление, че нищо в КАТ не работи :D
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
48 е напълно прав - докато от КАТ умуват , предявяват претенции , съпротивляват и даврандисат - смъртта коси по шосетата и никой не знае ще стигне ли жив!!!Това е ежедневна КАСАПНИЦА!!!
49
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До GONOКазармата приятелю не е само губене на време, но ртябваше да минат 25 години след като доийде уволнението, за да го разбра. Там се откъсваш от полата на мама и се опитваш да се правиш сам. Но в днешния "метросексуален" свят на вас младите е трудно да бъдат обяснени понятията "мъжко приятелство", "мъжко поведение" и други такива "остарели" етични норми
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
типично бългаско- първо действаме,после мислим...иначе парите са дадени
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борбата и съпротивата на КАТ срещу новостите ще бъде ожесточена - до смърт!Ту знака за камери им пречи, ту стикерите , последно стъклата на KIA и еърбеците- всевъзможни оправдания и обяснения - само и само да останат социалистическите салтанати и мурафети Между другото в Сърбия камерите са на триножник- полицая седи прав до нея и се взира в монитора, но не се оплакват , като наште непрекъснато!!
46
37
 
5
 
! Отговори
GONO преди 6 години
Казармата е за ***, слабоумни и такива дето не могат да влязат да следват нещо. Общо взето за хора с много свободно време.
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...мобилните снимащи радари..." - Това е някакъв майтап!Кой и за колко спечели конкурса и измисли тази "четворка тухла" (виж снимката)?В света на съвременната електроника само пост-народен инженер може да конструира такъв "аграгат"!А нещо "...да се монтира отзад в полицейския автомобил..." може и без висше образование;)Шефът на "Пътна полиция" старши комисар Бойко Рановски да се отчете пред народа колко сме свалили от данъците за т'ва чудо на техниката!!!